Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT

Opinie do artykułu: Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT.
Artykuł na temat: Awarie i wypadki tramwajów

Związki zawodowe nie porozumiały się z władzami spółki Gdańskie Autobusy i Tramwaje w sprawie podwyżek dla kierowców i motorniczych. - Naszym zdaniem potrzebna jest interwencja miasta - mówią związkowcy. Prezes Maciej Lisicki odpowiada: - Propozycja leży na stole. Nie mogę dać więcej nawet o 1 zł, bo pójdę siedzieć.

Obie strony w mijającym tygodniu spotkały się dwukrotnie. Najpierw w poniedziałek, a potem w czwartek. Na obu spotkaniach rozmawiano głównie o podwyżkach dla kierowców i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

obrzydliwy jesteś

Dlaczego tak mówisz, że nie chcą pracować?
Przecież chcą. Chcą jak wszyscy normalnie do pracy iść, wozić ludzi, a potem dostać normalną kasę za tą prace.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po pierwsze, wylicz mi proszę, ile gdyńskich autobusów ma "tzw. ręczne wyświetlacze". Po drugie, Jelczedesów jest całe 9 sztuk, a Neoplanów jest dycha, która zniknie gdy przyjdzie najbliższa partia nowych wozów, czyli pewnie w przyszłym roku. Po trzecie, w Gdańsku nie ma Neoplanów? Mnie się wydaje, że są jeszcze trzy krótkie sztuki. Po czwarte, Merów w Gdyni jest 6, ja w Gdańsku naliczyłem ich 12 z rocznika '94 (przeguby i solówki). Wszystkich Merów z lat '94-'98 jest w Gdańsku 59.
Bądź, proszę, rzetelny w swoich porównaniach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety - pracując z klientem trzeba zachowywać pewien poziom kultury, tego samego wymaga się od urzędnika, ekspedientki w sklepie czy kelnera w restauracji. Jak nie rozumiesz - idź na budowę, zarobisz więcej niż w GAIT a i kilentów tam nie ma :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Idziesz na jaśkową dolinę coś załatwić

Zmęczony bo miałeś brygadę co ma wyjazd o 4 rano a tam wchodzisz i widzisz kawka ciasteczko i siedzą w pokoju po kilka osób gdzie miejsca już brakuje i co jak co pracować nie pracują tylko udają że coś robią a ciebie kierowcę motorniczego w dyby i do roboty za groszę gonią
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 5

7 jelczedesów z 1996r. żaden nie ma ręcznych wyświetlaczy

jest ogłoszony przetarg na 55 autobusów więc nie pisz głupot.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale bzdety

Zajrzyj sobie na taką stronkę archive.org - znajdziesz tam archiwalne strony sprzed lat, w tym również ZTM. Cytuję tabelkę cen (normalnych) wg stanu na 30.12.2008, obowiązującą od 1.07.2008: 15-minutowy 2,00 zł, 45-minutowy 2,80 zł, 60-MINUTOWY 4,20 ZŁ, 24-godzinny 9,10 zł, jednorazowy na jedną linię 3,00 zł. Wynika zatem z tego, że akurat GODZINNY bilet POTANIAŁ względem 2008 r. Zaskakujące, ale jednak.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oni gdyby mogli to by nam jeszcze kawę pasażerom

Robić kazali żeby tylko ich z tych stołków nie usunąć kosztem szarego pracownika przykład chcieli żebyśmy mieli obowiązek wydawać resztę gdzie żyjemy w XXl wieku i wszędzie są biletomaty w pojazdach nawet w wejcherowie czy rumi
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 5

Absurd!

To nic nie da. Specjalnie tak mówi żeby ludzie się nie "pyszczyli". Bo co - dostanę podwyżkę kosztem kogoś kogo zwolnią? Niech sobie obniży pensje do 3500. Na tle innych pracowników w trójmieście nie będzie zarabiał wcale najmniej! Te pozostałe 20000 czy nawet więcej byłoby dla załogi. 1 Listopada jakby był strajk kasa od razu by się znalazła bo w niektóre m-ca tylko autobusy mogą tego dnia jeździć!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pracowałem tam kilka lat

Jako motorniczy i powiem jedno nie życzę takich warunków pracy najgorszemu wrogowi nie będę wspominał już że jeździłem tramwajami które nie powinny na tory wyjechać nie wspomnę o chamskim zachowaniu dyspozytorów typu np Pawełek nie wspomnę że pracowałem każde święto i sylwestra a zarabiałem grosze nie wspomnę że gdy przyszedłem z wolnego to dostawałem mniejszą premię nie wspomnę że gdy szedłem rozliczyć się z biletów musiałem mieć same papierowe pieniądze bo w kasie drobnych którymi ludzie płacili nie chcieli przyjąć itd itd itd........ teraz powiem kolegom co zostali nie warto tam się nigdy nie zmieni szkoda zdrowia nerwów rodziny
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że Ty masz ogromne braki w wykształceniu. A już na pewno masz ogromną wiedzę na temat mojego życia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

A bilet będziesz kupował z translatorem , oj głupiś ty.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Regulanie słyszy się o zmianie układu zbiorowego w firmie . I zawsze na niekorzyść starych pracowników , których jest coraz mniej..." Przywileje " ...ciągle o tym słyszę . Jakie ja mam przywileje ???? Bilet wolnej jazdy ??? Na całym świecie tak jest ! Fakt - mogę codziennie oglądać schód słońca bo wstaję o 3.00 rano do pracy . Poza tym żadnych przywilejów . Co najwyżej opieprz od każdego . Nawet menel może napluć mi na szybę .
Mam tego dość !!! Zwalniam się , wolę wozić śmieci , taki sam prestiż a mniej nerwów .
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sto razy powtarzasz a jeden z drugim swoje i co???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierowca sam nie zaczyna . A ciekawe jakiś byłbyś mądry jak jeden z drugim by ci ublizal pluł w pysk a Ty masz myśleć,że deszcz pada i się uśmiechać! Pasażerowie to banda rozszczeniowcow a kierownictwo powinno być i stać za pracownikiem
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Haha ja też już tam nie pracuję

I żałuję tylko jednego że wcześniej się nie zwolniłem szkoda tych zmarnowanych lat w tej firmie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszyscy wiedzą jak tam jest

tylko na zewnątrz mydłą oczy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2