Budgie

Temat dostępny też na forum: Budgie
Budgie - walijska grupa hard rockowa powstała w 1968 w Cardiff jako trio Burke Shelley'a, Tony'ego Bourge'a i Raya Phillipsa.
Pomimo iż przez cały okres swego istnienia nie zdobyła większej popularności poza Wyspami Brytyjskimi i Polską, przez krytyków uchodzi za jedną z najciekawszych grup klasycznego okresu hard rocka, a jej wpływ na dalszy rozwój ciężkiej muzyki porównuje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko papużki zagrajaw gdyni......

do zobaczenia na koncercie :D

Skąd tak wysoka cena biletu?

Rozumiem że to bardzo znana grupa, ale Ucho niestety nie oferuje dobrych warunków dla fanów. Ścisk, wszechobecny dym, brudne toalety...

sądząc po tym, że to jednolita cena na całą trasę to raczej podyktował ją zespół. poza tym na pewno nie będzie 700 osób, więc nie będzie ścisku, dym jest w każdym klubie, a brudnych toalet jeszcze tam nie widziałem, a jestem dość często. Zresztą w porównaniu z innymi klubami na trasie Budgie to chyba Ucho ma najwyższy standard

Walijska legenda hardrocka po raz pierwszy w Trójmieście

Walijska legenda hardrocka po raz pierwszy w Trójmieście - to jest nieprawda. Budgie już grali w Gdańsku w latach 80.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli już wklejamy cudzy tekst ...

To wycinamy słówko WIĘCEJ wszędzie tam gdzie w oryginale były odsyłacze! A na Budgie jestem zły bo 21-go jestem w Gdyni a 22-go muszę jechać do Szczecina :(

naprawdę z chęcią bym poszedł

no ale nie za 100 zł!
za 300 jest open'er, gdzie gwiazd jest bez liku i to przez 4 dni. tu za 100 jest zespół co ma 40 lat i to jeszcze w uchu...
nie!

Ciekawe! A w hali Olivia to może duch św. występował?

Pamiętam te tłumy spragnione kontaktu z zachodem ,cały teren obstawiony zomo trzymający wściekłe psy na smyczy bez kagańców i kolorową młodzież jak na tamte czasy.

pamiętam

tak było - ja niestety byłem wtedy w armii i ominęły mnie Budgie i UFO. Zdążyłem zaliczyć ze 2 razy Classix Novueaux. A na Budgie zamiast mnie poszła siostra - fanka Krawczyka;-). Teraz sobie odbije. A 1 maja na Deep Purple. Wiem, ze na koncert jedzie gościu z Czarnej Wody. Może jedzie przez Starogard Gd?

narkotyki

w cenie

anglikow

trzeba olac to najezcy

Byłem na nich w Stodole 5 lat temu i...

REWELAAAAAAAAACJAAAAAAAAA !!!!! jakby czas cofnął się 35 lat do tyłu.

budgie=burke czyli genialna energia i moc

organizacyjna strona- dosc watpliwa, ale to duza frajda ujrzec i uslyszec papużki:) szkoda ze bylo krotko:(
leciwy wokalista ale jakze temperamenty i krzepki. no i ten glooooos:)

Budgie w Gdyni

Koncert w Gdyni był po prostu super. Słuchając miałem łzy w oczach i dziwiłem się ,że można tak zagrac po latach. Najlepszy koncert na ktorym byłem, ulubiony zespół,ulubine utwory,poezja... Oni nie graja muzyki , oni sa muzyką ,tych którzy słuchali ich w latach 70-tych !!! Nikt tak jak oni nie łączyli hard-rocka i poezji harmonii. Do dzisiaj jak słucham Parents łza się w oku kręci. Nowy gitarzysta Craig Goldy swietnie się wpasował i daje popis wirtuozerii.Wokal Burke'a Shelley'a
jak za dawnych lat.
Warto moi drodzy to usłyszec i .....zapamiętać. Dzięki Panu Piotrowi Kaczkowskiemu.

Odjazd

Zagrali rewelacyjnie!!!

burke rulezzzzz

wielki power!!!

budgie to nr 1

sam koncert w porzadku, choc przyznam ze lezka w oku sie kreci ze nie wystepuja na wielkich scenach dla tysiecy fanow -milosnikow papuzkowego brzmienia. i ten zal, bo zasluguja na najwyzsze splendory i zachwyt. dla mnie sa wyjatkowi, jedyni i niepowtarzalni. jest w nich magia i klimat nie do podrobienia, ta harmonia, poetyckosc. wierze ze kiedys jeszcze ich poslucham na zywo:)

świetna ekipa

żeby miec w sobie jeszcze tyle pasji i mocy.....

szkoda, że mnie tam nie było :(

Słucham Budgie od paru ładnych lat i uwielbiam tę kapelę. Zamierzałem wybrać się na ten koncert, ale niestety nie udało mi się dotrzeć do Gdyni. Może jeszcze raz zagrają w Trójmieście w przyszłości. Mam przynajmniej taką cichą taką nadzieję.

Jakie utwory zagrali Budgie na koncercie w Gdyni?

Czy może ktoś napisać, jakie kawałki Budgie poleciały na koncercie w Gdyni? Z góry dzięki za info:0.

Budgie:)

bylo bosko, ale najbardziej ze wzgledow sentymentalnych........

Inne tematy z forum

NIE dla faszyzmu, TAK dla wyboru (3 odpowiedzi)

NIE dla faszyzmu, TAK dla wyboru! Pokojowa demonstracja wsparcia dla lekarzy i pacjentek w...

Garden of Lights - Ogród Świateł - Mały Świat (27 odpowiedzi)

Już tej jesieni Park Kolibki w Gdyni rozbłyśnie milionem świateł, zamieniając się w miejsce,...

Muzyczny życiorys Franka Sinatry przy świecach (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy koncert w stylu włoskim, oddający klimat prawdziwej włoskiej muzyki wśród...