Budowa Deweloperzy

Mam pytanie. Dlaczego w Naszej Gminie nie ma bata na niszczenie dróg przy budowie deweloperowi. Rozjeżdżają drogi, powstają liczne dziury i nie ma nikogo w gminie kto by nadzorował ich budowy które przynoszą same szkody. Dlaczego w innych gminach są zobligowani do naprawy szkód wyrządzonych swoją działalnością. Ktoś w gminie chyba bierze pieniądze za sprawy nadzoru nad przestrzeganiem przepisów budowlanych i nie tylko.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo wójt ma kumpli deweloperów i udziały w tym ... sobie i kolegom nie będzie robił pod górę ..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podejmowałam już taką próbę by tzw. deweloperzy odpowiadali za zniszczenia, rozmawiałam bezskutecznie z wójtem, poruszałam sprawę na fb w grupie Bojano a ponieważ ostatnio dotyka to również mnie bardziej bezpośrednio mam zamiar coś z tym zrobić
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Budowa Deweloperzy

Na grupie Bojano jest kilku pseudodeweloperów, którzy starają się ośmieszać mieszkańców którzy wytykają im ich niedbalstwo.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

To m.in. ja jestem "ofiarą" tych heheszków, ale osobiście nie mam z tym problemu i tak będę robić swoje. Natomiast zadziwia mnie reakcja/lub jej brak ze strony zwykłych mieszkańców, którzy przecież też mają problem z rozjeżdżanymi ulicami. To ciekawe acz smutne socjologiczne analogie do szerszej perspektywy na temat stanu kondycji naszego społeczeństwa ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety , tak jest , żyjemy wśród ludzi o mentalności tych pseudo deweloperów . smutne ale prawdziwe. Dziś pięknie wywożone z terenów budowy błoto na Warszawską . A co ich obchodzi bezpieczeństwo ludzi na ulicy, najwyżej ktoś wpadnie w poślizg . Oni budują swoje Gargamele .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy Warszawskiej jest też chodnik po którym czasem chodzą ludzie. Warstwa błota nawiezionego na ten chodnik przez samochody wjeżdżające na budowę jest tak gruba, że trzeba mieć dobre buty i być młodym i sprawnym, żeby się nie poślizgnąć. Ciekawe kto będzie odpowiedzialny jeśli dojdzie do jakiegoś wypadku na tym błocie - gmina czy deweloper?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sierota.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

To bardzo tobie wspolczuje. Udaj się do psychologa po wsparcie, moze pan Ryszard poda namiar
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Budowa Deweloperzy

Mieszkałam kiedyś za granicą i tam deweloper codziennie do 17:00 musiał zakończyć pracę i sprzątnąć ulicę. Jakby ktoś doniósł że tego nie zrobił to by mógł zwijać interes. U nas takie przepisy to może za 20 lat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mysle, ze to nie jest kwestia tylko przepisow. Mieszkam w Gdyni przy ulicy gdzie buduje aktualnie 2 deweloperow i kazdy z nich ma swoj sprzet do czyszczenia ulicy z blota i kilka razy dziennie jezdza i sprzataja. To chyba kwestia podejscia gminy do tych spraw oraz olewczosci deweloperow.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo w Gdyni osiedla budują zwykle deweloperzy, którzy mają całe zaplecze i w "miarę" stosują się do przepisów.

Te typy co w Bojanie budują te szkaradztwa to zwykłe cwaniaki, które jeszcze 10 lat temu zajmowali się zupełnie czym innym. Troche kapitału, ekipy budowlane z łapanki i już można zostać "deweloperem" a jak ktoś przyjdzie i wytknie im błąd to jeszcze starają się wyśmiewać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo tam przyjedzie straż miejska i za każdym razem jak jest błoto to wlepią 500 zł mandatu . Mogą tak podjeżdzać kilka razy dziennie . Kwestia co deweloperowi się opłaca ... ale raczej wybierze sprzątanie .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Tartak w okolicach Bojana ? (5 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś się orientuję gdzie w okolicy kupię deski, kantówki w dobrej cenie ?