Budowa ronda w Kowalach podzieliła mieszkańców

Opinie do artykułu: Budowa ronda w Kowalach podzieliła mieszkańców.
Artykuł na temat: Utrudnienia w ruchu

Mieszkańcy Kowal się cieszą, a Borkowa wręcz przeciwnie. Od wtorku ci ostatni nie mogą korzystać z ul. Zeusa , którędy codziennie rano dziesiątki kierowców dowozi dzieci do szkoły metropolitalnej. Powodem jest budowa ronda w Kowalach, która potrwa do połowy przyszłego tygodnia. Już pierwszego dnia wielu kierowców ignorowało nową organizację ruchu i mimo zakazu ruchu wjeżdżało na zamknięty odcinek drogi.

Wprowadzone zmiany w organizacji ruchu mają związek z rozpoczęciem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co nie budują?

a kto ci "nowe" skrzyżowanie przy dworcu przez 10 miesięcy przebudowywał?
U nas w Gdyni to jest rozmach i najważniejsza zasada:
długo i byle jak!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

klasyk w tym kraju

"Mimo zakazu wjazdu na wielu kierowców łamie przepisy i korzysta z drogi"
I co nam pan zrobisz, ja tu zawsze jeździłem i bede jeździł, bo jestem panisko, żaden znak mi nie powie gdzie jechać i jak szybko jechać!

No to jak w tym kraju ma być dobrze?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 19

Nie widzialaś

Bo jeżdżą tylko 98 km/h
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

Jeśli zakaz nie będzie obowiązywał mieszkańców, to nie będzie w sumie obowiązywał nikogo.

Kto ma tam stać i meldunki w dowodach sprawdzać? A poza tym co to za tworzenie uprzywilejowanych kast, które mogą, podczas gdy innym nie wolno? Za chwilę każdy będzie się domagał, żeby przed jego domem wolno było tylko mieszkańcom...
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieci powinny jeździć do szkoły na rowerach

Co to znaczy podwozić
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 13

halo halo

mnie tam nic nie podzielilo, jestem caly i mam sie dobrze. jak dobrze ze w Gdyni nic mi nie buduja, bo widac jak takie grzebanie sie konczy. pozdrawiam
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mieszkańcom Kowal pasuje to, że droga jest zamknięta? Rozumiem, że nikt nie chce autostrady pod oknem ale zakładam, że w tej sytuacji mieszkańcy tej wsi nie poruszają się po okolicznych drogach poza ich rejonem, nie wyjeżdżają z Kowal a do Gdańska latają samolotem. Na forum tej wsi można się nieźle usmiac z tych matek co to mówią, że ludzie grzeją ich ulicami po 100km na godz.. Ja jakoś nigdy nie widziałam takiej sytuacji. Ogólnie smieszyly mnie zawsze te komentarze, żeby kasować ludzi za wjazd do Gdańska ale powoli zaczynam się przekonywać że to ma sens.. Druga sprawa co to za firma buduje rondo, jeśli trwa to tak długo, przez większość czasu na budowie nic się nie działo! Po co zamykają wjazd od ronda skoro na niej remontu nie ma.. Fckng logic
popieram tę opinię 155 nie zgadzam się z tą opinią 16

Bareja wiecznie zywy
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polska głupcze

Małe rondo osiedlowe a grzebią się tam od miesięcy jakby autostradę budowali. Kpina z mieszkańców. Budowa na miarę naszych czasow.
popieram tę opinię 212 nie zgadzam się z tą opinią 8

Budowa ronda im przeszkadza a smród z szadolek i hałas obwodnicy już nie:)

Problemy słoików:))
popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 72

Gdynia pozdrawia

A trollom kij w oku
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 27

Mieszkanie na południu Gdańska to tragedia.

Wszędzie daleko, korki, teraz powstanie największa spalarnia śmieci.
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 112