Bunt w bagienku niewolników. Ujeścisko.

~Jam
Kiedy emisja programu?

~Komandos
Poniedzialek,6 stycznia 20.10 "ALARM" - TVP 1. i
Wtorek, 7 stycznia,16.15 "interwencja" polsat.
Jak macie jaja to dacie radę. Jak Was przeorała postępowość to nie dacie rady.
Radzę przećwiczyć casus Spartakusa, a szczególnie Eunusa, jeżeli daliście sobie ukraść dorobek 1980/81 w 1988/89/92 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno nie jest pod względem bezrobocia gorzej niż w innych krajach. W najgorszym okresie i tak był to wskaźnik ok. 48% zatrudnionych. Emigracja mam wrażenie objęła ludzi, którzy często pracowali, tylko nie podobały im się warunki płacowe, a może klimat w kraju.
Powiedzmy, że jest normalnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się okaże.
Tu na miejscu widzę, że wszyscy raczej podlegają A. Wszyscy działają na rozkaz - gliny, twardziele. Jedynie jakiś szaleniec mógłby Ci zagrozić, jakiś skrajny przypadek.

To jest właśnie to jedyne zagrożenie dla Ciebie, że nie panujesz nad PIS-owcami, tymi różnymi skinami.
Czy jednak wszystkie te osoby wpisujące się w Internecie blefują? Atakują Cię, a potem i tak podlegają A? Czy też powstał już ruch niezależny, niesłuchający nikogo?

Była to oczywiście Twoja zemsta za Holocaust.
Polacy wyjątkowo biernie poddali się Twoim działaniom.

Na kim właściwie dokonałeś tego ludobójstwa?
Byli to Polacy, Twoi podwładni tak naprawdę. Choć wydaje mi się, że ambasada osobno dyryguje PIS-em.
Polacy z prowincji, miliony nieznanych Ci osobiście osób. Też Polacy z dużych miast, jak Łódź na przykład.
Bezrobocie, bieda, poznawali to wszystko przez tych 30 lat. Jakiś procent Polaków.
Różni, lewicowi, prawicowi. Cierpienia ich były ogromne, zresztą relacjonowane na żywo. Może to ci niezadowoleni mieli czas na pisanie w Internecie.

Och, przepraszam bardzo gościa z sąsiedniego wątku, zapomniałem o powszechnej etykiecie w myśl zasady:
 The names Bond. James Bond. 
do ~jaq....no faktycznie, ale ja jestem strategiczny i cały czas na tropie Ujeściska. Na razie wygląda na to, że niewolnicy pozostawili nadzorcę niewolników na miejscu. Będąc w Gdańsku, usłyszałem, że tam jest tak naplątane, że lepiej niech zostanie ten co jest, bo tylko On wie co naplątał to i rozplącze. Nie mogłem uwierzyć w to słyszę i w to zgłupienie i ono się właśnie realizuje.
A co do wątków, to ho,ho,ho....., znajomy "od głowy" przeleciał parę aktualnie chodzących tu wątków i wysnuł ciekawe wnioski, nie przypuszczałem, że tyle można się dowiedzieć z tego co tu piszemy, o emocjach i związkach osobowych jakie szarpią autorami najbardziej brutalnych wpisów np. Gdynianina.
Ale teraz kleję meble, musiałem odprężyć kręgosłup i wracam do roboty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli już mówimy o maltretowaniu komunistów, to zjawisko takie wystąpiło w kilku krajach. Sprawcami były wojskowe lub religijne prawicowe reżimy.
Niemcy nazistowskie - komuniści trafiali do obozów koncentracyjnych. Po końcu wojny prawdopodobnie osiedlili się w swojej strefie, czyli NRD.
Argentyna, Chile - w Argentynie często fizyczna likwidacja. Amerykanie w końcu mieli dość tych junt i wspierali demokratyzację.
Indonezja - fizyczna masakra, sprawcami było wojsko prawicowe i muzułmanie. Po 30 latach komuniści jako socjaliści zaczęli znów coś znaczyć i nawet ich partia rządziła w ostatnich czasach. Też demokratyzacja.
Iran - masakry więźniów politycznych w latach 80. Była rywalizacja o władzę między islamistami i komunistami. Dziś komuniści niewiele znaczą, są wspierani przez USA jako opozycja. Partia działa w Londynie na emigracji.

Komandos, chyba nigdy byś nie przypuszczał, że skąd inąd ciekawy wątek na temat problemów w SM Ujeścisko, przeobrazi się przy pomocy Zaburzanina i Pani polewy w zgoła epicką opowieść. Jednak, gdyby ktoś zapytał, o czym jest ten wątek, to zabij nie wiem. Jeszcze w szkole średniej na lekcjach języka polskiego, nauczycielka przy okazji omawiania lektur, często zadawała pytanie : co autor miał na myśli ? Można było dokonywać najśmielszych interpretacji treści, pod warunkiem ich logicznego uzasadnienia.
Te synapsy, o których piszesz, targane są coraz mocniej, i nie tylko w zacisznym kąciku Zaburzanina. Nie wiem jak wygląda kącik twórczy z synapsami Pani polewy, ale można posilić się o popuszczenie wodzy fantazji i w jej wypadku.

Teraz na przykład jacyś Ż niscy rangą podchodzą do mnie i pokazują mi okrutny Gest.
Mają chwilę przyjemności, jednak to jest właśnie to: jakiś pionek uważa, że może pokazać swoje odczucia komuś znaczącemu, nie ma żadnego respektu.

Ja Ci wytłumaczę Kondos(*)ie (?) czy jak Ci tam Kolego?
Netykieta jakaś Ciebie również obowiązuję (?) czy "za duży" jesteś?
Ja Ciebie nie tykam i oczekuję, że nie będziesz się przyper...ł do mnie i moich wpisów.
Mój nick to "lukrecja". Dobrze by było byś to wziął pod uwagę w swoich "wyrafinowanych" wpisikach.
Miłego dnia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę, że politycy mogą w końcu obrazić się na taki naród skrajnie niewdzięczny, zastrajkować w jakiś sposób.

Ci Państwo są tak skrajnie negatywnie do mnie nastawieni, że może po prostu skończą moją historyjkę. Kierują się jakimś złudzeniem, że jeśli będą wykonywać każdy rozkaz, to przetrwają.

Jest w modzie wśród ludu wyśmiewanie wszystkich polityków, właściwie własnego państwa. Swoje państwo powinno się szanować, bo można je stracić. Politycy nie powinni być traktowani jako osobna kasta oderwana od spraw zwykłych ludzi. Rządzą fatalnie? Myślę, że pracują ciężko. Dlaczego więc każdy może dość bezsensownie naigrywać się z nich? Taki wytworzył się klimat.

Rozdawnictwo, państwo wykonujące gesty w stronę zwykłych obywateli - to się bardzo spodobało. Gospodarka akurat ma się dobrze przez długie lata.

Czego właściwie chce ten lud marudzący ciągle w Internecie? Chyba pełnego powrotu do PRL-u. Albo chcą jakiejś utopii nieziszczalnej.

Myślę, że w takiej hipotetycznej sytuacji powinieneś zatrudnić ochroniarzy albo np. przechować się w ambasadzie - ta jest jednak raczej słabo chroniona.

Izrael - 90-procentowy faszyzm, jest jakiś liberalny margines.
Przy tym w tej liberalnej R kontrolę przejęło teraz dwóch prozachodnich faszyzujących zdrajców. Żony mają liberalne. Oni wręcz słuchają w tej chwili poleceń z A.

Do ~jaq. Co do przyczółka Zaburzenego pełna zgoda, też złapałem. Jak złapałem, to pomijam wszystko co zaczyna się od "a". lecąc dalej. Zaburzony byłby mniej zaburzony, gdyby tak na 50% swojej nie zaburzonej świadomości uświadomił sobie jakieś tam zasady panujące w internetach i otworzył swój własny wątek i tam toczył dyskusje, boje i stawiał swoje diagnozy. Ale wychodzi na to, że Zaburzony ma zaburzenia tak na 75 % i nie umie albo nie wie i rozredrgane synapsy każą mu reagować na widok każdego słowa pisanego ( niewykluczone, że na widok recepty, na jej odwrocie też zamieszcza swoje wpisy) i pasożytuje na uczestnikach tego portalu. To do Lukru.... przesłodzony egzaltacyjnie po pensjonarsku.
Czy ktoś mi wytłumaczy jak to działa i jak skrócić, ominąć to docieranie do ostatniego wpisu? Bo ja naprawdę pierwszy raz gdziekolwiek zaistniałem, a to mocno irytujące jest, albo jak dopisywać się do konkretnej wypowiedzi?

Poczytaj "Księgę Hioba".
Władca mieszka w pałacu, obala go inny. Dookoła tymczasem pełno biedoty, której nikt nie pomaga.
Chyba zawsze był taki sam schemat.

Zaburzanin : za czasów tzw komuny nie było wolnych mediów i obowiązywała cenzura. Więc trzeba było troszkę się nagłówkować, by dotrzeć z krytyką i satyrą systemu do ludu. Masz teraz obraz nagiego i głupiego króla na bieżąco. Z tego, co kiedyś krytykowaliśmy półsłówkami i między wierszami, zrobił się chleb powszedni. Nie śmieszy. Lukrowana : odjeżdżasz coraz bardziej, ja nie nadążam. Złapałem chyba jakiś przyczółek do zrozumienia Zaburzanina, ale Ty posługujesz się jakimś wymarłym językiem, lub używasz szyfru znanego tylko np. czytelnikom jakiejś lektury, której nie czytałem. Nie jestem łowcą, przyznaję się.

Inne tematy z forum

Prezent dla kobiety (174 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Jakie dobre męskie perfumy (3 odpowiedzi)

Jak w temacie. Tak do 100 zł.