Bunt w bagienku niewolników. Ujeścisko.

~Jam
Kiedy emisja programu?

~Komandos
Poniedzialek,6 stycznia 20.10 "ALARM" - TVP 1. i
Wtorek, 7 stycznia,16.15 "interwencja" polsat.
Jak macie jaja to dacie radę. Jak Was przeorała postępowość to nie dacie rady.
Radzę przećwiczyć casus Spartakusa, a szczególnie Eunusa, jeżeli daliście sobie ukraść dorobek 1980/81 w 1988/89/92 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przyznasz jednak, Raven, że teraz masz o wiele większe doświadczenie w moim temacie. To znaczy nie jesteś amatorem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz fasolkę niepodległości. Zakazana była. Nie znacie w tych swoich pegieerach. Zrób dochodzenie i się odmelduj już

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wierzę w rzeczywistą wrogość między PO i PIS.

Zauważyłem tego dżentelmena, ale po IP widzę, że to ktoś z tutejszych kręgów.
Atakuje autorytety, nie wierząc w prawo, w sądy. Taki typ propagandysty. Do kogoś zawsze dotrze ze swoimi zapewne pomówieniami.
Czy też rzeczywiście skrzywdził go układ?
Pisze przeciw PIS.
Ja głównie rozgryzałem te różne mechanizmy dotyczące mnie.

Kolega Zaburzanin coraz to dzieli się swoimi spostrzeżeniami z życia dawnych pracowników PGR ów : "Nie chcą gadać, ale mam przypuszczenie, że ich ojcowie grupowo wyparowali." Swojego czasu słynny był dokument z PGR Zagórki p.t. Arizona.
Jednak w napięciu czekam na dyskusję w jakimś temacie, dowolnym, pomiędzy anonim vel Zaburzanin a M.D. vel Miroslaw Dunst. Dyskusję na miarę naszych czasów.

Krążą jakieś przesadzone ploty.

Chyba że zostałbyś uznany za wyjątkowo zaciekłego, ale tak drobna sprawa nie powinna mieć znaczenia.
Właściwie nie widzę dla Ciebie specjalnych zagrożeń. Dobrze się ustawiłeś. W skrajnej sytuacji możesz ewakuować się do Anglii.

Zwłaszcza podobały Ci się te przypadki, gdy ktoś z komunistów zaczynał sprzyjać Solidarności?
Hodysz 4 lata był w więzieniu, spotkały go jeszcze inne konsekwencje?
Też się poruszam po tej strefie granicznej i wiem, że jestem pilnowany na okrągło.
Jeśli komunista marzył tylko o zdradzie, to przede wszystkim nie powinien był się zapisywać do partii, wstępować do służb.

do tr. Nawet przeprowadziłem własne śledztwo, wnioski porażające.

Krótko mieszkałem we wsi, której mieszkańcy pracowali w lokalnym PGR-ze, a przy tym byli w większości albo prawie wszyscy protestantami, choć zwykle z polskimi nazwiskami. Młodzież, którą znałem, całą grupą ruszyła do Niemiec po roku 1990. Nie chcą gadać, ale mam przypuszczenie, że ich ojcowie grupowo wyparowali. W książce telefonicznej z 2007 roku wszystkie telefony zapisane były na kobiety, żony.

Dość wielu młodszych pegierowców wyjechało za granicę, choć teoretycznie nie wolno im tego robić. Nie patrzą na nic.
Potem okazuje się, że ktoś z ich rodziców wyparował już dawno temu, zwykle mężczyźni, czasem ludzie, których znałem, naprawdę podpory tej społeczności, pewni siebie faceci.

Pole i namiot to jedyne co zna i na co może sobie pozwolić cieć z domu starców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A wiesz czemu gaz wybuchł w wiezowcu we Wrzeszczu?

..........
................

https://m.youtube.com/watch?v=aGSKrC7dGcY
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aaaaaaaa, zapomniałem, oprócz tego ubeka, o którym tu wspomnialem, miałem wtedy (w St.Wojen.) do czynienia z drugim, ktory zachowywał się przy mnie dość dziwnie (wziąłem Go wtedy za szurniętego wariata, a po aresztowaniu go przez kumpli z Okopowej, jakiś czas później okazało się, że miałem do czynienia z V kolumną na Okopowej, czyli kapitanem Hodyszem, a ja Go glupi wtedy za wariata.....
Zawsze wiedziałem, że jestem dzieckiem szczęścia, że Opatrzność, ale to chyba ten mój umordowany Anioł Stróż tak mnie pilnuje i stawia na mojej drodze tych, a nie innych ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sz.P.Ravenie, po kolei....., że obetną, pewnie nie, to tylko gimnastyka mojego sumienia co by było (w obliczu niezasłużonego ataku na innego człowieka - prok.Piotr.) gdyby na moim progu stawiła się przeszłość, nie hipotetyczna, ale prawdziwa, przeżuta, nie podlegająca interpretacjom (jak w przypadku prok.Piotr., oskarżanego przez p.Pikula, po reinterpretacji przeszłości, wystawionego do wyborów do Sejmu przez PO). Wolałbym, żeby na moim progu nie stawili się ci ludzie z przeszłości (tak, tak, tę prokuraturę miałem na myśli w pięknym budyneczku na wzgórzu), ale w moim przypadku i przy moim charakterze wtedy nawet śledczy ubek z Okopowej zaczął mi pomagać. I prześladuje mnie od 4 lat taka obsesja, co ja zrobię jak Oni staną na mym progu takim sznureczkiem i poproszą o świadectwo, że nie do końca się zeszmacili wtedy. No chyba zejdę do podziemia, żeby mnie nie znaleźli, albo....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Da się go ignorowac a nawet polubic

Taaaa... jak bzyczącego przy uchu komara w namiocie przed snem...
Niezgłębione są Twe pokłady miłości bliźniego ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komandos, ale że jak obetna emerytury prokuratorom? Skąd takie plotki? Nic nikomu nie obetna. Resortowym ciachneli i to wszystko. No jak Adrian z Danii zostanie premierem to ciąć będą rowno. Homofobom, faszystom, radykalom religijnym, prolifrerom... To pojdzie szeroką ława. No ale to jest Adrian Dzierzynski, co niestety utwierdza mnie w mizoginii. On mówi wprost: zabiore wam 90 procent dochodow, dzieci wam zdeprawuje i pozabieram, Arabowie będą was mordowac i gwałcić. A laski na to: ale fajny, postawny, wysoki i nowoczesny. Zabieraj, deprawuj, napuszczaj!
Piotrowicza obciazal Pikul z PO, czyli strona w sporze. A prof Pawlowicz prywatnie jest pewnie ok, tak ją czuję. Z tą salatka to popelina. Bronisław Oby Żył Wiecznie Komorowski klamal tego dnia w sądzie aż się pulkownik Tobiasz musiał zatańczyć na śmierć. Musieli czymś przykryc, przykryli sałatka. A tam wielu żre i chleje. Niech się wstydza ci, co takie rzeczy łykają.
Zaś najbardziej krwawi prokuratorzy to nie Gdańsk a MarWoj w Gdyni.
Sorry, mój kolega anonim chce Cię wykurzyc więc troche dolozylem do pieca. Jest nieszkodliwy. Da się go ignorowac a nawet polubic

Ludzie nie rozumieją, jak bardzo sztuczna jest ta rzeczywistość.
Jak to mówią: Ludzie, którzy mieszkają w szklanych domach, nie powinni rzucać kamieniami.

Też jesteś na liście AB? Czyli nie ja jestem Twoim problemem. Twoi zwierzchnicy uznali Cię za wytwór wrogiej kultury, tak jak i mnie.
Zawsze przypuszczałem, że skończy się na jakiejś liście.

Jesteśmy świadkami wielkich procesów historycznych. Rola jednostki jest bardzo ograniczona wobec tych mechanizmów.

Inne tematy z forum

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (6 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Prezent dla kobiety (174 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...