Burzliwe spotkanie kierowców z szefostwem gdańskiego przewoźnika GAiT

Opinie do artykułu: Burzliwe spotkanie kierowców z szefostwem gdańskiego przewoźnika GAiT.
Artykuł na temat: Awarie i wypadki tramwajów

Znów gorąco w spółce Gdańskie Autobusy i Tramwaje. Po ubiegłorocznym proteście, w którym pracownicy domagali się podwyżek, tym razem swoje niezadowolenie wyrażają kierowcy autobusów. Twierdzą, że podwyżki były fikcyjne, narzekają też na trudne warunki pracy, niesprawne autobusy i niewłaściwie układane grafiki. Zarząd spółki odpiera zarzuty. Trudności, na jakie skarżą się pracownicy, tłumaczy "trudną sytuacją na rynku".

W poniedziałek rano w siedzibie GAiT przy Jaśkowej Dolinie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czemu do dwóch najwiekszych szpitali w Gdansku,czyli do UCK i na Polanki nie ma dobrych dojazdów?

Autobusy tam powinny jezdzić czesciej i nawet w nocy! Dzis byłem na Polanki,to nawet już zabrali jedyny autobus tam dojezdzajacy,czyli 149! Jak starsi ludzie mają sie dostac do szpitala?! Hańba!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam
Ja mam zasade jestem mily dla milych, a burakiem dla burakow. To dziala w dwie strony. Sam sie dziwie ze niektorzy z moich kolegow tak sie zachowuja, ale prosze popatrzec rowniez na pasazerow jak oni sie zachowuja. Nieladnie jest oceniac wszystkich po zachowaniu niektorych ale mimo wszystko pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jako kierowca chce miec wolne niedziele zeby isc z rodzina do kosciola.

Z.marketow.maja wolne to my tez chcemy. Do kosciola nie trzeba jezdzic autobusem.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

stare,chytre zgredy z dyrekcji! Dajcie w końcu ludziom normalnie zarobic,a nie płacicie ochłapy!

Oby te wasze zgromadzone majątki na krzywdzie kierowców zamieniły sie w kamień!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

I nie będzie!!!! Tylko kasę biorą! Ale to pracownicy ich utrzymują! Wasz wybor
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie bonusy durniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pora rozpocząć walkę o Nasze! Zjednoczmy się!

Zrobić porządek. Bilety za bajońskie kwoty... Nie adekwatne do pojazdów jakie jeżdżą... Ciągle awarie... Brak realizacji kursów... (bo opóźnienia, to temat rzeka) Nie wykonywane kursy, bo nie ma komu pracować... Na trasę nie wyjeżdżaja autobusy... A bilety kupujemy! Jeszcze mają czelnosc kontrolować nas! Pasażerów! Powinniśmy jeździć za darmo, albo w ramach rekompensaty ceny biletów powinny być o połowę niższe! Walczmy o Nasze! To są nasze pieniądze na które każdego dnia każdy z nas ciężko pracuje!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam, najczesciej jest tak ze cos sie popsuje w czasie jazdy np drzwi, klima, ogrzewanie. I co kierowca ma zrobic. Dzwoni i slyszy ze nie maja autobusu na podmiane dla niego, a pasazerowanie chca dojechac do pracy badz domu. Wiec decyduje ze sie pomeczy. To jest stresujace dla obu stron. Ale nie sadze ze ktos by wyjechal z niedzialajacymi hamulcami. Ja odpowiadam za swoich pasazerow i zawsze dbam o nich. Najwazniejsza zasada, dla milych fajnych osob jestem rewelacyjnym kierowca dla burakow burakiem. Traktujmy sie z szacunkiem a szacunek otrzymamy. Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepiej jak sam zaczniesz myśleć,od tego proponowałbym zacząć.Zbyt dużo masz do czynienia z lewackimi mediami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli

Powinny wrócić do łask dni pieszego pasażera
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie przejmujcie się Rajbud wszystko może przejąć
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mnie dzwonią ,ale nie odbieram,niech gonią się d*pki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślałem ze to wina motorniczego

Jakie to polskie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracownik

"Sprzedali Wydział Sieci, pozbędą się innych wydziałów Firma zostanie w ruinie Lisicki i spółka powiedzą "sorry" i pójdą w inne miejsce. To pachnie głęboką komuną gdzie szefa przywoziło się w teczce Nie jest ważne, że się nie zna, wystarczy mieć układy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Toż to jest chore! Kierowca to ma być kierowca a nie mechanik, sprzątaczka, ochroniarz, sprzedawca i Bóg wie co jeszcze! Tym ludziom należy się prawdziwa realna podwyżka pensji ale przede wszystkim należą im się prawidłowe warunki pracy! Wcale się nie dziwię, że na tym spotkaniu kierowcom autobusów nie wytrzymują nerwy, bo jak taki "pan od papierków" gada o pierdołach zamiast o konkretach, to niejeden by się wkurzył! A gdyby tak "pana od papierków" posadzić za kierownicą autobusu na 12 godzin bez niezbędnych narzędzi do pracy? Gwarantuję, że po godzinie (albo i krócej) by nie wytrzymał. Ludzie się wkurzają bo autobusy nie przyjeżdżają na czas, bo się psują.. a to kierowcy wina?! Nie, to przez pazerność firmy która skupuje starocie z Niemiec "z drugiej ręki". A potem taki kierowca się nasłucha od pasażerów wyzwisk jakby to jego wina była. Jakąś inspekcję tam powinni porządną zrobić żeby Ci ludzie mieli jak pracować w normalnych warunkach a nie z duszą na ramieniu.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mnie

Nie dzwonią
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjdz

Z wolnego .Zabiorą premie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

za dużo stanowisk w gait

wszyscy mistrzowie powinien zostać usunięci całe kierownictwo warsztatu też panie prezesie niech pan przeirzy na oczy nic nie robi kierownik warsztatu ac kasę bierze po tylu kierowników na jednym warsztacie syna lek jednego czy drugiego to musi stołek być ma prawko to do ruchu może jak się usunie jednego to nastempny weźmie się za robotę
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Całkowicie sie zgadzam z toba. Sa ludzie i taborety, tak samo jest z pasazerami i kierowcami. Ja kocham swoja prace, ale co tu duzo mowic jest stresujaco zwlaszcza jak ci autobus sie psuje co chwile.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0