Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma zwrotów!!!!

wg prawa nie ma zwrotów,to jest tylko kodeks wewn, sklepów
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Portal Trójmiasto.pl podaje nieprawidłowe informacje.

Błędne stwierdzenie:

"Gdy po zakupie okaże się, że towar jest niezgodny z umową, jak było to w przypadku butów pana Adama, możemy domagać się naprawy towaru lub wymiany na nowy. Nie ma możliwości wnioskowania o zwrot pieniędzy."

Dlaczego nikt nie weryfikuje tego, co redaktorzy publikują??!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

takie masz drogie buty a rasizmu nie da sie w nich ukryc
jak cie nie podoba w Polsce to jedz do ojczyzny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam co sezon nowe buty za darmo.

Właśnie takim sposobem jak reklamacja.
I tak od sześciu lat co zimę nowe pandolety na za friko :) Trzeba tylko trochę pomyśleć.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19

Większych bzdur w życiu nie słyszałem

konsument może zwrócić towar w stanie nie używanym w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 25

to rozglądaj się za nowymi, zima dopiero się zaczęła, buty nie wytrzymasją do jej końca. Zobaczysz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja w CCC czy Deichmanie już nie kupuję butów bo one nadają się tylko do trumny

2-3 miesiące i buty rozwalone. Najgorzej jak ci się zimowe rozwalą to idziesz z reklamacją, czekasz miesiąc za decyzje i przez ten miesiąc latasz po śniegu w letnich butach. Lepiej uzbierać kasę i kupić buty Adidasa czy Nike za 200 zł niż te ich badziewie po 70 zł
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

hahaha od razu wiadomo. Też tak miałem, kupiłem buty zimowe i po 2 mies. zrobiła się dziura na wylot w podeszwie, a wcześniej zaczęły przemakać. Więcej w deichmanie nie kupie, ccc to takie samo badziewie.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

buty butom nierówne ...

Każde doświadczenie wzbogaca. Dobrze wiedzieć na przyszłość. Akurat również mam buty Lasockiego, ale jestem z nich bardzo zadowolona, bo świetnie się spisują podczas zimowej pory.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

ccc

Niestety sam mialem podobna sytuacje. Szkoda ze firma z Polkowic tak instrumentalnie zaczela podchodzic do klientow. Ja juz do niech nie naleze...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

też miałem problem z ich butami. Z odzyskaniem pieniędzy jednak problemu nie było.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

CCC i reklamacje

W CCC zazwyczaj domagają się przy reklamacji obuwia (poza dowodem zakupu oczywiście) dodatkowo opakowania, w którym obuwie się znajdowało. A to bzdura! Wcale opakowanie nie jest wymagane. W końcu zakupilismy obuwie, a nie pudełko od obuwia.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1

jesli chodzi o zakupy przez internet to ma sie wiecej niz 10 dni na zwrot... w ciagu 10 dni trzeba poinformowac o checi zwrotu + ma sie 14 dni na odeslanie. w najlepszym wypadku ma sie 24 dni na zwrot.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

na buty zwłaszcza jesienno-zimową porą lepiej zapłacic raz a więcej

polecam firmy Wojas i Ryłko. Za ok 300-400 zł można kupić solidne buty. Mam ich buty od 3 lat. Wojas od początku bezbłędnie, Ryłko raz reklamowałem delikatnie odklejoną podeszwę. O dziwo bez problemów i już jest ok. Mimo upływu czasu ciągle wyglądają dobrze (oczywiście trzeba dbać)

Jak chcecie kicz to polecam właśnie firmę, której w nazwie brakuje jeszcze tylko literki "P" na końcu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

i pilnować

paragonów na takie rzeczy, bo atrament się utleknia!
W ciągu 6 miesięc ynie jesteś w stanie przeczytać co tam było napisane :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Pan Cejrowski ma spokój

bo "Boso przez świat"
popieram tę opinię 132 nie zgadzam się z tą opinią 2

to przecież

jeden z najbogatrzych polaków...
ciekawe dlaczego :) ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

FILIPPO NA SZADÓŁKACH

Spotkało nie to samo w sklepie FILIPPO na gdańskich szadólkach po 2 reklamacjach(buty nie naprawione) oddałem sprawę do inspekcji handlowej ale ich rzeczoznawca kosztuje 40zł więc dałem sobie spokój.Buty kosztowały po przecenie 170zł i były chinskiej produkcji.NIE POLECAM TEGO SKLEPU OMIJAC GO Z DALEKA.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 2