Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ccc

oddałem buty do reklamacji
uwzględnili
oddali nie naprawione :)
nigdy więcej ccc
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

Przy bucie za taką cenę...700zł to marża.
Bardzo dobrej jakości but, można kupić za 500-600zł
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odradzam kupowanie w CCC

Oddawałam także kiedyś buty do reklamacji w CCC w odpowiedzi dostałam do zrozumienia że nie umiem chodzić w obcasach skoro pękła stalka. Dodatkowo Pani w sklepie chciała mnie celowo wprowadzić w błąd mówiąc, że nie ma znaczenia kiedy nastąpiła szkoda. A prawda jest taka, że buty należy oddać od razu bądź skłamać, gdy nie miało się czasu z butami udać do reklamacji, że but się rozsypał WCZORAJ. Od tego czasu nie kupuje butów w CCC, wiele już słyszałam negatywnego o tych sklepach. O dziwo nigdy nie miałam problemu z reklamacją w sieci sklepów Deichmann.
popieram tę opinię 111 nie zgadzam się z tą opinią 3

Buty są najczęściej reklamowanym towarem - 30-40% butów jest reklamowanych.

Niestety często zdaża się że klient celowo uszkadza but...

Do reklamacji konieczny jest paragon a pudełko już nie chyba że jest to zaznaczone. Zawsze bierz paragon na buty.

Dobrze jest mieć specjalne miejsce na paragony w mieszkaniu.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7

Eco?

Nie znam. Za to znam firmę Ecco, która robi wytrzymałe i wygodne buty ale pewnie nie znasz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 25

sporo racji, ale

raz, że szkoda takich butów na naszą sól jak wychodzisz z samochodu i kawałek do sklepu musisz dojśc, dwa, że sama cena.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

To po co tam kupujecie - przecież z daleka widać, że to stolec.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słaba firma, choć obecnie alternatywe trudno znaleźć

kiedyś (2002 do 2009) jeszcze eco było dobre teraz tylko cena została a jakość - brak słów.
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 6

W przypadku rzeczy, które się UŻYWA nie ma opcji "tanio i dobrze"

Należy sobie na czole napisać "nie stać mnie na rzeczy tanie" i to realizować. Owszem, trzeba przy tym myśleć co się kupuje, bo w wielu sklepach sprzedaje się buty w obniżce z 600 na 300 a są warte ze 150. Czujnym być!
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 5

Deichman też dno. Dwie pary butów w ciągu roku reklamowałem.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dla mnie but to od 1200 zł w górę - i nie polski.
Po butach poznajesz klasę człowieka.
Dlatego 99% społeczeństwa to cebulaki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 61

Buty za 100 zł to Chińczyki

do tego warunki za oknem oraz masowo sypana sól na chodniki sprawia że taki but sie rozpada. Dobre buty są tylko od polskich marek które U NAS W KRAJU MAJĄ CAŁĄ PRODUKCJE, cena od 300 zł.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 28

...

Tak to jest jak się kupuje buty wizytowe za 100zł.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 64