Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znając dokładną datę można zażądać d*plikatu paragonu, bo sprzedawcy mają obowiązek mieć ich kopię (elektroniczną) bodajże przez 2 lata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie warto

2 razy skusilem się na buty Ecco, i w obu przypadkach konieczna była reklamacja /raz pękł szew, innym razem odklejona podeszwa/. W obu przypadkach reklamacja nie uznana, bo "buty noszą ślady użytkowania" (cytat z opinii rzeczoznawcy). Jak rozumiem buty po zakupie mam postawić na półce... NIE POLECAM
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Martensy też chińskie, przenieśli produkcję do Chin i widać że to już nie to samo (mam porównanie modelu 1461, który kupiłem 10 lat temu i rok temu). Na ocenę trwałości chińskich jeszcze za wcześnie w moim przypadku).
Z Anglii to np. Solovair, ale znam je tylko z nazwy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ecco

również się skończyło, tylko cena pozostała
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Różnica

Ja akurat widzę różnicę między Ecco a dużo tańszymi markami, choć uważam, że różnica w cenie jest zbyt duża. Ecco są dobrymi butami, ale ceny "normalne" nie za bardzo przystają do tego co oferują. Zakup w outlecie czy w tzw promocji już jest ok. Znam też osobę, która reklamowała buty Ecco z outletu i nie było problemu, uznali reklamację i naprawili.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ecco syf

Jeszcze reklamacji nie uznają, a ich rzeczoznawca wypisuje bzdury np. że w nie właściwych skarpetach się chodziło
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Włoskie buty nie nadają się na polską zimę

włoski klimat, włoski klej - do noszenia we Włoszech ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie dla Ecco

To to jeszcze mozna jakos zrozumiec, tanie buty, tani sklep. Ale ja ok 8 lat temu mialem przeboje z Ecco, kupilem buty za 450zl , pol pensji - ale stwierdzialem ze jak kupowac to dobrej firmy, no i zaszalem. Ponosilem z 4 msc , w cieple dni, maj - wrzesień. W koncu sie złamały w palcach. Poszedłęm do sklepu do Medisona, tam wysłąli do rzeczoznawcy, po 2 tygodniach, ekspertyza, ze buty nie wiazane i dlatego pękły. Napisałęm do Dani do Ecco, podtrzymali decyzje z Polski, bo sie okazało że to nie ich oficjalny sklepo, tylko jakiś pośrednik. Od tej pory nigdy nic firmy Ecco w nazwie. A buty nadal kupuje dobre, ale juz nie z nazwy :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

sklep

Grunwaldzka 303
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ODRADZAM buty tej marki

Niestety obuwie Lasocki to nie to samo obuwie co kiedyś. Jakość pozostawia dużo do życzenia,idą na ilość nie na jakość. Kupiłam wiosną buty na koturnie Lasocki,ładne, w sklepie wygodne. Ale jak się okazało podeszwa tak cienka, że czuć było w nich każdy kamyczek, a fleków nie było po 2 dniach...Buty od razu wylądowały u szewca,który musiał je podzelować i dać fleki, które wytrzymały dużo dłużej niż te ze sklepu... Za cenę naprawy butów u szewca wolę dołożyć pieniądze i kupić droższe buty, w które nie będę musiała inwestować od razu po zakupie. To był mój ostatni zakup butów tej marki. Gdy ktoś znajomy wspomina o Lasockim- stanowczo odradzam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

reklamacje butów

a ja usłyszałam ze moja noga jest nieformatowa i z tego powodu buty z ccc mi nie służą...hehe lepsza reklamacja w deichmanie ale modele obuwia 3 lata wstecz

Nigdy więcej REEBOOK

Kupiłam sportowe białe buty tej firmy w Galerii Bałtyckiej . Totalna porażka - po miesiącu zaczęła odklejać się podeszwa, potem zaczęła schodzić farba. Reklamacja i odpowiedź rzeczoznawcy - kpina na całej linii

sklep

Zapraszam po duże rozmiary butów od 47-52 i nie tylko duża odzież męska sklep xxxl zapraszam serdecznie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

reklamacja

W moim przypadku nawet rzecznik konsumenta mi nie pomógl miałam dalej załatwiac w sądzie konsumenta dałam sobie spokoj a buty były zakupione w małym sklepiku z butami to była jakas masakra z tą panią a but po 2 miesiacach sie rozkleił i został naprawiony i znowu sie rozkleił i tak wkoło!!!!!!!!!!!!!!!!!masakra z reklamacjami!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

VIOLA

Ja osobiście odradzam buty w sklepach Viola lub jak niektórzy mówią Inblu. Pracowałam kiedyś w hurtowni która rozsyłała obuwie na całą Polskę. Buty sprowadzane z Wietnamu Chin itp. Przechowywane w ekstremalnie złych warunkach. Kazano nam czyścić zapleśniałe obuwie i takie "czyste" szły do klienta. Właściciel Pan R. kazał również doprowadzać używane/reklamacyjne buty do stanu używalności i sprzedawać jako nowe. Ogólnie syf i malaria.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wielki mlyn w gdansku

polecam tam kupywac obuwie i skladac reklamacje ponieważ sprzedawcy sami naprawiają usterki i na tym polega gwarancja cenowo oryginalnego produktu a wcisnietej nam podróbki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odradzam GINO ROSSI..

po nie całym miesiącu użytkowania ich butów, skóra popękała (buty zimowe, nie, zwykłe półbuty). Odpowiedź gino rossi jasno stwierdzała że jest zima, pada śnieg i buty mogą się zniszczyć. wynika z tego że kupując buty u tego producenta, powinno się je postawić w domu na półkę i na nie patrzyć, na pewno nie nosić. reklamację odrzucono 2 razy, kontaktu z firmą 0, a gdyński rzecznik stwierdził że nic nie jest w stanie zrobić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

tandeta!

sprzedaą tandete wartą 25 zł za 150, potem w czasie reklamacji graja na zmęczenie, bo komu chce się biegać po sądach za 150zł? ale rynek wcześniej czy później zrobi z nimi porządek, terez jedynie trzeba przed nimi ostrzegać !!!

filippo, omijać

tak jak tu juz wspominano w opiniach omijać ten sklep na szadółkach ( fashion ) szerokim łukiem, buty po 3 tygodniach rozsypały się, a w odpowiedzi na reklamacje napisali , że pęknieta podeszwa nie ma wpływu na użytkowanie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0