Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deichmann to ten sam badziew

Brrrrr
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

karrimor

Sklep internetowy sportdirect z wysylka do Polski.za 150 juz mozna kupic buty ktore ciezko zajechac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mamy 2 opcje złożenia reklamacji.
1 z tytułu gwarancji-wówczas sprzedawca zwala całą sprawę na producenta, i to producent rozpatruje i załatwia reklamację.
2 z tytułu niezgodności z umową. Wówczas to sprzedawca odpowiada za załatwienie reklamacji. Jeżeli reklamacja jest zasadna sprzedawca ma obowiązek dokonać naprawy lub wymienić towar na nowy wolny od wad. Jeżeli nie ma on możliwości naprawy bądź wymiany ma obowiązek zwrócić kasę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

lepsze Ecco

:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie, wygody nie można reklamować.

Komfort obuwia nie podlega reklamacji. Jeżeli buty są wykonane zgodnie z normami, materiały nie są szkodliwe dla zdrowia (np. ilość chromu w skórze), nie posiadają ewidentnych cech uniemożliwiających ich noszenie (np. wystające gwoździe wew. buta) oraz nie utraciły swoich szczególnych cech, które powinny mieć (np. kalosz został wyprodukowany z przemakających materiałów) to uznanie reklamacji jest tylko dobrą wolą sprzedawcy.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jo mom trofiejne walonki

to i po chałpie przy mrozie pochodza a jok trzeba to do lasu po śniegu pobiegom za drewnem. Do srocza mam dwo kroki to i na bosaka czasem wyskocza. I nigdy nie reklamował niczego jak w toch amerykońskich filmoch.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem gdzie oddajesz buty, ale tam gdzie ja reklamuje, przyjmują buty bez pudełka, bez problemu. Jeszcze nie spotkałam się z sytuacją żeby wymagali ode mnie pudło ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poleci ktoś treki na zimię?

tak w granicach 300zł, by się nie rozpadły po dwóch miesiącach. I do miasta i do lasu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co się dziwić.

1. Nike, jak inne marki, to import z Azji. Oni już nie mają swoich fabryk w Europie, więc nie ma możliwości naprawienia tego asortymentu w akceptowalnej cenie. Po prostu naprawa nie jest opłacalna.
2. Cena jaką zapłaciłeś jest kilkukrotnie wyższa niż koszt wytworzenia. W tej różnicy uwzględniona jest też (przynajmniej w jakieś części) odzież na wymianę (np. z powodu reklamacji). Jednym słowem i tak za to zapłaciłeś :)
Ale zgodzę się z tobą. Tak powinno być. Skoro i tak za to płacimy to należy to wykorzystać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ecco faktycznie już nie są tak wytrzymałe jak kiedyś

ale są ciągle bardzo wygodne. Po za tym nie miałem problemów z reklamacją. Nosiłem buty cały sezon i oddałem na gwarancję i zwrócili mi kasę chociaż wiem że różnie z tym u nich. Dla mnie jednak liczy się przede wszystkim wygoda a wytrzymałość ma być taka żeby starczyły na 1 sezon. Ja dużo chodzę bo taką mam pracę i nie wymagam od butów żeby wytrzymały 3 lata. Nie rozumiem zupełnie jak ludzie mogą kupować buty ze sztucznej skóry. Ale taki mamy rynek, jest tanie jedzenie, są tanie ubrania, tanie buty, tani sprzęt, jednak za niską ceną idzie niska jakość.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Reklamacje w ...

Rzeczoznawcy w tych sklepach to fikcja,sklepy mają swoje pieczątki niby rzeczoznawców i tworzą radosną twórczość.A wy myślicie że ktoś się pochylił nad waszą szkodą.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja zwróciłam buty w Deichmanie - balerinki

strasznie mnie raniły ale to nie może być powód reklamacji, całe szczęście farbowały i to taką skargę Pani sprzedawczyni przyjęła, uff..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

może ale tylko gdy kupuje przez internet :) to tylko dobra wola sprzedawcy; uwielbiam takich klientów "no ale przecież mogę zwrócić w ciągu 10 dni! idę z tym do uokiku!!"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak się firma uprze, mogą naprawiać buty za każdym razem gdy je oddasz do reklamacji; nie ma obowiązku zwrotu wpłaty wedle naszego prawa, to tylko dobra wola sprzedawcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli nie ma odpowiedzi 14 dni od złożenia reklamacji, reklamacja automatycznie zostaje uznana :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

???

bzdura!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

opakowanie?

bzdury Pan gada! opakowanie chcą przy zwrocie, z czysto logicznego względu, że potem ten nowy, nie uzywany produkt który Pan zwrócił muszą wyłożyć do ekspozycji w sklepie. A do reklamacji Pana karton nie jest nikomu potrzebny. Mylicie pojęcia i robicie niepotrzbne afery!! Polak tylko się awanturowac potrafi. Może i Polscy przedsiębiorcy sa do tyłu, ale też Polski klienci...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11