Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

te za 1200 to też Chińczyk!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam buty już 70 lat.

Ale w nich nie chodzę.Leżą w szafie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłam kiedyś buty za prawie 500 zł (podobno włoskie...) i po 3 tygodnia pękła podstawa podeszwy. Ich zdaniem "nieprawidłowo je użytkowałam" i oczywiście nie zwrócili mi kasy tylko "naprawili" i cały czas się kibotały :(
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja z kolei mocno odradzam zakupy w sklepie eurodom w geansku na grunwaldzkiej. Maja tam panele podłogowe,kiepski stosunek jakości do ceny ale najgorszy jest pan kierownik, tzn jest wporzadku dopuki człowiek nie dokonał jeszcze zakupu. Później jak cos z zamówieniem idzie nie tak to jest bardzo bezczelny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie każdy może sobie pozwolić na wydanie 1000 zł jednorazowo na buty - zwłaszcza, że nie chodzimy w jednej parze przez cały rok i przy każdej okazji...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czy mamy prawo reklamować obuwie, którego nie da się nosić, bo jest tak niewygodne, że krew uderza do mózgu? w sklepie zazwyczaj jak się przejdziemy 5 kroków to wszystko jest ok, natomiast komfort widać dopiero przy pierwszym wyjściu z domu na cały dzien...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

bzdura. Chodzę w butach wizytowych ze skóry za 140zł od polskiego producenta ze zwykłego butiku już 5 lat. Nie chcą się zedrzeć, a chodzę i codziennie na uczelnię. W butach za 300 zł i więcej połowa to cena za nazwę, a nie za produkt.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

BADURA

no nie tylko Laskocki i CCC..
ja kupiłam buty w Badurze... po miesiącu sie rozkleiły... miałam je kilka razy na nogach bo mam jeszcze inne pary butów.. Oddałam do reklamacji ale napisałam, że wymiana na nowy.. Nie zgodzili się.. Napisałam odwołanie... Też odmowna decyzja.. Teraz udam się do Rzecznika po pomoc... PS buty kosztowały 350zł.. wiec nie były tanie.. PORAŻKA!! Gdzie więc kupowac buty..?? Gino Rosi tez do bani :( ech
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co to za firma lasocki ?

Jak się kupiuje badziew to tak jest.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ccc

Kupilam buty dla syna do szkoly na zmianę (tylko do chodzenia po szkolnych korytarzach bez w-f-u )i po miesiącu padly reklamacji nie uwzglednili tlumaczac zużyciem ...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tak jest na zachodzie

Mieszkam juz od paru dobrych lat w uk i tam jest zupelnie inaczej.Otoz kupilem kurtke zimowa z gore texu w sklepie nike w pazdzierniku,a w marcu odpadl mi kawalek plastiku od zamka szczerze mowiac bardzo drobna rzecz,ktora delikatnie utrudniala zapinanie.poszedlem do sklepu z paragonem i zapytalem czy moga mi to naprawic,a oni oddali mi pieniadze za kurtke bez zadnego slowa ku mojemu zdziwieniu.kupilem sobie nowa kurtke i dzieki takiemu zachowaniu obslugi w sklepie nike kupuje tam do dzis i czasami wydaje naprawde spore pieniadze.jakby mnie potraktowali w sklepie lasocki tak jak naszego klienta to nigdy bym niczego tam juz nie kupil i odradzalbym innym.polskie firmy mysla nie o przyszlosci i o kliencie tylko tu ,teraz i kasa.ciekawe kiedy to padnie z braku klientow.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

ccc

mi odpisano, ze źle rozmieszczam środek ciężkości ciała???????? idę studiować na politechnikę, może tam mnie nauczą jak chodzić
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na zimę tylko "opinacze".

Od 4 lat noszę z demobilowej Bundeswehry.
Czyszczę pastuję i nic się nie odkleja,no może sznurowadła zaczynają się przecierać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Nie ma możliwości wnioskowania o zwrot pieniędzy."

Jak to nie? W ccc mnie babka pyta czy chce naprawę czy zwrot. Powiedziałem że zwrot kasy bo oni tak naprawią że po miesiącu znów się rozpadną. To babka powiedziała że oddanie kasy to ostateczność bo najpierw będą próbowac naprawić. Po 2 tygodniach dostałem zwrot gotówki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

lasocki to polska marka produkowana w polsce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Deichmann

Podeszwa w moich butach odkleiła się po 3 tygodniach użytkowania jedynie w suchym pomieszczeniu,dodatkowo starła sie na czubkach, zeszła z nich farba i wyglądały jakbym właśnie wyszła z błota. Reklamacja w sklepie została odrzucona. Po odwołaniu podeszwe podklejono i pomalowano. Skutek jest taki ze po 2 tygodniach farba znowu zeszła. Zapłaciłam 120pln za buty, czekałam w sumie miesiąc na rozstrzygnięcie od 2 reklamacji i za niedługo będę zmuszona kupić nową parę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1