Buty szosowe

Gdzie w Gdańsku znajdę sklepy z obuwiem szosowym? Generalnie planuję zakup przez neta ale chciałbym rozmiarówkę dobrać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Buty szosowe

to sobie przymierzalnie ze sklepow robisz ?sie potem niedziwie ze w budze sie pytaja czy pan chce kupic czy przymierzyc i mnie tym wkorwili okropnie.to wlasnie przez takich ludzi jak ty sklepy przestaja chandlowac butami i maja tylko na zamowienie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

no to chyba nie pozostaje mi nic innego jak serdecznie przeprosić za utrudnianie Twego życia... Mała rada: skup się bardziej na lekcji polskiego - szczególnie na gramatyce:)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

W necie se przymierz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie rozumiem Waszego podejścia - i to zarówno "Waszego - sprzedawców" jak i "Waszego - klientów".

Sklepy stacjonarne mogą konkurować ze sklepami internetowymi - bo ceny zakupów mają podobne, i nie rozumiem obrażania się sprzedawcy - wystarczy obniżyć marżę do tych kilka% dla klienta który może coś przymierzyć u Was i u Was zostawić pieniążki..

wystarczy pogadać z klientem - ja tam pytam od razu czy mamy szansę zbliżyć się do cen z internetu - i nie chodzi o to żeby było taniej czy tyle co w najtańszym - cena może być nieco wyższa, ale plusem jest dostępnośc na miejscu..

Na szczęście narazie spotykałem się racej z pozytywnymi odpowiedziami, lub np propozycjami gratisów które miały mi osłodzić przepłacenie (bo zakup w kijowej cenie).

Tak więc drodzy sprzedawcy - więcej luzu i próby wciągnięcia klienta do Waszego sklepu..
Tak więc drodzy klienci - przestańcie ukrywać swój zamiar zakupu w necie, raczej powiedzcie o tym otwarcie i zapytajcie czy da rade coś z cenami zrobić..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

pamietaj o tym ze skep internetowy mozna prowadzic w domu niemajac nawet magazynu czy nawet lokalu wystarczy tylko komputer i telefon. czesto jest tak ze towar jest do sprowadzenia od dystrybutora. koszty utrzymania sklepu internetowego sa mnimalne dlatego towar jest taniej.a sklep stacjonarny musi miec towar, lokal zatrudniac pracownikow miec czesci i rowery. to sa olbrzymie koszty utrzymania prad, woda , smieci , pensja dla pracownikow, zus ,telefon.niewspominajac juz o panu rostowskim ktory przykerca srube malym firmom.mam kolege ktory ma sklep i mowi ze internet zabiera mu polowe klientow bo jest taniej rower o 100zl.albo przychodza ludzie z siatkami czesci do zlozenia roweru bo na alegro jest taniej.wiec sie niedziwie frustracji sprzedawcow ze sklepow stacjonarnych.

coś czuję, że zaraz rozgorzeje dyskusja na temat jak to sklepy stacjonarne za dużo zarabiają i powinny obniżyć ceny...

to ja jestem autorem smiałej tezy o tym że cenowo można się dogadać w sklepach stacjonarnych.

Pracuje w hanldu od kilkunastu lat - dodatkowo sam prowadzę niewielką firmę handlowo-usługową.

Nikt mi nie musi tłumaczyć jaka jest różnica między sklepami stacjonarnymi a internetowymi.

Ale teza o tym że towar od dystrybutorów idzie a sklep internetowy ma się w domu - jest bezsensowna..

Większość sklepów internetowych ma materiały u siebie na składzie - bo ludzie szanuja swój czas i jak sklep czegoś nie ma to nie kupują..

Wiekszość sklepów internetowych daje możliwośc odbioru w punkcie- który okazuje się sklepem stacjonarnym.

(ale ceny różnią się dość znacznie)te wystawowe od tych po jakich odbieramy..

Ja staram się tylko uzmysłowić klientom że w sklepie nikt ich nie próbuje okraść i powinni negocjowac ceny, i wyjasnić sprzedawcom że klient nie robi im na złość pytając i kupując w necie - stara się zaoszczędzić, więc polityka przyjaznego sklepu z cenami do negocjacji naprawdę może zdziałać cuda.

Sam konkuruje z internetowymi sklepami, sam jestem w dokładnie tej samej pozycji - czasem zastanawiam się czy warto dla tych paru % coś robić, ale później przychodzi refleksja - na prostej sprzedaży mam tyle co na lokacie bankowej w rok..

a obrócę tymi pieniążkami jescze kilkukrotnie..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

takimi metodami sam psujesz rynek,wiele sklepów pada a ludzie tracą prace"więc pomyśl co ty w ogóle piszesz"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...