Buty

Witam,

nie startowałem jeszcze w tego typu marszu a właśnie zaczyna we mnie dojrzewać decyzja o wzięciu udziału na wiosne. Może ktoś bardziej doświadczony podrzuci kilka praktycznych uwag dotyczących butów (jakie powinny być, firmy, podeszwy...itp.).

Pozdrawiam: Marcin
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Buty

Witaj!
Ile osób tyle preferencji odnośnie wyposarzenia, taktyki czy też przygotowania. Owe zagadnienia przewijały się już niejednokrotnie na tymże forum. Przejrzyj sobie zatem listę wszystkich przedyskutowanych tematów i wybierz to co Cię interesuje. Jeśli bowiem myślisz o starcie to
na pewno Ci się to przyda. Pozdrawiam!

Moim zdaniem buty powinny byc:
- lekkie
- przewiewne
- szybkoschnace
- z dosc twarda i dobrze trzymajaca podeszwa

Na H30 wziolem swoje la sportivy zodiac lox z gore xcr i... nie sprawdzily sie:( okazaly sie za ciezkie, do tego stopa nie miala odpowiedniej wetylacji mimo bardzo dobrych skarpet. Okazaly sie bardzo nie wygodne na dluzsze dystanse.
Obecnie testuje salomony xa-comp i jak narazie jestem z nich bardzo zadowolony, lekkie, przewiewne, bardzo dobra podeszwa. Moj kolega startowal w takich butach w harpaganie i bardzo sobie je zachwalal, zreszta salomon to juz sprawdzona firma ;)
Wg. mnie interesujaca dosc propozycja jest nowa linia adidasa adventure, mozna by bylo sie pokusic na nie (moze ktos ma z takimi butami doswiadczenie?)

pzdr.

polecam salomony xa-comp , miałem je na tym harpagnie którego przeszedłęm w 20 godzin. Miałem 1 mały pęcherz a poza tym zero odparzeń. Poprostu rewelacja
Buty są super, lekkie, przewiewne itp.

Dzięki za informacje. Myślałem, że lepsze będą wysokie buty za kostkę. Mam Adidasy Adventure w których dobrze mi się chodzi, więc powinno być ok :-)