Być Marylin

Temat dostępny też na forum: Być Marylin
Opinie do spektaklu: Być Marylin.
Reżyseria - Bernard SzycScenariusz - Katarzyna KurdejPolskie teksty piosenek - Małgorzata RyśScenografia i kostiumy - Julia Kornacka przy współpracy Katarzyny ZawistowskiejW spektaklu wykorzystano piosenki Marilyn Monroe w aranżacji Piotra ManiWystępują: Katarzyna Kurdej, Magdalena Smuk, Karolina Trębacz, Mateusz DeskiewiczPorywająca wizja kobiecości, poszukiwanie miłości i spełnienia oraz ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poprawny.
Najlepsza rola: biały miś (dla dziewczyny...:). Zespół super. Kilka piosenek (nie wszystkie!) też. Ale może czasami, żeby zaśpiewać kilka fajnych piosenek nie trzeba łączyć ich czymś sztucznym (trudno to nazwać fabułą)?
Gdy wychodziłem z przedstawienia "Lola Blau" to przynajmniej pamiętałem kilka piosenek (np.: "Co za baba" lub finałowa:). A tu nic. Ale ogólnie miło:)

BRAWO!!!!!!!!!!!

Bardzo dobry spektakl cos dla panów:) Bardzo dobra gra aktorska zaś oprawa muzyczna genialna. Aranzacje Piotra Manii są naprawde rewelacyjne a sekcja daje taki czad ze az ciarki przechodzą. Jednym słowem polecam!!

średnie

a mi się nie podobało, trochę nudne, piosenki mnie nie porwały, może dwie, trzy dobre, najlepsza ostatnia, przedstawienie króciutkie i takie sobie.
Polecam "Roxi Bar"

super!!!!!!

byłem wczoraj!czad!!!!!dziewczyny prawie jak marylin!a muzyka wykonywana przez zespół-----palce lizać.spektakl tak szybko upływa ,że szkoda ze już się kończy.gorąco polecam!!!!!

Polecam

Świetna sztuka, polecam wszystkim. Jestem pod bardzo dużym wrażeniem talentu i urody pani Kasi Kurdej

Niestety

Niestety nie jest to porywający spektakl. Scenariusz, który napisała jedna z aktorek pozostawia wiele do życzenia. Nie zrozumiałem obecności w spektaklu pana Mateusza Deskiewicza ( ani to fan ani tym bardziej narrator - i rażące ręce w kieszeni przez cały spektakl). Jedyny brylant w tym spektaklu to pani Magdalena Smuk (ona ma to coś w sobie). Wie o czym śpiewa i dla kogo. Pozostałe panie wypadają przy niej dość blado. Jeżeli chodzi o oprawę muzyczną to pan Piotr Mania ma duży talent, ale te aranże to raczej jam session niż muzyka do spektaklu. Warto zobaczyć spektakl tylko dla pani Smuk.

subtelna sztuka!!!

Coś dla tych, którzy znają sie na muzyce, posiadają dużą wrażliwość i umieją czytać między wierszami...Napewno nie dla debili...Polecam

amisie

AmiSię najbardziej podoba biały miś

taki sobie

Owszem muzyka fajna, spiew, ładne panie-ale przekaz słaby, uważam,ze postac Marylin i jej osobowosc jest na tyle ciekawa i skomplikowana,poruszajaca problemy wielu kobiet,ze mozna byloby to inaczej przedstawic-za bardzo zwrocono w spektaklu uwage na spiew i seksualnosc aktorek,a za malo na przedstawienie wewnetrznych konfliktow jakie towarzyszyly prawdziwej Marylin- tego trzeba bylo sie prawie domyslac podczas spektaklu.

Pozdrawiam

Wspaniałay Spektakl

Witajcie ! Na Spektaklu Byłam Wczoraj Wieczorem, Specjalnie Do Gdynii Przyjechałam z Darłowa, aby obejrzeć ten Spektakl :) Moim Zdaniem Był Wspaniały :) Świetna Gra Aktorów, Oraz Piosenki, Które Były Śpiewane :) Panie Miały Świetne Głosy :) Sam Pan Mateusz Deskiewicz Zaskoczył Mnie Swoją Urodą i Pięknym Głosem :) Polecam Obejrzenie Tego Spektaklu :) Naprawde, Wcale Nie Żałuje, Że Tam Pojechałam :) Gorąco Pozdrawiam :)

a moze...

a moze wy sie poprostu nie znacie na teatrze?? spektakl byl swietny i naprawde bardzo polecam! Do tych, ktorzy uwazaja, ze ten spektakl jest bez fabuly... on ma fabule, tylko trzeba byc na tyle inteligentnym, zeby usiasc i sie zastanowic, a nie marzyc... podsumowujac spektakl z*******y!!

nudy...

myslalem ze nie dotrwam..nudy!ani ladne kobiety ani ladne glosy.za to duzo o miesiaczkach marlin...

dobre!!

swietna muzyka, dobre wokale, piekne dziewczyny, naprawde interesujace, warto zobaczyc a przede wszystkim posluchac. czego tu wiecej chciec? o miesiaczce faktycznie bylo ale to chyba w smutnym kontekscie i komentarz raczej nie na miejscu panie ginekolog...

przyjemne

Bywam często w teatrze i jak dla mnie całkiem fajne, takie inne.

polecam

cieszę się,że ludzie robią takie rzeczy i mają inwencję, są twórczy i wrażliwi, w tym kraju tego brakuje! Teatr daje duże możliwości i jest wspaniałą sztuką. Muzyka w tym spekteklu jest naprawde piękna!

:)

Kameralnie, ale sympatycznie! Wspaniale odzwierciedla postać Marilyn "która była jedną z najcieplejszych osób na świecie, a zarazem jedną z najbardziej niedocenionych".

Gratulacje...

Cudna muzyka, piękne głosy- czyli to co w "muzycznym" powinno być. I jest. Gratuluję!

być

znakomity spektakl, aranże piotra są rewelacyjne, wspaniały jazzowy koncercik a do tego marilyn i aktorzy - szczególne uznanie dla smuk, która ma to "coś", haryzma i dobry wokal pozwalają najlepiej wejść w postać....gratulacje należa się również karolinie trębacz i mateuszowi deskiewiczowi oraz brawa za wspaniałe slajdy :-)

opinia

Dziękuję uroczym "Merlinkom" za wspaniale spędzony czas, dziękuję efektownej, zmysłowej Karolinie, energetycznej, świetnej aktorsko Kasi, tajemniczej Magdzie, Wam wszystkim , osobom o naprawdę dobrych głosach. Szkoda że tacy jak Wy nie śpiewają popularnych piosenek, nareszcie byłoby kogo posłuchać

osa

Merlin.

Spektakl niezapomniany. Odkrywa się go i podziwia po każdym kolejnym przedstawieniu.

p. Mateusz Deskiewicz?
Wciąż niepoznany. Widać...;>

:D

Bardzo mi sie podobało!!!! :D

miki

Nie bylem na spektaklu al opinie ktore przeczytalem dzieki Wam zachecaja do jego obejrzenia. Cos co jest wartosciowe zawsze musi budzic kontrowerske. Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Quo vadis (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Quo vadis . - Wartka akcja, krwiste postaci, wyrazisty wątek miłosny,...

1989 Rapowany Musical (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: 1989 Rapowany Musical . 1989 - krakowsko-gdańska koprodukcja - premiera...

Dobry wieczór kawalerski, czyli na drugą nóżkę (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dobry wieczór kawalerski, czyli na drugą nóżkę . "Dobry Wieczór Kawalerski...