CATHAR THOUGHTS

Odense...to miasto ciszy. Ogarnia ona ulice i wibruje w sercu.Nikt nie krzyczy, nie smieje sie...ale tez nie placze.Jest tylko przestrzen, ulice, domy, drzewa jeziora -a ludzie przemykaja nieslyszalni miedzy zakretami drog.A najpiekniejszy jest swit...kiedy ide po oszronionej drodze i mgla otula mnie bialym puchem...jest tak bezpiecznie, blogo i spokojnie. Jestem jak ptak, ktory wie, ze niedlugo nauczy sie latac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CATHAR DREAM

Chcialabym znalezc miejsce, w ktorym wszyscy ludzie sa dobrzy. Gdzie strudzony wedrowiec moze zapukac do kazdych drzwi i zostac goscinnie przyjety. Gdzie nikt nie smieje sie z t ego, ktory pisze wiersze i rozmawia z ksiezycem.

CATHAR WORDS

Tu, gdzie jestem, nie widac zla.Moze kryje sie ono w nocnych lokalach i czterech scianach domow, ale ulice sa wolne od agresywnych mlodych ludzi, ktorzy pobija kazdego, kto stanie im na drodze. Kiedy rozmawiam z kolega, nie musze bac sie dwuznacznych propozycji.Nie rozumiem dunskiego, wiec nie slysze przeklenstw i moge wyobrazac sobie, ze ich nie ma.Naiwne? Po prostu chcialabym, aby taki byl swiat.Spokojny i delikatny.Bez wulgarnosci i agresji, ktora widze nawet tu, w HP.Mysle...czy jestem jedyna osoba, ktora zachowala idealy? Ktora brzydzi sie zlem?

Nefer

NIe wszystko umiem wyrazić w intern. lepiej było w HP
I gratka nie przeskakiwała -- no może raz po Sylwestrze
. Znaki zapytania-- To było tylko potwierdzenie zdziwienia. pozdrawiam cieplutko i czekam na list

Tomko

dzieki a tego ktosia to sobie podaruj
to ja bylem

...sth to remember...

Dzieci smaruja po scianach texty "michal love anka"...a ja napisze tez podobnie, bo nigdy tego nie robilem i teraz sie wyzyje..grggrgrgr..wiec..."Emil love Yaron" heeh...

Esclarmonde

Witaj.Cieszę się, że tu jesteś.Pozdrawiam serdecznie.

Mixer

Nieee...nie rozumiem...W jakim kącie...
co mam popijać?

PS czy w niedzielę wieczorem jechałeś gdzieś
pociągiem dalekobieżnym z Sopotu?

AGUSIA

CHCIAŁBYM POWIEDZIEĆ , IŻJESTEM BARDZO ZAJARANY, GDYŻ ZNALAZŁEM MIŁOŚĆ SWOJEGO ŻYCIA...I JEST GITARA, ...A WIĘC MA NA IMIĘ AGNIESZKA. I CHCIAŁBYM SPĘDZIĆ Z NIĄ RESZTĘ MOJEGO ŻYCIA , ALE NIE WIEM JESZCZE CZY ZASŁUGUJE NA TO...:) POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAKOCHANYCH MNIEJ LUB BARDZIEJ....

MAGDA

Hey Magda...zdziwiona... heheh ...słuchaj .chciałbym ci powiedzieć iż do cholery znajdż sobie kogos innego...kogos 3 ..bo nic z tymi 2-ma nie bedzie....ok? skumalas >>>zapomnij o nich.../ nie sa ciebie warci...albo za malo sie staraja...pozdrawiam....

magdo....

aaaaaa. magda musisz sobie kogos 3 znalezc bo zwariujesz kumasz???? to my twoje szare komorki...juz mamy tego dosc....moze zrobimy protest okupacyjny? ahuhuhuhuhuh...papapapa

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przed chwilą dostałam ostrzeżenie o wirusie, którego ktoś wysyła jako wygaszacz ekranu Żaba Budweiser
"Buddylst.zip"
Nie rozpakowywujcie tego pliku, podobno wszystko
zżera i ogólnie jest bardzo wredny.Jeśli ktoś coś wie,
niech się odezwie.
Powiadomcie znajomych...

przystojny

czesc .mam na imie X i wcale nie jestem niesmialy... ale chcialbym znalezc sobie jakos dziewczyne....moze byc sredniego wzrostu...dobrze jezdzaca na nartach .nawet po trasach z czarnym pkt...:) ktora mieszka gdzies w gdansku..najlepiej w poblizu bajora kolo migowa...slucha u2 i w ogole jest cool i super....nie musi byc uzalezniona od pc i komorki. czekam na propozycje...

Bojkot klubu RUDY KOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam coś do powiedzenia , BOJKOTUJCIE KLUB o nazwie RUDY KOT w Gdańsku , w Sobotę robili koncert dla Nazistów , gdzie zjechało się 150 prawicowych skinchedów z całej polski , , , , no K..mać jak właściciel się na zgodził ???? Chyba coś nie gra może bedą organizować przemarsze przez miasto lub bedą strartowć w wyborach ??? No k***** Mać to chyba przesada !!!!!

Esclarmonde

kartka jeszcze nie dotarla, moze dotrze pozniej, ale zaszalalas z moja ksywa (hi, hi) przepraszam ale ja jeszcze nie zabralam sie za pisanie listu, prosze na mnie nakrzyczec, pozdrawiam serdecznie

Alchemik

moze cie to przerazi ale list dzis wrzcilam do skrzynki. Pozdrowienia

Esclarmonde

juz prosze nie krzyczec dzis zabieram sie za pisanie, obiecuje, pozdrowienka

wicherek SUFIZM

WRACAJAC DO SPRAWY SUFIZMU TO JEST SUPER :)))
DOSKOALA EGZYSTENCJA W SROD LUDZI ZNIEWOLONYCH PRZEZCODZIENNOSC ZYCIA A JA MOGE W KONCU SIE ODERWAC SIE I ZAGLEBIC SIE W WYZSZE SFERY DUCHOWE TYLKO SIE ZASTANAWIAM CZY SUFIZM NALEZY STUDIOWAC W SAMOTNOSCI CZY Z OSOBA TOWARZYSZACA JAK MYSLISZ JAKIE BEDE LEPSZE EFEKTY?

CAT

NEFER-nie doszla kartka???Ups...bo ja wyslalam ja bez kodu(napisz go jesli mozesz...)-majac nadzieje, ze to nie przeszkadza-mozesz mi jeszcze raz napisac caly adres w SMS-sie?A nuz cos pokrecilam-wyslalam ponad tydzien temu a powinno isc 4-5dni.Jak nie dojdzie to sie bardzo wkurze.Pozdrawiam i nie krzycze(na Ciebie???NIGDY!!!) FIONA-pozdrowienia!Probowalam tu szukac jakichs mang, ale narazie mznalazlam tylko "Dragon Ball"-za to w kinie graja jakiegos pelnometrazowego "Pokemona"!Jestem ciekawa, czy ominie mnie jakis Swiat Mangi.Planuja cos?

CATHAR SMILE

Znowu to pudlo robi mi kawaly...Tamten tekst-podobnie jak ten, mial miec tytul CATHAR SMILE. Ech...Wicherek, Tonieja, Atma-bardzo zainteresowalo mnie to, co piszecie o medytacji itp.-nigdy nie zetknelam sie ze slowami SUFIZM czy SUFITYZM, ale od lat zajmuje sie medytacja, energia -ogolnie tym, co nazywaja ezoteryka idt. a i moj Kataryzm opiera sie w duzej mierze na medytacji i kontaktach z Wyzszymi Energiami, silami. O ile nie macie mi za zle , ze tak sie wtracam, chetnie dowiedzialabym sie czegos wiecej o tym, czym sie zajmujecie...Pozdrowienia!

CATHAR SMILE

Znowu to pudlo robi mi kawaly...Tamten tekst-podobnie jak ten, mial miec tytul CATHAR SMILE. Ech...Wicherek, Tonieja, Atma-bardzo zainteresowalo mnie to, co piszecie o medytacji itp.-nigdy nie zetknelam sie ze slowami SUFIZM czy SUFITYZM, ale od lat zajmuje sie medytacja, energia -ogolnie tym, co nazywaja ezoteryka idt. a i moj Kataryzm opiera sie w duzej mierze na medytacji i kontaktach z Wyzszymi Energiami, silami. O ile nie macie mi za zle , ze tak sie wtracam, chetnie dowiedzialabym sie czegos wiecej o tym, czym sie zajmujecie...Pozdrowienia!

Brak Rokowych imprez

Denerwuje mnię, iż nie ma jak kiedyś miejsc do pobawienia się przy muzyce ROKOWEJ w sobotni wieczór. Sobotnie noce zostały zapisane "Disko i techno" To straszne, czy ktoś taksam cierpi jak ja?

Esclarmonde

U nas też ma być Pokemon.Buuuu...
Ale nic to, może kiedys pojawi się np.Eva, albo może
"X"...Co do MnS'u, to podobno cos ma być w marcu.
Ale to tylko pogłoski (znajomy znajomego słyszał,
że jego znajoma słyszała, że...).
Pozdrawiam wiosennie!

Ludziu

To mi pochlebia.Uwielbiam rozrzutnosć...
Ale w dwudziestu imionach można się pogubić.
Ja mam kłopot z zapamiętaniem swoich ze wszystkich
swiatów...

MAGDO

dzien dobry......chyba juz dzisiaj sie widzielismy...ahuhuhuhu...chcialbym abys byla szczesliwa....tzn. byla w takim stanie w jakim aga i ja jestesmy...a moze nawet bardziej..ale czy tak sie da? no chyba ni...wiem juz dlaczego jest tak a nie inaczej...sluchaj bo po prostu jest malo chlopakow ktorzy sa ciebie warci!!!! to nie sa przelewki...nie mozesz byc z byle kim...!!!! a o takich trudno...teraz...(tzn tak przypuszczam :) ....papap do zobaczenia na ircu....

RYBA!!!

ryba- JUZ NIGDY I NIGDZIE SAMA NIE POJEDZIESZ , TZN. BEZE MNIE...OK...BO TERAZ JEST KAPA...DZIWNIE SIE CZUJE GDY CIEBIE OBOK MNIE NIE MA....JAKOS TAK PUSTO..SAMOTNIE..A PRZECIEZ DUZO LUDU PRZEWIJA SIE OBOK MNIE...ALE TO NIE TO SAMO...NA SZCZESCIE JUZ W PON...SIE ZOBACZYMY...ALE CZY WYTRZYMAM? OTO JEST PYTANIE.....

AGUSIU

KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ KOCHAM CIĘ twoj jedyny...

Nefer

CZy Ty naprawdę odczytałaś mój text czy jak na ogół
wszyscy- wywaliłaś ???? i tylko tak mówisz ??

Nefer

Przeraziłem się. ---A. ...a są tam pod moim adresem
tzw. - wyrazy i czy dużo

Strefa ciszy!!!

A tam cicho być !

Strefo Ciszy

aa tam cicho być!!!

Password

heh, tu Wojtek. wlasnie sobie milo choruje i sluucham Samael'a i mysle, ze ogolnie jest wporzo:)

Login Password Login Password

khahahahaha
to wyzdrowiej nie mam z kim na aikido chodzic

....

Milosc daje mi skrzydla i pozwala w spokoju przelatywac nad wszystkiimi problemami

....

Milosc daje mi skrzydla i pozwala w spokoju przelatywac nad wszystkiimi problemami

...z milosci mozna...

o ironio losu...dlaczego osobe, ktora jest jedyna i kochana, mozna tak latwo zranic...to strasznie boli...Przepraszam, przepraszam, przepraszam...

Alchemik

no wiesz nie wyrzucam listow, oczywiscie ze przeczytalam, jesli moge cie prosic- nie uzywaj polskich znakow w intern., mam problemy z rozczytaniem, nie wiem ale chyba pojde na urlop od 5.02 wtedy lacznosc zostanie przerwana na jakis tydzien, pozdrowienia,

Esclarmonde

poczekam cierpliwie jeszcze na ta kartke, czasami bija rekordy w czasie, list do ciebie wyslalam wczoraj, ale zieje od niego takim dolem ze nie zalam sie, przepraszam i pozdrawiam,

NEFER

Wlasnie dostalam SMS-a-DZIEKUJE!!!Jedno pytanie:9/11, czy rzymskie 2 ? Bo tego tez nie bylam pewna.List? Nic sie nie przejmuj-mozesz spytac Agentke, jaki byl moj...Pozdrawiam Cie serdecznie!!! FIONA-well, jak tak, to mnie ominie...Ale ja lubie Pokemona!Nie jest to szczyt poziomu artystycznego, ale jest slodki i poprawia humor.Nawet kupie sobie koszulke z Pikachu i bede wszystkich przyprawiac o kropelki na spotkaniach(hi hi)...Pozdrawiam!

MARZAN

Probowalam wczoraj wyslac do Kufla wiersz... jak to czytasz, czy moglbys dac mi znac , czy doszedl? Bo nie jestem pewna , czy czegos nie pokrecilam... Pozdrowienia!

CATHAR THOUGHTS

Patrze na brzoze za oknem...taka biala, smukla i delikatna ... Z daleka niewiidoczna wsrod drzew, ale rozjasniajaca caly las. Chcialabym byc ptakiem, ktory uwije sobie gniazdo wsrod galezi, a ona okryje mnie swymi liscmi

GRATKOMANIA

OHYDA PARK - azyl dla SMS-iarzy o kurzych móżdżkach , wracajcie do gratki w "DB"

CATHAR LIGHT

Jestes piekna...lsnisz jak jezioro we mgle o chlodnym swicie.Srebro z blekitem, otulone bialym puchem, tak ulotnym, ze znika, gdy probuje sie go dotknac...jak mgla...Potrafie tylko ja...Wpuszczam w Twa biel zloty blask, dotykam dloni Twej- a Ty mnie osrebrzasz. Jestes tak olsniewajaca, ze czuje bol gdy patrze w Twoje oczy. Slodki bol... Mialam sen...Stalysmy przed Doskonalymi trzymajac sie za rece.Powiedzialam:-"This is my`Saciaę.Nothing can make us be apart." Uslyszalam:-"YOU ARE CONNECTED" -"By whom are we connected?" -"YOU ARE THE CONNECTION OF GOD."-odpowiedzial Doskonaly.

Esclarmonde

No tak, Pikachu jest uroczy.Zwłaszcza jak
pokazuje pazurki (pierwszy odcinek...)
"pika pika" już na stałe weszło do mojego słownika.
Ojejku, ja jestem genialna!Rymuję!
Widocznie moja mroczna dusza jeszcze się porusza...

Esclarmonde

kartka doszla!!! Pozdrowienia

Blabla bla

Nudze sie strasznie

FAŁSZYWKA

No i ja się doczekałam , że jakiś kurczak podszył się pod moją ksywę. Bzdet pod nagłówkiem "GRATKOMANIA" nie jest mój.To już chyba plaga na tych stronach , że co niektórzy artyści pióra pisują pod cudzymi personaliami.Więcej odwagi , nie ma się czego wstydzić , no cóż nie każdy może być PIK-POKIEM.

Poszukuję.

Zgubiłem telefon komórkowy mojego ojca - NOKIA 8850. Poszukuije szczęśliwego ... "znalazcy".

hyde park

Zgadzam sie z falszywym Pik Pokiem. Faktycznie duzo ludzi pisze tu troche nie na temat. Dla nich to pewnie ciekawe ale dla innych... Zalozcie sobie kanal na ircu albo piszcie mejle. Intencje zalozycieli chyba faktycznie byly takie zeby to byl TROJMIEJSKI hyde park a nie kolko poetycko- smsowe.

gdanszczanka

kanal na irc juz jest
tak dla twojej info

sens=nonsens?

sens nonsens bezsens
nadsensownie bezsensownie
wypowiadam sie nocnie
i kwieciscie przeglupio
bezsensownosc sensownych
wypowiedzi kwiecistych przeglupio
dobijajaco przytlaczajaca jest
przez trojmiejskich stron przechodzac
gaszcz niczego nie widac innego
jak przechodzone wypolerowane
frazesy stracone w gaszczu niepotrzebnie
bezsensownych wypowiedzen
ale poco?

Wszyscy

Och dzisiak znów wstałam lewą nóżka, i potknełam sie o swojego wielgachnego kapciucha......aaaaaaaaaaaaaa spać i ziewać

Słoneczko

Dla wszytskich piosenka Słoneczko dzisiaj wczesnie wstało i w takim strasznie złym humorze....... dalej nie pamietam. Moąe ktoś mi odpowie co zrobić, żeby sunny znów zaczęło lightować......a-psik chyba sie przeziebiłam

Gratkowicze

Nie martwcie sie! Na naszej stronie jest mozliwosc rozmawiania i to zarowno tak jak tutaj, jak i "na zywo" w "czacie".
W dziale "Ksiazka Kontaktowa" znajdziecie adresy e-mailowe i WWW Gratkowiczow, ktorzy zgodzili sie na ich publikacje.
Dzis beda nowe zdjecia w dziale "Relacje ze spotkan".
Agentko Jo: czy masz dla mnie cos? Takie sluchy dotarly do mnie, wiec pytam...

Tomko

Na czacie byłam już kilka razy.To swietny pomysł,
tylko dlaczego tam nigdy nikogo nie ma?
W każdym razie jak ja tam jestem...

7SK

Ciesze sie, ze sie rozumiemy :)))

Wicherek i Cosik

Sufizm nie jest plytki. Mozna najwyzej plytko w niego wejsc...
Sufityzm ? A niby co to takiego ?

tonieja

Poprzednia wypowiedz miala byc jeszcze do Ciebie :)

Esclarmonde

Milo Cie widziec :))

Ortiga

Miejmy nadzieje, ze sie tu odnajdziesz :)

Ludziu

Dziekuje za pozdrowka. Ja Ciebie tez :))

Esclarmonde

O ile mi wiadomo takie cos jak "Sufityzm" nie istnieje, mysle, ze jest to inwencja wlasna Wicherka (poprawcie mnie, jesli sie myle). Widzisz cala rozmowa na ten temat zostala sprowokowana moja wypowiedzia "Sufickie Tance Swiatowego Pokoju" (22 Stycznia 2001 godz. 18:46) w wyniq ktorej rozpoczela sie nasza rozmowa z 7SK o sektach, religiach i religijnym fanatyzmie. Mozesz to wszystko sobie przeczytac na poprzednich stronkach.
Ja rowniez od paru lat siedze w duchowosci, o czym juz wspominalam we wczesniejszych wypowiedziach. Ciesze sie, ze pojawia sie tu Twoja Pokrewna Dusza :)) Ezoteryka jest obecnie czyms, bez czego nie umialabym i nie chcialabym zyc :) Kontakty z Wyzszymi Energiami i Istotami, medytacja, bhakti joga, duchowe zabiegi, to dla mnie cos naturalnego :) Jesli po przeczytaniu poprzednich qponow o Sufizmie bedziesz chciala cos wiecej sie dowiedziec, pytaj. Przesylam Zlote Swiatlo.

KATKA

Kasiu sprawdz prosze poczte, czekam na wiadomosc.Spotkanie mam nadzieje, ze dojdzie do skutku.Pa

CATHAR SMILE

NEFER-uff...ciesze sie!Pozdrawiam.Gdanszczanko-na tym wlasnie polega idea Hydeparku, ze kazdy pisze to, co go interesuje.Moze to czytac rowniez kazdy-czy podziela te zainteresowania, czy nie.Zwaz, ze HP tworza konkretni ludzie, ktorzy pisza tak jak chca, nie zabierajac nikomu miejsca.Chesz czytac tu co innego?To napisz!A jesli nie, to nie czytaj nas-nikt Cie nie zmusza.Troche tolerancji.

ATMA

Dziekuje za odp.!:-)))Czytalam Twoje teksty, kilkakrotnie...Mozesz mi wyjasnic pochodzenie slowa Sufizm? Czy ten ruch nie ma aby cos wspolnego z Hare Krsna? Twoje opisy wygladaja mi znajomo do zajec na ktore chodzilam w liceum-zaczelo sie od wykladu o reinkarnacji, po ktorym byly zaproszenia na darmowe lekcje medytacji . Spiewalismy hinduskie mantry, niektorzy tanczyli, byly poczestunki i wyklady roznych "Mistrzow " na video.Mowili, ze bezustanne czantowanie mantr to jedyna droga do samorealizacji. Ludzie rowmiez byli otwarci, z roznych srodowisk, bylo sympatycznie , ale wiesz co? Nikt z nich nie wydawal sie ani samozrealizowany, ani szczesliwy. Nie mieli zadnych wlasnych zainteresowan, powtarzali regulki z wykladow jak magnetofon i zerwali z wszystkimi swoimi dotychczasowymi znajomymi, uwazajac ich za swych wrogow. Przez pewien czas cwiczylam te mantry-czesto medytuje-i pewnej nocy podczas czantowania poczulam sie bardzo zle-pchaly sie do mnie ochydne, czarne energie-i gdyby nie to , ze od dziecka mam wokol mojej aury ochronny parawan mogloby byc zle. Oczywiscie zrezygnowalam z tego ruchu, i , moja-jak mi sie zdawalo-przyjaciolka stamtad zerwala ze mna wszelki kontakt. Ruch o ktorym pisze to Instytut Wiedzy o Tozsamosci-Misja Czajtanii. Po tym nastawilam sie b. krytycznie do ludzi , ktorzy wszem i wobec rozglaszaja, jacy sa rozwinieci duchowo i pouczaja wszystkich naokolo. Prawdziwa duchowosc nie krzyczy, ale wysyla swiatlo-ja sie po prostu czuje.Pisze Ci to wszystko wyrazajac zyczenie, by te tance rowniez okazaly sie swiatlem i bys skupila sie na energii tych ludzi-ona nie klamie.Podazaj za swiatlem!Rowniez wysylam promien zlotej energii!:-))))

FIONA

A do mojego "ciuuu?" I orzyprawiamy z przyjacialka sprzedawcow o WIELKIE kropelki rzucajac sie w sklepach papierniczych i zabawkarskich na naklejki z Pokemonami. Tak by the way-musialysmy nieraz otrzec sie o siebie na MNS-ach, zabawne , ze odzywamy sie do siebie dopiero teraz...Pozdrawiam!!!:-)))

Esclarmonde

w adresie bzla jedenastka a nie rzymska dwojka, pozdrowienia i dziekuje za kartke i slowa nadziei,

CATHAR WAVE

Czy mozna zamknac w klatce bol? Czy mozna zapomniec o uczuciach?Niektorzy twierdza, ze im sie to udaje.Boje sie takich ludzi...Nie wiedzac kiedy staja sie pracujacymi szarymi robotami i wszelkie przejawy ciepla i prawdziwego zycia uznaja za swego wroga.Dostaniesz sie w ich rece -zmiazdza cie-przeciez stal jest twardsza od ciala... NEFER-ciesze sie, ze Ci sie podobala...

CATHAR NIGHT

Chcialabym umrzec nikomu nie znana...Gdy mojego swiatla zabraknie, nikt nie poczuje...Nie narodza sie nowe utwory, ktorych i tak nikt by nie sluchal, nie bedzie paru wierszy, ktorych i tak nikt nie czyta, nie bedzie milosci, ktora i tak nie zostanie przyjeta.Moze odrodzilabym sie gdzies w innej galaktyce, na planecie na ktorej istnieje wiecej swiatla...

TOTALNY BAIZEL W ROZKŁADACH ZKM !!!!

WITAM WSZYSTKICH !
Poruszałem już ten temat pod koniec 2000 roku.... Chodzi mianowicie o beznadziejne rozkłady ZKM !!! Po wcześniejszym artykule na łamach Hyde Park zgłosił się z tłumaczeniem gość który to społecznie redaguje. Przyznał racje i obiecał że sprawę dopilnuje i w końcu zaktualizują te gporozwieszane głupoty z przystanków!!!
Jak do dnia dzisiejszego dalej te bzdury wiszą wprowadzając najwnych pasażerów KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ!!! Czy ZKM już totalnie ma nas w .... /!!!/ Po jaką cholerę zapraszają na rozkładach na przystankach na rozkłady w Internecie??? Ten co to redaguje pisze następną bzdurę - OSTATNIA AKTUALIZACJA - 18 stycznia 2001 roku.... - beznadziejny gość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wstydziłby się pisać podobne bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!
Apeluję do władz ZKM aby albo przestały się reklamować z INTERNETEM na rozkładach /bo to teraz modne.../ albo niech dopilnują tego co ktoś partaczy - czyli dobrego imienia firmy.
Liczę na odzew w tej sprawie. Proszę o e-maile.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE !!!

SPROSTOWANIE DO ROZKŁADÓW...

Przepraszam za , , literówki'' ale się spieszyłem...
Pozatym pisząc byłem lekko wkurzony...

Z góry przepraszam..........

atma

Sufizm, mistyczny nurt w islamie, w pierwszym okresie istnienia oskarżony o herezję. Wielu sufich poniosło męczeńską śmierć. Dzięki działalności al-Ghazalego sufizm przestał być uważany za kierunek nieortodoksyjny.

Wg Kharraza z Bagdadu ścieżka sufich opiera się na "zaniknięciu" tego, co ludzkie, a następnie na przejściu w inny, "pozaświatowy" stan bytu. Dokonuje się wówczas przemiana człowieka, tak, by mógł się napełnić boską substancją. Chociaż odległość ludzi od Boga jest wg sufizmu nieskończenie wielka, może ją pokonać żarliwe oddanie i miłość.

Ibn al- Arabi był twórcą koncepcji Człowieka Doskonałego, którego serce odbija w wyraźny sposób boską rzeczywistość.

Sufi opracowali skomplikowany system ćwiczeń cielesnych i duchowych mających doprowadzić człowieka do doskonałości. Znaną praktyką sufizmu jest kontemplacyjne, związane z kontrolą oddechu powtarzanie imion Boga, a także ekstatyczny taniec i poezja

ATMA

Zalecam jednak ostroznosc. To islam. A jednak jestes kobietą.

szuruburu szuruburu

leja sobie kotki z muru
na dole stoja butelki z mlekiem
zrobim z ludziow cieciow
bede smierdziec moczem

kibel

nie mysl sobie ze to raj
nie wal konia
tylko s****

Agatka

Zapomniałam dziś o tym by znow rano usmiechnac sie i nie przejmowac sie tym ze nie ma lata tylko snieg i snieg i snieg a hoilpa...

Ludziszki

Zauwazyliscie czasami w autobusach lub trajtkach (w Gdyni) jak te babcie sie pchaja do autobosow aby tylko zajac sobie miejsce, ostatnio siedze sobie w autobusiku, a tu babcia do mnie- " mam III grupe inwalidzka prosze zejsc natychmiast" a ze babka byla wsciekla (jak wsciekle gacie) wolalam sie usunac na boczny tor, z szacunkiem do staruszkow oczywiscie, ale od tej pory boje sie takich babek

Prosba

Co zrobic by za bardzo sie nie zanudzic w pracy powiedzcie????????????? bo ja tu juz sobie wlosy z glowy wyrywam.......

Stolcu

Widze ze masz zatwardzenie nie przejmuj sie z czasem przechodzi, jak chcesz to dysponuje tabletkami na przeczyszczenie

Ciekawe tematki

Zagubiona duszyczka, samotnica-pustelnica, poszukuje kogoś do gadu gadu przez mail, prose zgloscie sie do mnie.Poskrobiemy sobie....:)))

Radom w Trójmieście

Zwiedzam Wasze obiekty zgodnie z informacjami zawartymi w sieci i czuję, że coraz bardziej podoba mi się całe Trójmiasto - nie tylko w necie ale i w rzecywistości, będę zaglądał CZĘŚCIEJ. Poznałem ciekawych ludzi.
Pozdrawiam,

Fiona

CHAT - nie ma na nim nikogo z trywialnej przyczyny - jest za malo popularny. Po jakims czasie pojawiac sie beda jakies osoby, ale trzeba jeszcze uzbroic sie w cierpliwosc. No i reklamowac nasza strone co jakis czas ;-). Co niniejszym czynie.
Zapraszam na strone Gratki wszystkich Gratkowiczow i innych zainteresowanych. Gratkowiczow zapraszam tez do wspolpracy - czyli wspolnego tworzenia naszej strony.

Tak

wydaje się, że zmieniło się trochę.
-Nie, gdzie tam...
Ale wszystko wygląda inaczej, nawet TO.
-?
Bilety, bilety!
Dzień zapowiada się pogodny.

Chętnie poznam

ludzi z Trójmiasta lubiących sport, podróże, słońce, lato....

Gratkowicze

No i mamy zmiany... strona Imieniny/urodziny zawiera informacje o biezacej dacie :)) i imieninach - kto dzis obchodzi. Na razie jest to tylko "na biezaco", ale jeszcze dzis dorzuce formularz do zglaszania swoich imienin i urodzin. Bedzie mozna wpisac sobie swoje dane na te strone, zeby znajomi i przyjaciele pamietali ;-). Powinni i bez tego, ale coz... tak dostana przynajmniej szanse.

Esclarmonde

Marzan Ci nie odpowie, poniewaz wlasnie go kroja.
Jak wroci ze szpitala, nadrobi zaleglosci.

EPITAFIUM

Dnia 1 lutego rozstali sie Lennonka i Plk. Kiszczak.
Okazali sie lepszymi przyjaciolmi
niz kochankami.

Marzan

Moje wiersze w Kuflu powinienes firmowac
swoim nazwiskiem, bo moje one nie sa.

Alchemik, Esclarmonde

znikam z sieci do poniedzialku po walentynkach, pozdrowienia

Esclarmonde

Ależ my się kiedys poznałysmy!To było
u Kasi L, we Wrzeszczu.Co prawda dawno,
przed poprzednimi Swiętami...
A jak na ostatnim MnS powiedziałam Ci
czesć to spojrzałas na mnie raczej morderczo,
więc się speszyłam i poszłam.Fakt, że akurat była
tam (przed salą główną) nieco nerwowa atmosfera...
Co do konwentu: na razie nic nie wiadomo.W Kawaju
nic nie piszą, a jest już rozkład imprez do czerwca chyba.

Tomko

No to zaraz idę sprawdzić.Ale pewnie i tak
będzie pusto...

Protest przeciwko nowej maturze

Co wy na to, zeby zorganizowac masz przeciwko
nowej maturze. Zachecam wszystkich matematycznie
nie uzdolnionych i innych do tego.
Zainteresowani proszeni o kontakt na mejla.

Tomko

W formulazu do wysylania imienin i urodzin brakuje przycisku wyslij... wiem ze to taki maly szczegol, ale... bez tego nikt ci nic nie wysle...
pozatym mala rada... zrob wszedzie formulaze, latwiej bedzie do ciebie dotrzec... nie kazdemu chce sie emailowac.... (np. mi)

Kiszczak&Lenn CO.

marzan bodajrze jest wyjechany precz na kole
o ile dobrze zostalem przez niego poinformowany

wow

znowu tu nikogo nie bylo
popularny sie hydepark robi

FIONA

Szczerze mowiac nie bardzo pamietam tego spotkania u Kasi - moze jakas podpowiedz co do Twojego wygladu? Zgroza mnie ogarnia na mysl co Ona o mnie mogla naopowiadac...Co do tamtego MNS-u, tez nie pamietam, sorry - ale jakkolwiek moglam wygladac, jestem pewna, ze nie chcialam wydac Ci sie niemila!:-)))Moze mialam zly humor...Pozdrawiam serdecznie!!!

plagiat

jak to nie??? nie widac? ;-) ups, zapomnialam zdjac czapki niewitki :-)
milego dnia
ps.przycisku niet

wicherek

chodzilo mi jak duzo ludzi tu zaglada
pomiedzy 22:30 chyba a 9 rano wczoraj
nikogo tu nie bylo
przynajmniej nikt sie nie wpisal...

taniec

skok, hop, siup, klops
skacze jak zaba,
chodzi jak pies,
hop, siuuup,
lezy, chlap, ciap, prask
lezy na mojej glowie
bialy krem, po chwili woda,
chlup, chlup,
w butach chlupocze,
zimno, aach, uf, huh,
zimno, kimono,
wino, klina, zimno,
leze, marzne, umieram

troche relaksu

troche sie dzisiaj nudze, nie chce byc sam , mam ochote wyjsc do ludzi .
jezeli jest jakas kobieta ktora czuje sie podobnie a chce chocby pojsc do pubu , to czekam do 21.00 na emaila.
jestem w miare przystojnym facetem po 30.

Inne tematy z forum

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (11 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

Problem z uzaleznieniem.. Alkohol, depresja... (8 odpowiedzi)

Witajcie. Kiedys juz stworzylem tu watek, w ktorym prosilem o pomoc z uporaniem sie ze swoim...