CHRZEST

Temat dostępny też na forum: Kobieta Grabówek
Mam problem nie wiem ile dać księdzu za chrzest ;( Napiszcie ile wy dawałyście/liście i w jakim kościółku były chrzczone wasze pociechy. I czy robiliście w domu przyjęcie czy w lokalu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHRZEST

My w kościele daliśmy co łaska bo nie ma cennika takich ceremonii;)Kościół Emaus (w innych kościołach są) zakładałam podobny wątek więc wiem. Przyjęcie zrobiłam w lokalu na 20 osób. Miałam rosół, 3 rodzaje mięs (zrazy, piersi, kaczka w pomaranczach) 2 rodz sałatek, półmiski z wędlinami, w galarecie schab i pstrąg, barszcz z pasztecikami z kapustą i strogonow ;) Kawa herbata 2 rodzaje ciast sernik i jabłecznik oraz Tort. Jedzenie takie sobie zapłaciliśmy 40zl od osoby. Siedzieliśmy od 14 do 19.

No, ale z tego co mi wiadomo to księża mają swoje cenniki. Nie wiem czy tak jest w Trójmieście, ale spotkałam się z tym że podał konkretną cenę w innym mieście. I nawet cennik wisi na tablicy ogłoszeń.;) No właśnie jak powie co łaska to ile wtedy dajecie? Żeby nie wyszło że spojrzy się na mnie zabójczym wzrokiem, że dałam za mało, ale żeby znowu nie przesadzić.

ZEREO to jego ******** obowiazek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sumie w naszym kościele ksiądz ma cennik ale co do chsztu to raczej powiedział nam że co łaska..Daj naprawde na ile cie stać bo ksiadz jak poprzedniczka pisze,ma obowiązek ochszcić dziecko.Ja robilam chszest w domu bo przypadlło nam latem :) No ja miałam też z ponad 10-15 osóbi robiłam obiad i kolacje :) no i miedzy czasie ciasto.Nie stresuj sie tym tak bardzo,robisz to dla dzidziusia :) a nie na pokaz..

Ja naliczyłam "podstawowej" rodziny 31 osób, i wszystkich "wypada" zaprosić- to ta najbliższa rodzina:) mam małe mieszkanie i gryzę się z tym problemem, a na wiosnę chcemy chrzcić...jak mi ksiądz powie: "co łaska" - to dam 100 zł, na tyle mnie stać.

Ta, a twoim obowiazkiem to tez np. sprzatanie spoleczne ulic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tego wpisu to nie rozumiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...