CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

może to ta stronka była, wg tej liczą mi lekarze w szpitalu
http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cycle=28&month=1&day=26&year=2011&omonth=1&oday=01&oyear=2010

Gratuluję i chłopca, i dziewczynki:)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lena, a to nie była ta strona http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html?

Ana gratki :) dziewczynka :) ja tez bym chciala :)

Lenka trzymaj sie bedzie dobrze.. lozysk onapewno się przesunie... ja w 12 tyg mialam tez nisko osadzone blisko ujścia szyjki macicy.

Wczoraj byłam na wizycie- usg połówkowe;
łozysko już wysoko nie ma zagrożenia przodującym. Poza tym tez wszystko z dzidzi oki :)

I będzie córeczka !! przeczucia moje sie sprawdziły :)) bardzo sie cieszę !!!

Basieniak, mam prosbę-mogłabys wrzucic jeszcze raz tą stronkę wg której liczysz tyg. i miesiace ciązy? Uwazam, że jest najlepsza, a zapisałam ją sobie chyba tylko na tym kompie, który zabrał mąz za granicę...

Dziewczynki wczoraj wyszłam ze szpitala, choc jeden z lekarzy twierdził, ze poleżę do połowy ciązy wiec do 20go tyg. ale od kilku dni było juz dobrze wiec...
Nie muszę leżec, ale uwazac. Teraz podobno nie praktykuje sie takiego lezenia non stop, że to wcale nie daje oczekiwanego rezultatu-co ma byc to bedzie...
w sumie lekarze nie znaja przyczyny tych krwawien, ale jedna z opcji jest łożysko ułożone na tylnej scianie blisko ujscia, nisko schodzace (jakos tak), za jakis miesiac to wróci do normy, a do tej pory moga byc plamienia.
w najblizszym czasie wybieram sie do swojej gin. moze jeszcze cos poradzi...na razie standardowo puphaston i Nospa (zastrzyk w razie potrzeby z Papaweryny).
Podobno tylko 3-4% ciąz jest ronionych po 12tyg. jednak niestety sie zdarza :( A na tym etapie lekarze niewiele moga zrobic.

Czesc dziewczynki :)) będę miała chlopczyka:)))

kasia? ktorym? :)

Lena, super, że wszystko dobrze się skończyło. Musisz teraz cały czas leżeć?

Basieniak, w Polsce lekarze pozostawiają też sporo do życzenia, jeżeli chodzi o podejście do rodzącej.

Koralik, poza jednym szczegółem, ok;)

Lenka oszczedzaj sie teraz, trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie w swoim czasie.
Basieniak w sumie co racja to racja, moja kuzynka sie stresowala bardzo jak rodzila w angli bo niby zna jezyk ale nie zawsze wiedziala co cche przekazac lekarzowi , nie wiedziala jak o cos zapytac itp...
Ana jak po wizycie????

Lenka trzymaj się się wraz z synusiem &&&&&& trzymam za Was kciuki

jesteś wciąż w szpitalu?

a mówią czemu tak się dzieje, jaka może być przyczyna?

Koraliczku ja się porodu jeszcze nie boję, boję się za to irlandzkich lekarzy, mam uraz do tutejszej służby zdrowia

Witajcie dziewczynki po długiej przerwie.
No niestety nie bylam na wakacjach... całe 3 tyg. spedziłam w szpitalu:(
19tego póznym wieczorem (1dzien 16tego tyg.- bardzo podobny czas jak wtedy) złapał mnie sliny ból-czułam, ze cos jest nie tak, gdy juz byłam w stanie wstac poszłam do toalety, a tam... krew!
Od razu pojechalismy na IP, lekarz zrobil szybkie usg, po czym stwierdził "ciaża żywa", jeszcze szybciej zbadał mnie na fotelu i wysłał na oddział...
przez te 3 tyg. różnie bylo, ale na dzien dzisiejszy czuje sie dobrze i nie krwawie. Mam ogromna nadzieję, ze nic juz sie nie bedzie działo i doczekamy do terminu..... A dzisiejsze usg potwierdziło, że w brzuszku mieszka synuś :DDD
pozdrawiam serdecznie

Koraliczek to owocnych staranek życzę :*

no nareszcie sie odezwalyscie, bo tu taka cisza az niezdrowa ;p
Ana trzymam kciuki za bardzo dobre i optymistyczne wiesci z wizyty.
A basieniaczku boisz sie troche porodu?
Lenka? gdzie jestes? wszystko ok?
Kasia :) co tam? :) :) :) :)
Ja wczoraj dostalam zastrzyk z ovitrelle, dzis juz dzialalismy :) jutro tez podzialamy i tak do poniedzialku, w poniedzialek ide na usg sprawdzic czy pecholek pekl a w srode rano juz nas nie bedzie :D zawoja wita :) kilka dni odpoczynku :)

czesc dziewuszki :)

Basieniak ale Ci super .. to już tuż tuż...
mój brzucholek też rośnie wszyscy sie dziwią ze to 5 m-c podobno wygladam na co najmniej koniec 6 go hihi :)

no ale w zadne moje spodnie i spódnice sie nie mieszcze... tzn w pasie bo tak ogolnie raczej nie przytylam za wiele. Sam brzuszek dodaje kilogramow i troche piersi :P

dzis mam wizyte połówkowa, troszke sie stresuje... zawsze jest jakas obawa czy oby napewno wszystko oki !!! ale mam nadzieje ze tak !!

dam znac po ...

a Lena faktycznie gdzies sie podziewa... moze na uropie???
ja jeszcze jutro do pracki i od poniedz 2 tyg urlopu :))

pozdrawiam :**

to jakiś wirus, wiało jak cholera i przywiało:/ ale ze mną już lepiej, oczywiście z moim gorzej, ale to facet to co się dziwić:)

wg OM mam na 2 listopada, ale wg wszystkich usg od początku wychodzi między 26 a 28.10...wg ostatniego usg 27.10 i tak bym chciała, ale co będzie chciała młoda to się okaże :)

No Basieniak, ty już bliżej niż dalej :). Na którego listopada masz termin? Nie dawaj się choróbsku ;)

Hejka mój brzuszek jest ogromny, mała ma około 30 cm + nóżki i waży 1871 g ;) poza tym jestem przeziębiona, wirus w powietrzu :/

Cisza tu jak makiem zasiał:). Koralik kiedy ty jedziesz na urlop? Dziewczyny jak wasze brzuszki? Co się dzieje z Leną?????

no wlasnie na endo wczoraj zaaplikowalismy sobie z mezulkiem winko czerwone :) jestem padnieta po tej nocy, rocznica jak najbardziej udana ;p obejrzelismy 2 filmy madagaskaru ;p hehe tak nas jakos na baje naszlo ;p
Tylko jakies pieczenie mam czasami nie wiem od czego przeciez nie mam bakterii ani grzybkow.. ;/ eh kupie sobie moze lactovaginal..