CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

Koraliczku mi się wydaje, że Twój plan jest dobry, ta kumpela co przygotowywała się do in vitro, porobili już wstępne badania i co się okazało, że udało się naturalnie...życie zaskakuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basieniaczku ja teraz podliczylam ile wydalam tysiecy na wizyty zabiegi benzyne to glowa mala... no musze zapytac ale gdzies czytalam nawet ze jak jest klinika ok to mozna wydac polowe z 14 tys... nie wszedzie sie tyle placi.. moze w ziebie wyjdzie mniej po cenniku widze nie jest tak zle.. ale zobaczymy co bedzie w poniedzialek.. potem usune miesniaka, potem 2 IUI a jak nie wyjdzie to zbieram na ivf i juz nie bede wyrzucac kasy w bloto... moze emocjonalnie do tego podchodze dzis ale juz nie wiem co mam robic a moj m sie na tym nie zna i mowi zebym sama decydowala eh i co ja mam z tym chopem...

może poza trójmiastem jest taniej, poza tym u nich był problem jeszcze z jego nasieniem, bo tylko 1% prawidłowych więc może od tego jaki jest problem zależy też kwota...czasami jak podliczyć te wszystkie badania, próby, wizyty u ginekologów to się zastanawiam ile łącznie kasy na to idzie, ale na pewno nie mało:( szkoda, że to wszystko jest takie drogie, a jak się trafi jeszcze na lekarza konowała i bezsensu prowadzi to załamka normalnie

no chce sprobowac z tym miesniakiem w przyszlym cyklu... a potem znow IUI zrobimy... a jak ta 2 IUI nie da rady to nie wiem... sprzdam pol domu ale bede miec kase na ivf...

Koraliczku jak moja kumpela pytała się o in vitro w trójmieście to koszt około 13 tyś. - najlepiej zapytaj się w klinice jaki jest ostateczny koszt...a odnośnie mięśniaka to inna moja kumpela starała się właśnie z clo i niestety nie wychodziło, ale w macicy ma mięśniaka i lekarz chciał zobaczyć czy im się uda...jednak przez rok nie zaszła i teraz będzie miała go wycinanego, a dalej zobaczymy czy się uda

hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale to dlatego, że mam remont w domu i wszystko jest poprzewracane do góry nogami. Ni zdążyłam nawet przeczytać wszystkich postów.
U mnie bez zmian, nadal jestem na Clo (mam miec 6 cykli z czego 3 dobre- póki co jeden był dobry). Potem ewentualnie laparoskopie-lekarka chyba sama nie może się zdecydować czy już czy jeszcze czekać.
Dzisiaj mam 7dc, biore na dzień dzisiejszy po 2 tabletki clo od 5-9dc. W przyszły czwartek idę na wizytę zobaczyć czy urosły:)
Obiecuję, że jak tylko remont się skończy będę tu częściej zaglądać:)
Pozdrawiam was wszystkie i śle buziaki

Dziewczyny doradzcie cos... po tym dzisiejszym tescie niczego jeszcze nie skreslam ale ogladalam stronke mojej kliniki i jest tam mozliwosc zrobienia ivf.. znalazlam cennik... moze poprostu powinnam sie skupic na usunieciu miesniaka bo podobno to tez moze byc duzy problem a potem na ifv odkladac kase? tylko w tym cenniku sie nie lapie moze wy cos pdpowiecie jak na to patrzec 4 tys za wszystko czy niekoniecznie?? :

IN VITRO
IVF laboratorium(ICSI lub IMSI)- 4000 zł
Punkcja jajników wraz z monitorowaniem - 1000 zł
Punkcja jajników do procedury mrożenia oocytów - 800 zł
Transfer zarodków (embriotransfer) - 800 zł
Transfer zarodków rozmrożonych - 1000 zł
Zamrożenie zarodków/oocytów i przechowywanie przez 1 rok - od 600 zł
Przechowywanie zamrożonych zarodków/oocytów przez 1 rok - 400 zł
Mrożenie nasienia(wyłącznie dla pacjentów Zięba Clinic)
- 1 rok 500 zł
- następny 300 zł

Koraliczku, wiem dobrze, ze ciezko jest tak czekac, ale ten test wg mnie o niczym jeszcze nie swiadczy. Ja w pierwszej ciazy jakies 10dni po terminie @ zobaczyłam dopiero słabiutka kreseczkę...
Jeszcze nie przekreslaj tego cyklu.
Trzymamy kciuki do poniedziałku!!!

Koraliczek ale uparciuch z Ciebie:* jak trzymać to do końca :)

dzieki... ale zatrzymajcie te kciuki na nastepny cykl ;p
Aszi a co z Tobą???????

wyślę :)

Koralik, ja dziś coś wysę na pw :P

Koraliczku już do poniedziałku wytrzymamy i kciuki potrzymamy :*

no na bete i tak pojde zeby potwierdzic moje przypuszczenia bo pupka nie odstawie bez 100% pewnosci.. beta mnie sciagnie na ziemie chociaz i tak juz stracilam wiare. Ale kolezanka robila 13 dni po i tym o czulosci 10 i ledwo wyszla 2 krecha a ja 11 dni po i 25...

Koraliczku 25 tak wcześnie nie zawsze wychodzi, a każda ciąża inna i każda będzie miała inne stężenie w danym dniu cyklu...powtarzam się - mojej bratowej dopiero kreska blada wyszła tydzień po @ więc Koraliczek cierpliwości, poza tym 22 miałaś robić betę a to jest wiarygodniejsze od sikacza:)

no mialam robic w terminie @ ale mnie podkusilo ze 11 dni po to juz wyjdzie raczej wiarygodnie ... zrobilam nie z porannego i zwyklą 25 myslicie ze mozna jeszcze powtorzyc? ale co mi to da jak i tak 1 krecha.. bez cieni zadnych, beta powinna juz byc wieksza skoro w terminie @ niekiedy maja juz bete 150..

Koralik, a ty nie miałaś 22 robić?

basieniaczku watpie,,, bylo by cokolwiek a tu nawet cienia nie ma... niby czytalam gdzies ze zagniezdzenie moze trwac nawet do 12 dp ale jakos nie wierze w to..

Koraliczku wiesz, że to może być za wcześnie

dziewczyny mam wiadomosi takie ze dzidziusia nie bedzie, zrobilam sobie bobotest zwykly, dzis 11 dni po i niestety 1 kreska .. za 2 tygodnie podejde do 2 IUI