CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

dzięki dziewczyny za rady :)
Oj widzę, ze te nasze tesciowe to takie rodem z...
tych kawałów o tesciowych ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koraliczek a co do teściowych to moja by Twoją przebiła na głowę hahaha dobrze, że ona daleko ode mnie, ale jak tylko gada z moim przez telefon to mi już adrenalina szybciej krąży we krwi;)

Kochane ja jestem i czytam, ale jakoś ostatnio nic ciekawego nie miałam do napisania, ale zawsze jestem z Wami :)))
Ja płaciłam za usg prenatalne tyle co za normalne czyli około 100e, trwało 40 min i w 12tc byłam nim wykończona, a mała uparta po mamie więc i tak nie dała sobie zmierzyć wszystkiego hehehe
więc jak w Irlandii kosztowało po przeliczeniu około 400 zł to Lenka w życiu nie płać 500 zł za to badanie...to jest dokładne USG i koszt około 200 zł (prywatne kliniki leczenia niepłodności mogą brać więcej), jeśli na tym badaniu wyjdzie coś nie tak to wtedy robią jeszcze badanie krwi (dość wysoki koszt) i jak z wyników krwi by wyszło jakieś zagrożenie to zostaje punkcja, ale to się może liczyć z poronieniem (koszt na pewno wysoki również) - sprawdź sobie ceny w innych miejscach gdzie robią to badanie
Heh ja jestem z Gdyni, ale klikam do Was z Irlandii :)

Nie no, teraz to mnie zaskoczyłyście :)

Zastanawiam się gdzie się podziała Basieniak, bo od kilku dni jej nie ma?

Aha, no to tym bardziej ja nie mogę dac sobie takiego kitu wciskąc!
Basieniak pewnie robiła to badanie za granica wiec wiele nam to nie powie...
Ana, koniecznie daj znac ile zaplaciłas.

a ja z podkarpacia do Was klikam hihi :)

Basieniak a Ty ile Kochana placilas za usg prenatalne?

Lena ja na necie znlazlam ze badanie prenatalne miedzy 11 a 14 tyg kosztuje od 150 do ok 200 zł... takze tez jestem w szoku ze az tyle Twoja ginka ci powiedziala ... hmm ciekawe ile ja zaplace??

heh z daleka? to ja jestem ze śląska ;p okolice Katowic :D

No jakos tak to wyszło, ze znalazlam sie juz pewnie jakis rok temu na tym forum... w sumie tylko ze względu na temat -i zostałam na do tej pory :)

No tak jakos wyszło, ze znalazłam sie na tym forum... w sumie ze względu na temat, nie na lokalizację :)

Lena, to ty aż z tak daleka:)? No jeżeli chodzi o ceny to Gdańsk ciężko pobić;)

Kkasik dzięki za info :)
wiesz, mi sie wydaje, ze jej chodzilo własnie o usg prenatalne w 12t. Ja mam nadzieję, ze ja w ogóle za to płacic nie będę. Ale masz rację, jesli to jest az tak wygórowana cena to coś tu nie halo! A moze w Białymstoku są takie ceny? musze to sprawdzic...

Taaa... Koraliczku nic sie nie martw. na pewno z tesciową nie trafiłas najgorzej ;) Mąz napewno sie szybko z nią pogodzi. Widzę, ze nawet da sie z nią mieszkac, ja ze swoją pewnie tygodnia bym nie wytrzymała, ona by chciała nami kierowac, a ja przez swoich rodziców jestem przyzwyczajona do tego komfortu, że sama decyduję o swoim zyciu.
Dobrze, ze mąz zabrał głos, bo ja do swojego mam czesto żal, ze nie powie swojego zdania i da jej sobie wejsc na głowę.

Lena, bo jeżeli zwykłe usg prenatalne to ja płaciłam 180 zł, a to w 20 tyg z wizytą i z płytką to 200 z kawałkiem.
Może się nie dogadałyście i ona myśli o jakiejś amniopunkcji czy coś, ale to chyba jest bardziej skomplikowane i nie robi się w gabinecie.
W każdym razie nie płać 500 zł za usg prenatalne.

Koraliczek uszy do góry :). Jakbym ci powiedziała co mi moja teściowa powiedziała...Wiesz, niby w dobrej wierze... niby, ale zabolało.

Kkasia hmm... ja zrozumiałam ze usg.

Dobrze, że u Was jest okej dziewczyny.. bo u mnie kiepsko... moj Adam sie z mamą pokłócił.. bo tesciowa moja mysli ze kase chcemy od niej czy cos a my sie do niej przenieslismy na czas naprawy auta bo od nas gdziekolwiek dojechac to jest porazka.. taka wies i tyle :( moj maz sie pozalil troszke ze duzo na rachuni dalismy w tym miesiacu bo nam wyrownania jakies przyszly.. i autko ;/ i moje badania, i ta droznosc ;/ Nie moge tego pojac moja mama nam pomaga jak moze... jak sie ma dzieci to sie pomaga prawda? a jesli sie chce wnuki to tym bardziej sie pomaga ;/ chce wnuka.. ale bron boze nie pozyczac od niej nic bo ona nie ma... Nie bylo slowa o kasie, ze chcemy cos a tu juz takie wywody ;/ masakra!! mam gorszy dzien.. wczoraj bylam w kosciele, pomodlilam sie... i nawet bylo mi lepiej a dzis znow dolek :( nie wiem co mamy robic

Lena, czy to chodzi o usg prenatalne, czy badania prenatalne?

Tak poza tym to chyba nie wszystkie kobiety robią to badanie, tylko te które chcą.... albo muszą (ja jestem w tej drugiej grupie:/)