CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

No to Lena faktycznie macie hardcor! ale jakoś dacie rade i my też :))

Koralik na pewno beta ładnie przyrosła... jest dużo więkasza... ja się nie znam bo nigdy bety nie robilam... zaufałam testom :P

Jesl;i toxo wyszła ujemna (też tak miałam) to dla pewności powtarzaj badanie raz na trymestr- lepiej chuchać na zimne ;)

a tak poza tym u mnie ok, kolejny dzień minął szybciutko, dni takie krótkie - masakra- dokucza mi kręgosłup tylko :-/
właśnie ugotowałam zupke z czerwonej soczewicy na jutro :D na drugie od mamy przyniosłam pierożki mniamm i obiad z głowy ;P hihi

to ide coś przekąsić bo zgłodniałyśmy :P

pozdrowionka:**

Ana, to widze, że obie będziemy miały jeszcze niezłą przeprawę...
Ja mam termin na 12go lutego.
My teraz intensywnie zastanawiamy sie jak to zrobic, żeby przywiezc z Polski te wszystkie rzeczy i, żeby nie stracic na tym "pół majątku"... bilety po swietach ( na pocz. stycznia) na prom juz sa masakrycznie drogie, a maż musi jeszcze czekac na zmainy w grafiku, a potem na zgode na urlop... po prostu hardcor!
Koralik, nie stresuje sie beta wg mnie ladnie rosnie!

Koralik, specem nie jestem ale mi się wydaje, że jest on dobry:)

Ja na całe szczęście czuję się już dziś w miarę normalnie, uff :)

odebrałam wynik bety z wczoraj.. wynik to 5252 a w srode byl cos 937 ... nie wiem czy nie za wolno rosnie??
i jakies badania odebralam toxoplazme miedzy innymi i jest ujemna

hej Lena... a dziękuje dziękuje za komplement ;)

ja też przed porodem będe miała zawrót głowy... chcemy się wprowadzic do domu przed rozwiązaniem... niby juz budowa dobiegła końca ale jeszcze sporo zostało do zrobienia... no i ta przeprowadzka - z jednej strony bardzo się cieszę a z drugiej nie wyobrażam sobie tego!!

Lena Wy tez dacie radę :) Jakoś to będzie :)) a my to prawie w tym samym czasie będziemy rodzić ;)
na kiedy masz termin? ja ok 25 stycznia.

Hej dziewczynki :)
dziękuję za pochwałę mojego brzuszka :D
Na razie widziałam tylko Any, który dla mnie jest idealny ( i w ogóle masz swietną figurę!:)

Co do porodu to ja myslę o nim coraz czesciej... W niedzielę byłam z mężem u kolezanki, która urodziła 16.11 - jej córeczka jest taka maleńka... Przeraziłąm sie jak ja sobie poradzę z taką kruszynka...
Aaa poza tym stresuję sie samym porodem... bez znajomosci języków bedzie ciezko nawet na poczatku dogadac sie przez tel. z położną ze szpitala :/
(pomijając fakt, ze czeka nas jeszcze przeprowadzka, zwożenie rzeczy (małego i nie tylko) z Polski przez meza...- czy w ogóle zdązymy??)
jeden wielki stres sie zaczyna...
Jutro mam w koncu pierwsza wizytę u lekarza rodzinnego - założy mi chociaz kartę.

Kasiu trzymaj sie tam i nie daj sie choróbsku!

aha, Koraliczek pocieszę Cie -ja do teraz rano mam mdłosci i nigdy nie wiem jak to sie skonczy...:/

hej Koraliczek... no chyba się zaczyna... ale może to tylko jednorazowa mdłość ;P

ale mimo wszystko mój gin twierdzi że mdłości dobrze wróżą ciąży... świadczą o silnej ciąży- bo jak są mdłości to znaczy że jest wysoki poziom hormonu b-hcg :)) więc Kochana wszystko ma swoje plusy :))

dziewczyny dzis rano pierwszy raz zrobilo mi się niedobrze... myslalam ze do wc polece ale jednak nie az tak.. zaczyna sie sielanka? :P

no lena :) bardzo Ci do twarzy z brzuszkiem :)

Lena - piękny brzuszek :)))

ja ruchy poczulam bardzo wcześnie już w 16 tyg takie delikatne muśnięcia w brzuszku, ale może dlatego że jestem dosyć szczupła, podobno wtedy można wczesniej wyczuć :) przed ciąża przy 177 cm ważyłam 59,5 teraz waże 71.
No a teraz jak mała kopnie to aż czasami zaboli :) ale lubie jak kopie a najbardziej jak się przekręca, rozciąga, fajne są te ruchy takie falowania brzucha :)
ale tak zleci Koraliczek że sama zobaczysz i poczujesz ja to jest :))

Kaasia to kuruj się bidulko !!

kasia biedulko, mietki sobie zaparz i napij sie dziurawca.. pomaga a w ciazy to raczej tylko ziola, sprawdz jeszcze w necie czy mozesz... ewentualnie guma mietowa jak Ci niedobrze.. ja mam chorobe lokomocyjna i zoladkowe problemy rowniez mam i obcykalam kilka sposobow jak to nie pomoze to pomyslimy co dalej :*

kochana ja przy 172 cm wzrostu waze obecnie 80 wiec moge i pozniej poczuc... nie jestem mega gruba ale nie jestem szprotką..

W pierwszej ciąży to gdzieś koło 19-20 tygodnia :)

Ja się chyba czymś podtrułam, bo nie czuję się za najlepiej. Mam tylko nadzieję, że dzidziuś czuje się lepiej niż ja.

ana jak ja sobie pomysle o porodzie.. brr a to jeszcze u mnie 7 miesiecy :P no ale my kobiety jestesmy silne i dajemy rade :D
skoro 7 - 8 tydzien sie u ciebie zaczely mdlosci to ja mam jeszcze czas.. choc nie urywam dobrze mi tak jak jest :P a kiedy poczulas ruchy?

Koraliczku mi mdłości zaczely sie ok 7,8 tyg i trwały do końca 12go ;D więc jeszcze masz czas Kochana hihi ( żaruje oby Cię nie dopadły )

dziewczyny - Nika Basieniaka ma już ponad miesiąc !!! masakra jak ten czas pędzi !!! aż za szybko :)

Koraliczku... już powoli zaczynam myśleć o porodzie,w końcu to już w następnym miesiącu :)) troszke się stresuje, ale najważniejsze żeby wszystko poszło dobrze i żeby malutka była zdrowa :)
W piątek już na 100% zobaczysz bijące serduszko swojej okruszynki :)

Bąbelkowa... być może tak jak Koraliczek mówi jeszcze któryś z pęcherzyków stanie się dominującym... skoro masz długie cykle...
trzymam kciuki :)

bombelkowa ja czasem nie mialam dominujacego na poczatku mi sie pecherzyki dominujace zaczynaly dopiero od 12 dc a kolo 16 owu przy cyklach 28 dniowych a ty masz dluzsze wiec jeszcze czas...

Ja miałam dziś pierwsze usg. I wyniki są następujące :
endometrium ma szerokosc 5.46, oba jajniki wielopęcherzykowate.
Aczkolwiek powiedział, że nie widzi pęcherzyka dominującego :(
Lekarz bardzo nie miły, odpowiadał z łaską - dlatego nie lubię chodzić do facetów ginekologów.
Nie wiem czy ma znaczenie to, że moje cykle są dłuższe niż u większości kobiet i może moj pęcherzyk potrzebuje więcej czasu?
Kolejne usg w środę.

ana a myslisz juz o porodzie? jej dopiero to pytanie zadawałam basieniaczkowi....
faktycznie fajnie sie zgralyscie z tymi datami wizyt :) ja mam wiyte w piatek przed 16 i chyba powinnam juz uslyszec serduszko...?
a reszta ciezaroweczek co sie bedzie tez zaraz rozpakowywac? jak sie czujecie? :)
ja nie mam ani mdlosci ani nic.. jedynie co to ketchup mi nie smakuje a reszta obleci choc nie mam takiego apetytu jak kiedys i sie wybredna zrobilam.. za to spie spie i spie...

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...