CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

miałam zrobione badanie, usg i ginekologiczne i wymaz jakis , wyniki wskazaly nowotwor niezlosliwy i obok tego miesniaka i nadrzerke odnowiona... ma byc jutro narada co ze mna zrobic... ale mam sie nie martwic bo nic z tym sie nie dzieje i ze to moze byc przyczyna moich klopotow.. i lekarze tu sie dziwia ze wczesniej u mojej ginki tego nie wykryła... a pecherzyki dzis 9 mm najwiekszy.. rosnie pomalu... ale pani dr i pan profesor mowili ze mnie nie wypuszcza poki nie stwierdza owu.. aha i tu dostane zastrzyk na pekniecie :) i sie dziwia czemu wczesniej nie dostalam ;p :) mysle pozytywnie, przeczytalam juz 3 ksiazki, siedze na oddziale i juz sie zanynam nudzic i niecierpliwoc... tesknie za domem :( ale to dla moich pecherzykow i dla dzidzi.. :)
Ciesze sie ze z wami wszystko ok, lenka powodzenia z mdlosciami zycze :) oby nie doskwieraly bardzo :) ale wy juz macie "stare ciaze" a dopiero co byly 2 kreski... eh :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego ja nie mówię, że np kończę 20 tc, ale podaję dokładnie - jutro np będzie 20t1d :) i tak właśnie podaję jak rozmawiam z lekarzami czy położnymi i oni też tak liczą, i tego też się trzymam...a wg usg młoda i tak jest do przodu :D:D:D

W takim razie trochę sie pogubiłam :) wg mnie konczysz juz 20 tydz. a zaczynasz 21 bo jutro bedzie 20t i 1d.-tak tez liczy ten kalkulator.
Tzn jestes w 21t, ale nie jest on skonczony.
aaa nie wazne:)
Podobno wiek dziecka z usg pózniej jest własnie najdokładniejszy i nim sie powinno kierowac.

ja dziś zaczynam dokładnie 20tc od ostatniej miesiączki, tak samo mam wyliczony termin w szpitalu...jedynie wg wymiarów dzidzi na usg wychodzi, że jestem np już w 21tc

ja mam w szpitalu i na suwaczku liczone wg poniższego linku
http://www.ladiesandbabies.pl/kalkulator-ciazowy

Co do mdłosci to, masz racje silne mdłosci swiadczą podobno o wysokim poziomie progesteronu, co jest wskazane i dziecko jest bezpieczniejsze...
Jeszcze na początku stycznia bardzo w to wierzyłam- musiałam miec naprawdę duuuuzo progesteronu - teraz juz mnie nic nie rusza, wiem, ze to nie ma tak naprawdę większego znaczenia...ale trzeba wierzyc, że bedzie dobrze :))

http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy
Tu jest np. cos na ten temat, ale wg. ich metody biorąc pod uwage długosc cyklu powinnam dodac jeszcze jakies 3 dni...

Ana, z tego co ja wiem to liczy sie to tak, że np. 5t.i 6d. to 6ty tydzien, a ja jutro konczę 6t. wiec w piątek zaczynam 7my, bo bedzie 6t i 1d. :)
Wiec Ty kochana konczysz juz 8my tydz. ,a nie zaczynasz i faktycznie Twoja dzidzia jest 2 tyg. starsza od mojej :)
Basieniak co Ty na to? Czy ja dobrze liczę??

trak czytam raz jeszcze twojego posta Lena... i konczysz 6 tydz wiec jutro zaczynasz 7 ??? to tylko tydz roznicy ;P

NO to Lenka mamy dokladnie 2 tyg różnicy w wieku naszych ciąż :) ja jutro zaczynam 8 tydz :))
dzis bylam w miescie i kupilam sobie gazetke Mamo To Ja ( z ksiazeczka o Kubusiu Puchatku -1 tom) Calosc liczy 8 tomow , bede zbierac , ksiezeczki fajne a w gazetce zawsze cos madrego mozna poczytac hihi :)**

Lena mi mdłosci zaczely doskwierac tak od ok 6 tyg własnie :) wiec wszystko przed Toba :)) ale to tez ma swoje plusy moj gin mowi ze mdlosci dobrze swiadcza o ciazy !! bo hcg jest wyzszy ;)

pozdrawiam

Koraliczek też nie rozumiem tego co ta lekarka Tobie powiedziała, na pewno wszystko się dobrze skończy, ale niestety lekarze czasami nie myślą jak coś mówią:(((
Piękne pęcherzyki :)))

Ja chyba powoli zaczynam odczuwac, że jestem w ciazy. Dzis po sniadanku dopadły mnie pierwsze ( na razie delikatne) mdłości i chyba zgaga :/
jutro koncze 6ty tydz.

Koraliczek! Ana ma rację! Co to za diagnoza??? Nowotwór to bardzo poważna sprawa i lekarz nie moze ot tak sobie powiedziec, że go masz!!!
Ja tez sciskam za Ciebie kciuki:) Bedzie dobrze!

Koraliczek... co Ty piszesz... jak doktor moze powiedziec ze ma sie nowotwor od tak sobie... na jakiej podstawie ?robila Ci jakies badania na których cos wyszło? Napewno sie mylą nie mozna tak po prostu stwierdzic takiej choroby!!!! Trzymaj sie tam, napewno sie mylą, to nie moze byc prawdą. Pięknie jak w 8dc masz juz ładne pecherzyki. Napewno w tym cyklu sie uda, i bedzie dzidzius :)

ja od jutra zaczynam ostatni tydz 2 m-ca :)
juz sie nie moge doczekac zeby zakonczyc 1 trymestr, oby przynajmniej wrócił mi apetyt, bo jem na siłe i dosłownie nic nie ma smaku jak kiedys ... no ale cóż... dla mojego baby wytrzymam chyba wszystko :) dzis jeszcze siedze w domku a jutro wracam do pracy...a tak mi sie nie chce......

papatki

hej :) ja mam laptopa juz przy sobie, jestem 5 dzien w szpitalu, jestem stymulowana czyms na p tylko w duzej dawce, zastrzyki mam w brzuch i okropnie bola.. i ogolnie bola mnie jajniki.. oslabiona jestem bo biora duzo krwi codziennie, mam niskie cisnienie, mdleje troszke ;/ i nie wolno mi opuszczac oddzialu :( do tego pani dr powiedziala ze mam jakis nowotwor ale nie wie co to narazie.. czekam na wyniki ;/ nikomu nie mowie poki co.. a tak ogolnie 8 dc i pecherzyki 2 na lewym 8 mm na prawym 8,5 mm.. ciekawe co dalej

Ana, niestety tak bywa:/
ja w tamtej ciazy miałam chyba najgorsze mdłosci i wymioty jakie mozna miec! Większosc czasu przelezałam w łózku :(
zapytaj swojego lekarza o cos na mdłości, podobno są jakies dobre kropelki:)
Ja tez za tydzien do gin:)
A dzis byłam na badaniach paciorkowca, żeby sprawdzic, ze to sie w koncu ode mnie odczepiło...

a jesli chodzi o spanie to tez non stop jestem spiaca. Przed wczoraj polozylam sie o 19:30 usnelam i spałam do 6 (mialam isc do pracy ) czulam sie okropnie wiec wrocilam do łożka i do 12:30 spałam :P pewnie moglabym, jeszcze dluzej ...

:)

hej Dziewczyny :)

Lena to super ze wszystko oki,
ja za 2 dni zaczynam 8 tydz. wczoraj mnie tak meczylo ze nie dalam rady isc do pracy, nie wymiotowalam ale strasznie mnie mdliło, w oczach robilo mi sie ciemno, zawroty głowy, dreszcze, cały dzien lezalam w lozku, wogole nie mam apetytu, nic mi nie smakuje :(
na szczescie dzis czuje sie odrobine lepiej ale 3 dni chorobowego biore boi nie mam siły na nic, jestem osłabiona.
biore vitamine B6 podobno pomaga przy nudnosciach w ciazy.
poza tym ok, przynajmniej brzuszek mnie nie boli.

za tydz mam wizyte juz sie nie moge doczekac zeby zobczyc moje dzidzi.

Pozdrawiam
buziaki :***

Witajcie dziewczyny! U mnie dzis 5 tydz. i 4 dzien. Czuję sie na razie bardzo dobrze, nie mdli, nie wymiotuje-na razie.:)
Jem trochę duzo i spac mi sie chce i nastrój mi sie szybko zmienia, ale poza tym jest ok.
Czasami sie w ogole zastanawiam czy ta ciaza mi sie nie przysniła...

hej Olcia... wiem ze masz racje, temp mierzy sie rano przed wstaniem wtedy jest najbardziej miaridajny wynik...ale wydaje mi sie ze ogolnie powinna mimo wszystko byc podwyzszona.
Ale wczoraj jeszcze raz po godz zmierzylam i bylo juz 36.9
:) tak ze ok !! :)
a jak tam Twoje samopoczucie?

pozdrawiam

Ana z tego co mi się wydaję to temp nie powinnaś mierzyć pod pachą i tylko rano bo później wynik jest fałszywy. Mogę się mylić bo nie jestem expertem w tych sprawach.
Pozdrawiam

Inne tematy z forum

jaki kupic e-papieros ??? (21 odpowiedzi)

może ktoś coś poleci dobrego , wolałabym nie za 300 zł bo musze kupić 2 szt ...tyle , że ciemna...

NEUROLOG dziecięcy -PILNIE!!! (65 odpowiedzi)

Cześć! Mam pytanie czy wie ktos może gdzie przyjmuje neurolog dzieciecy???Mam skierowanie ,ale na...

Jaka prostownica do włosów? (126 odpowiedzi)

Macie jakiś sprawdzony model, który za bardzo nie niszczy włosów?