CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

Weronika, piękne imię :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ana tu znalazłam cos takiego, moze Ci się przyda?

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Dzięki Króliczek - będzie Weronika:*

a tak w ogole Basieniak gratuluje cory!!! masz juz jakies imiona na uwadze? :D ja tez bym chciala coreczke ale najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe ;p co tam plec, syn tez jest w pompe :D

Kasiunia a jak sie dzieciatko rozwija? jak sie czujesz?

ale nie każda beta jest tak sama co nie znaczy, że z niższą betą od razu coś nie tak z ciążą jest, to tak, aby spokój zachować

Ana ja robilam bete 18 maja i wyszla prawie 3000, a jestem juz prawie w 4,5 tygodniowej ciązy. Jutro ide powtarzac bete zeby zobaczyc czy wzrosla. Pozdrawiam buziaczki:*

ja niestety nie pomogę, bo zawsze robiłam jeden test i przeważnie był już pozytywny i dawałam sobie spokój poźniej

a tak w ogole mam do Was pytanie, wiecie ile po owulacji bedzie jeszcze podwyzszone LH? zrobilam dzis tez test owu i wyszedl pozytywny...

W necie są normy podane, ale każde laboratorium na wyniku bety określa normy, który to tydzień i ważne, aby betka przyrastała:)
Gratuluję wszystkim:))))) Koraliczek teraz przyszła kolej na Ciebie i mocno trzymam kciuki i myśl pozytywnie, buziaki

Ana ja nie wiem, może Basieniak wie? ;p a na necie moze sa jakies normy?

Nie dziekuję za && ;p mnie juz nic nie boli wiec tego pg nie ma juz chyba :) sie okaze ostatniego maja ;p zrobie sobie testa ;p Boze jak ja sie boje tego HSG, juz przezywam jak ja to wytrzymam, psychicznie bardziej bo bolec nie powinno przy znieczuleniu.. a jak sie okaze ze jestem niedrozna ;/

Dziewczynki, przyszle mamusie :) a wlasciwie juz mamusie ;p zycze Wam szczesliwych 9 miesiecy!!! Bardzo się cięszę, że po tylu staraniach cos wykiełkowało :)

Gratuluje kasiunia :)* ktory to tydzien??
i mam pytanko jaka powinna byc beta w 4 tc?

Czesc dziewczynki Kochane ja tez jestem w ciazy :))) udało się. Byłam u ginekologa piekny pecherzyk noi beta wyszla prawie 2980 :))) Na dodatek zaszlam w ciązę przed laparoskopią i po laparo dopiero zorientowalam sie ze cos jest nie tak - (nie mam okresu) i proszę niespodzianka ciąza po 9 miesiacach starań przy ciagle niepekajacych pecherzykach i endometriozie.
Buziaki pozdrawiam cieplusio :)) cuda jednak sie zdarzaja :))) Ana serdecznie gratuluje :)) Koraliczek trzymam mocno kciuki mam nadzieje ze sie uda:))

Basienia dziękuję za pomoc:) Czesto mi się zdarza ze jak wyjdę od lekarza to wtedy orientuję się że chciałam zapytać o dużo rzeczy i przez te emocje o wszystkim się zapomina.

Do tej ciąży nie podchodzę tak emocjonalnie bo nie chce przeżywać drugi raz tego samego chociaż z całego serca chce żeby wszystko było dobrze. Dodam że dwa dni po podaniu pregnylu miałam tak niski progesteron i lekarz powiedział ze w tym cyklu nie doszło do pęknięcia pęcherzyka i zaprasza mnie na wizytę w następnym cyklu:) to się zdziwił jak mnie zobaczył w sobotę hihi

Ja zaszłam w drugim cyklu po poronieniu także głowa do góry dziewczyny.Ja jestem takiego zdania że tak po prostu miało być Jeszcze parę dni temu gratulowałam innej forumce(ana) i napisałyście że to forum jest szczęśliwe i zgadzam się z tym:)

Koraliczek teraz twoja kolej testowania:) więc trzymam mocno kciuki

Koraliczek to dobrze ze czujesz kłócie ... zawsze można zadziałać jeszcze :)
ja nic nie czulam... dopiero tydz po pregnylu czulam jakies kłócie ale to juz zagnieżdzanie moglo byc.
a moj maz wciaz nie moze uwierzyc... mowi ze dopiero jak to gin powie ze jest ciąża to uwierzy :) zreszta do mnie tez to jeszcze nie dociera... ciagle mysle ze moze ta druga kreska to przez cos... sama nie wiem... ale ciesze sie ze jest ta 2 kreska :) od wczoraj tez piersi mam wrazliwe na dotyk, i jakies takie inne troche...nabrzmiale ;)

poza tym innych objawow nie mam

buziaki :**

Ana widzisz :) mowilam Ci od samego poczatki i mi nie wierzylas... a mnie jednak nie peklo jeszcze bo dzis sie odezwalo znow klocie, o wiele mocniejsze nic wczoraj , od popoludnia mnie meczy okropny bol :( chyba peka dopiero dzis :( straszne!!! nie wiem czy mozna przy owu brac co przeciwbolowego? :((( ciesze sie ze peka ale bol jest taki ze mnie zgina, 2 miesiace temu bylo tak samo...

Olcia gratuluje serdecznie :) bardzo sie ciesze!!! maj jest superowym miesiacem, Boze daj zebym ja tez zobaczyla teraz 2 kreski!! :)

Koraliczek- uda sie !!! :*

hej Wszystkim,

a ja po kolejnym tescie dzis zakupionym" BOBO test" przed chwilka zrobilam i wyszły dwie wyraźne kreski prawie identyczne ... jestem w szoku... i juz bardziej zaczynam wierzyc w to ze jestem w ciaży...
Lena masz racje juz ponad rok jestem na forum... clo bralam teraz 6 albo 7 raz... ale tym razem z metformina ( podobno wspomaga dzialanie clo) i faktycznie urosły naprawde piekne pecherzyki... pozniej pregnyl(po raz 1 w tym cyklu) bo wczesniej albo byly pecherzyki za male albo wogole i tak ciagle cos bylo nie tak juz tracilam nadzije -no i chyba w koncu sie udało... :)

w poniedz zrobie bete.

Lena Tobie tez sie uda... moja bratowa tez raz poronila ale po 3 m-cach znowu byla w ciazy, teraz juz jest mama 2 latka i 2 m-cznego malenstwa.

:) ciesze sie ze ten maj jest szczesliwy

Olu Tobie tez gratuluje !!!!

Ana najlepiej by było gdybyś zrobiła w poniedziałek betę, ona określi, który tydzień to ciąży i czy jest dostatecznie wysoka. Mierzenie pod pachą to nie do końca się sprawdza.
Mi ginka radziła jak pobolewał mnie brzuch, aby brać nospę, nie szkodzi fasolce, a działa rozkurczowo co na początku jest wskazane. Mnie też bolało i przechodziło, ale nospę do 3xdziennie można, tą słabszą dawkę. Nospa forte ja dzielę na połowę.

Kochane ja nie brałam CLO, ale często podczytuję Wasz wątek i jeśli znam odpowiedź na jakieś Wasze pytanie to chcę pomóc. Moja kumpela stara się z Clo, ale na daną chwilę trwa to już 9 miesiąc.
Byłam już tu jak Lusi się udało i tak jakoś mam sentyment.

Ja jestem po jednym poronieniu, po 3 miesiącach znów nam się udało i na daną chwilę jest ok, no i dziś się dowiedziałam, że będziemy mieć córeczkę:)

Ja brałam duphaston. Dawka 3x1 co 8 godzin, aby progesteron był równo dostarczany do organizmu. Luteina nie wiem, ale jak 2x to bym co 12 brała chyba

Spadek tempki na implantację w moim przypadku (mierzone waginalnie) był z 36,90 do 36,77 i odbił się trzeciego dnia do 36,90, potem już tylko 37,00 lub ponad

Witajcie dziewczynki!
Nio no nie moge uwierzyc!!!
Chyba naprawdę maj jest szczęsliwy!!!
To chyba zaraźliwe na tym forum ;D jak jednej sie uda to potem koleje dołączają :D rewelacja!!!!!!!!!!
Olu moje gratulację!!! :D :D
Ana.... Ty jak nic jestes w ciązy!!! W koncu udalo się!!!! Mega gratulacje!! Własnie znalazłam Twój pierwszy wpis na forum-w kwietniu stuknąl roczek jak tu jestes. Ciesze sie razem z Tobą! W koncu Bóg Ci to wszystko wynagrodził :D SUPER!!!!!!!!!!!
I te testy na pewno mówią prawdę. Mi dopiero jakis tydzien po terminie @ wyszła słabiutka druga kreska.
Koraliczku, mam nadzieję, że dla nas tez maj bedzie szczesliwy... My z mężem tez robimy wszystko by się udało. Dzis mój 16dc ale jak na razie testy owu. nic nie pokazują:/ mam nadzieje, ze są po prostu jakies felerne ( sa z allegro), bo tamten cykl był długi i prawdopodobnie bezowulacyjny :(
Ale na razie moja gin zaleciła tylko folik i zero stresu (łatwo mówic- jak na złosc bezstresowo nie jest, bo własnie szukam pracy...)
Jak czytam, że dziewczyny po poronieniach starają sie miesiącami/ latami to ... płakac mi się chce.
Pozdrawiam Was gorąco i jeszcze raz gratuluje przyszłym mamusiom!!
Teraz dbajcie o siebie !!!

Hej Basieniak
Czy podczas zagniezdzania spada temperatura? Jaki to spadek mneij wiecej?

Inne tematy z forum

jak zlikwidować plamy na stole po gorącym kubku ? (106 odpowiedzi)

chyba zniszczyłam stół, na blacie zostały kółka po kubku, w którym był wrzątek. czy są jakieś...

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...