CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

no wiem niestety, że PCO jest konkretną przeszkodą. A nie myśleliscie o jakiś bardziej inwazyjnych metodach zapłodnienia?

u kogo się leczysz? pytam z ciekawości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem, to czekanie jest okropne, zwlaszcza jak wiesz , ze z tego cyklu nici a do okresu jeszcze kilka dni zostalo i nie mozesz nic zrobic, bezsilnosc i bezmoc najgorsza.. ;/

my wzielismy slub we wrzesniu 2009 roku, a staramy sie półtora roku, niedawno sie tez dowiedzialam o PCO i to kolejna przeszkoda, moje cykle byly nieregularne i bezowulacyjne...

nie mamy.
w lipcu był ślub i "wpaliśmy" podczas podróży:) radość niestety nie trwała długo bo w sierpniu poroniłam. Na szczęście odbyło się bez szpitala. Ale mój organizm trochę potrzebował czasu, żeby w miarę normalnie funkcjonował. Po drodzę dwa cykle poszły na straty: raz miałam tzw. przetrwałe ciałko żółte a drugi raz cykl mi się wydłużył o tydzień i nie wsterzliłam się ze staraniami:)
także na dobrą sprawę to jest mój pierwszy prawdziwy cykl starań. Wiem, że za szybko bym chciała... ale tak mnie to czekanie wkurza!!

A wy ile??

cheeringup ile sie juz staracie? macie juz dzieci?

oby , ja tak mysle wlasnie ze po nastepnym cyklu zrobie sobie przerwę, bo za bardzo chce, i moze dlatego sie zablokowalam :(

dziękuję;-) trzeba sobie dodawać energii!!!!

Koraliczek, dużą dawkę przyjmujesz... trzeba być dobrej myśli, widocznie Twoje jajniki potrzebują więcej czasu na rozkręcenie się. Czytałam o wielu przypadkach, że w przerwie brania clo jajniki zaskakuja i spora część starających się zalicza wpadke;)

No i pupa... jestem po usg, 14 dc i nie mam dominujacego pecherzyka.. to juz moj 2 cykl z clo i.. NIE DZIAŁA ;( od dzis luteina i znow od 2 dc po 3 tabletki clo dziennie ;( troche sie podlamałam, miałam nadzieje ze przy 2 tabletkach bedzie lepiej :(

Cheeringup powodzenia w testowaniu! oby sie udało bo trzeba troche pozytywnej energi na tym forum!!

cześć dziewczyny:)
jestem nowa a więc na wstepie gratuluję Lusi ;-) przeczytałam twój wątek i mnie nastawił bardziej pozytywnie;)

To był mój pierwszy cykl z CLO. Generalnie doktor mi przepisał CLO na poprawienie pracy jajników, swoją owulację miałam ale po ciąży biochem. którą przeszłam w sierpniu jakoś do grudnia nie mogły wrócić do normalnej pracy. Także clo ma wspomóc ich działanie. Lekarz przewiduje 3 cykle, pierwszy za mną. Lek zadziałał super, w 14 dc pęcherzyki były 2: 21 mm (ale ten się nie nadawał, lekarz powiedział, że z tego nic nie będzie) oraz na drugim jajniku (nie pamiętam mm), ale ten był idealny do pękania;)
takze starania były, moze nie 2x dziennie ale coś tam było:)
teraz czekam na efekty:) w czwartek za tydzień testowanie... ale na dzień dzisiejszy raczej nic nie czuję.

Zastanawiam się czy wy też tak miałyści: po ostatniej wizycie na monitoringu lekarz powiedział, że mam przyjść po 3 dniach spodziewanej miesiaczki. Na pytanie czy pecherzyk na pewno pęknie, odpowiedział, że jak nie pęknie to miesiączka nie przyjdzie i coś zadziałamy ale mam się nie martwić bo "dziś pęknie". Zrobiłam test owu i wyszło pozytywnie. Moje pytanie brzmi, czy jeśli testy owu wyszły pozytywnie, to ta owulacja na pewno będzie (oczywiście sa granice błędu). I czy w momencie gdyby miały robić się torbiele to czy testy owu też wychodzą pozytywnie?? Ja ufam swojemu ginekologowi i wiem, że mi krzywdy nie zrobi, ale tak dla swojego spokojnego sumienia:)

Postanowiłam zreszta wczoraj z moim mężem, że jeśli do marca nie uda nam się zaciążyć to idziemy do specjalistycznej kliniki i zmieniam lekarza. To w sumie mój taki prawdziwy cykl starań, ale szkoda nam czasu:)

pozdrawiam wszystkie starajace się;)

HEJ KOCHANE :)

u mnie po staremu, jutro mam usg (13dc) mam nadzieje ze bedzie pecherzyk dominujacy, ostatnio bylam w 5 dc. byly 2 pecherzyki 8 mm i 9mm ale moj gin powiedzial ze nie ma dominujacego :( zobaczymy jutro...

Lusia dzieki za cieple slowa... wierze w to ze kiedys tez bede sie cieszyc takim ładnym brzuszkiem :)

papa

lusia nie wiem w którym jesteś miesiącu, ale jak koncze 8 i fajny seks jest dla mnie tylko wspomnieniem...:-), zawsze w trakcie myślę albo o bezpieczeństwie dziecka albo o porodzie! biedni nasi mężowie...

heh dziewczyny! ana- nie zalamuj sie, ja wiem, ze latwo sie mowi, ale najwazazniejsze, ze masz w ogole pecherzyki u mnie tez tak bylo. albo w ogole albo male i male... w koncu jeden idealny i zaszlam za pierwszym razem.

u mnie bobas rosnie i rosnie... :) caly brzuch mi sie rusza az nie raz w nocy mnie obudzi, bo jak leze na plecach, to mu niewygodnie i tak mnie kopie, ze az sie wystrasze :):):)

w srode na usg i lekarz mi powie, co bedzie :) bo sie ciagle chowa i chowa :)

ps. nie wiem jak inne dziewczynny w ciazy, ale nawet nie wiecie, jak mi brakuje takiego "ostrego" seksu :) moze to glupio zabrzmi ale tesknie za tym...

byłam dziś na monitoringu, największy pęcherzyk 9 na 12 mm i pojutrze mam przyjść jeszcze raz, niby mam bardzo dobra śluzówkę cokolwiek to znaczy... :( a miałam nadzieje co do tego cyklu ;/

Dzięki Kasika!!! Piszesz że cudne mdłości:) och ja nawet nie wiedziałam że tak może to wyglądać ale dla dzidzi zniosę wszystko Chociaż i tak już troszkę jest lepiej Ana co tam u ciebie!!! Na pewno Wam się uda Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!! Pozdrawiam

Ana.. bo tak teraz czytałam streszczenia Wasze :) niemartw sie ... ja tez wlasnie dzis zaczelam plamic.. okres.. znow przepadlo..

Nowy rok, nowy miesiac i uda nam sie zobaczysz :)

A Tobie Monia Gratulacje :) Jak to sie milo czyta..

My starające sie niedlugo tez bedziemy opisywac nasze cudne mdlosci :)

Witam dziewczyny, dawno mnie niebylo.. bo coz mialam pisac ? :) u mnie nic sie niedzialo i w sumie niedzieje.. jednak te ktore sa tu juz dlugo.. chcialam powiedziec ze wkoncu mojemu bratu i bratowej udalo sie.. po 4 latach walki :)

To byly najpiekniejsze swieta dla wszystkich w rodzinie :)

Oni sami niemogli uwierzyc bo szli tylko z wynikami badan... a tu nagle bach.. lekarz sam niemogl w to uwierzyc :)

Ja tez jestem teraz tym bardziej pelna wiary ze i mi sie uda.. i ze bede mogla sie cieszyc z nimi w pelni...

Pozdrowienia

raz były za duże innym razem zupełnie niedojrzałe, małe. brałam clo w różnych wariantach, raz dziennie, dwa razy, z estrofemem, bez, po zastrzykach od razu był efekt i za drugim razem się udało. Ten drugi lekarz mi powiedział zeby estrofemu nie brać bo wpływa na jakość pęcherzyków, a grubość endometrium to drugorzędna sprawa, przecież czasem jajeczko zagnieżdza się poza macicą (np w jajowodzie), gdzie w ogóle nie mówimy o grubości endo bo go tam nie ma ( a estrofem brałam wcześniej bo niby endo było za wąskie, a zaszłam w ciąże przy 9mm)

lusia a Ty gdzie? jak tam dzidzius?

jus.tyna a jak duze byly twoje pecherzyki? czemu nie udalo sie z clo? byly za male?

a ja zrobilam sobie dzis test owulacyjny i sa 2 kreski :) :) :) :) tylko jedna jest ciut slabsza ale widoczna bardzo bardzo :)

Inne tematy z forum

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?