CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Juula, jeżeli nie było owulacji, pęcherzyk był ale nie pękł, to prawdopodobnie przeobraził się w torbiel. Wtedy cykl się może wydłużać, a jak już okres się pojawi to jest dość skąpy. Ja zanim zaczęłam leczenie to moje pęcherzyki w ogóle nie dojrzewały i miałam ponad 50-dniowe cykle. Brałam luteine na wywołanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm... no to faktycznie powinna @ juz byc tym bardziej ze bralas luteine... u mnie w tym cyklu tez nie przychodzila ale nie bralam ani luteiny ani duphastonu dopiero w 34 dc zaczelam luteine zeby w koncu ja wywolac. Biore do 8go mam nadzieje ze po odstawieniu przyjdzie ;)

pozdrawiam :*

Hej Ana dzis mam 32 dc i dalej @ nie ma. Test robiłam sobie wczora i drugi już wyszedł negatywny:(((( powiem Ci ze się martwię bo nie wiem dlaczego nie przychodzi. Brałm Luteinę od 16 - do 25 dc. sama nie wiem co zrobic pojdę cgyba w srode do lekarza :((( Pozdrawiam serdecznie.

Hej Juula... :) no to pewnie @ sie spóźnia...ale nma wszelki wypadek powinnas zrobic test... wiesz różnie to bywa... ;)

U mnie ok, biore luteine na wywolanie... w sumie troche zawalilam ten cykl... bo czekalam na owu i zwlekalam z braniem duphastonu... w koncu byl juz 21 dc. wiec stwierdzilam ze w tym m-cu wogole nie bede go brala zeby wrazie czego nie przyblokowal owulacji...no a @ tez nie przylazla, test negatywny, wiec nie czekalam w nieskonczonosc tylko postanaowilam wziasc luteine, no i takim sposobem przedluzylam cykl...(dzis 35dc)bo gdybym wziela duphaston tak jak mi ginka zalecila juz bym byla po okresie... i na jutro bylam umowiona na wizyte a tu trzeba bedzie przesunac termin. lipiec tez bez clo bo ostatnio mialam jajniki przestymulowane a od sierpnia znowu powrót do clo.
A Ty Juula mierzylas tempke codziennie?
U mnie tez z wykresu wynikalo ze nie bylo owu... bo jak tylko byl skok to sie nie utrzymywal tylko zaraz na drugi dzien tepm. spadala.
Który masz juz dzien cyklu? bralas w drugiej polowie cyklu duphaston badz luteine??

pozdrowionka :**

A Lusia pewnie gdzies sie wczasuje :) w koncu pogoda dopisuje ;)

papa

Ana....ale ja nie mam zadnych objawów na ciąze, ani nie jest mi niedobrze, ani piersi mnnie nie bolą, ani nic wogóle nic snie czuję, raczej czuję się normalnie, ale na @ też nie. I dalej jej nie ma, a wogóle to ja myślę, że wcale owulacji nie miałam, bo jak mi ten pęcherzyk nawet urósł do dobrych rozmiarów to pewnie nie pękł, bo ja nawet kreseczki temperatury nie miałam podniesiaonej i w zasadzie zero sluzu. Nie to napewno nie moze byc ciąza, tylko czemu @ mi się spóźnia. Dziwne to jakies, myslałam ze przy Clo tak moze byc...... poczkam napewno @ już stoi za drzwiami ;). A u Ciebie co dobrego słychac? Jak się czujesz? Lusia się cos nie odzywa......

Pozdrawiam serdecznie

Juula ... zrób jeszcze raz test... moze zbyt wczesnie go zrobilas?

Chyba Wszystkie zażywacie kapieli wodno - słonecznych :)))) My tez zaraz wyruszamy :) Miłego weekendu :)))

No wlasnie ???????? Mam do Was pytanie, czy przy stosowaniu CLO wydłużają się cykle? Ja @ miałam 27 dnia cyklu do 25 biorę luteine i praktycznie zawsze 27 mam @, a teraz mam 30 dc i cisza. Test robiłam sobie w poniedziałek wyszedł negatywny:( więc co się dzieje? Nie mam nawet takiego samopoczucia na @. Nie wiem co sie dzieje.

Pozdrawiam Was serdecznie papapa

HEJ DZIEWCZYNY.... co tu tak cichutko?? ;)

Jeszcze jedno...ciagle o czyms zapominam...

Juula mysle ze mozna na jeden cykl odstawic clo... nie ma zadnych przeciwskazan, podobno nawet po odstawieniu hormony zawarte w tym leku nadal dzialaja na przysadke mozgowa i jest szansa na zajscie... sa dziewczyny ktore wlasnie zaszły w cyklu w ktorym odstawily clo. Tak mi moja ginka powiedziala, no ja niestrty nie zaszlam w cyklu bez clo... ale w kazym razie mysle ze mozesz odstawic na 1 m-c, poczekasz do miesiaczki i zaczniesz clo od nastepnego cyklu... chyba ze bedziesz wiedziala ze mialas owulke to 2 dni po mozesz brac duphaston az do okresu, jak nie przyjdzie @ robisz test a jak przyjdzie odstawiasz duphaston :))

ja tak mialam zalecone w cyklu w ktorym nie bralam clo :)

papatki :

Lusia... uśmiechnij się :) *

bedziemy mamami :)**

sprostowanie-
pomylilam sie piszac ze to Lusia bedzie na antybiotykach... chodzilo mi o Ciebie Juula !!! :)

pozdrowionka

hej dziewczyny!!! Oczywiscie nadzieje trzeba miec i nie wolno myslec negatywnie !!! W koncu sie uda zobaczycie :))

Lusia bedziesz na antybiotykach to moze miesiac sobie odpocznij od clo... ale najlepiej poradz sie gina. Ja jeszcze lipiec bez clo a od sierpnia powrót do stymulacji... moze wtedy sie uda ... i jak bede miala ladny pecherzyk powiem mojej gin zeby mi dala pregnyl...zawsze to wieksza szansa.

narazie biore luteine, i czekam na rozpoczecie nowegoo cyklu i nowej nadzieii :)

Hejka dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam..

U mnie nic się nie zmieniło.. ba nawet pogorszyło bo mąż w dalekiej delegacji. i nawet niemam jak się starać. W sierpniu jade na urlop.. od sierpnia będe też znów na kuracji CLO + pregnyl.. może się wkońcu uda..

We wrześniu powtórka badań męża.. może chłopaki się co polepszyły ;)

Jeśli tak.. no to będzie inseminacja jesli nie.. no to zbieramy kase na IN Vitro...

Pozdrawiam, głowa do góry.. ja ciągle wierz, że na każdą z nas przyjdzie pora i zostaniemy mamuśkami :D

Lusia ja tez mam PCO i 30 lat, nie pisz że nigdy nie będziesz Mamą przez PCO, nie zabieraj ani sobie ani mi nadziei :((((, a poza tym jak Tobie zdjagnozowali PCO? Skąd wogóle wiesz ze go masz? Odpisz mi proszę jeśli mozesz i chcesz.

Pozdrawiam Was serdecznie

Ana przykro mi że zobaczyłas jedna kreskę, ja też przedwczoraj robiłam sobie test i niestety nie jestem w ciąży, co prawda dzis mam 27 dc, i @ jeszcze nie mam ale kreska była jedna :( , ale w sumie może i na szczeście, bo wczoraj mialam robiony wymaz z gardła, prawdopodobie mam jakiegos gronkowca, albo paciorkowca, albo inną bakterię, bo ja bardzo często choruję na zapalenie gardła, co 3 - 4 tyg ostatnio i za każdym razem lekarz mnie faszeruje 2 - 3 antybiotykami bo jeden mi nie pomaga. Muszę w koncu znalesc przyczyne bo tak byc nie moze. Nie wyobrazam sobie nawet takiej sytuacji jak w koncu miała bym pod sercem upragnione malenstwo i znów bym zachorowała, przeciez tak naprawde wtedy żadnych leków nie wolno brac. Jak mi ztego wymazu cos wyjdzie to czeka mnie 2-3 tyg terapia antybiotykowa:( no i własnie Dziewczyny poradzcie mi to może w tym cyklu nie brac CLO? Tymbardziej że w czasie tej antybiotykoterapii nie mogę zajsc w ciąze, tylko nie wiem czy tak sama mogę to CLO odtawic na jeden cykl? Mój lekarz na urlopie:( a pewnie za 4-5 dni powinnam zacząc CLO:(

ana - nie zalamuj sie :( przykro mi, ze ci sie nie udalo! :( moze drugim razem bedzie lepiej za pomoca lekow?

ja mam dzis jakis depresyjny dzien, nie wyobrazam sobie, ze kiedys bede mama! wydaje mi sie, ze nigdy nie bede miala dzieci przez te PCO! :_(

Dzieki Lusia za linki... cos tam poczytalam a dzis zrobilam test... niestrety 1 cholerna kreska !!! :( ale tak myslalam, nic nie wskazywalo na ciaze. Ja zawsze na wywolanie bralam luteine, akurat mam w domu 1 opakowanie, wiec od dzis bede brala przez 10 dni na wywolanie... no i bede musiala przesunac wizyte z 5 go lipca. No cóż widocznie tak mialo byc...

Pozdrawiam Buziaki :**

ana poczytaj sobie tu, moze cos znajdziesz?

http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=w+ciazy+miałam+niska+temperature&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

http://www.ask.com/web?q=niska+temperatura+w+ciazy&search=&qsrc=0&o=15561&l=dis

ana odczekaj do jutra, zrob test i oby byly 2 kreski !!!!!!!! trzymam kciuki! jezeli nie, to bierz duphaston! mi lekarz tak na poczatku kazal, jak nie przychoodzila i twoja na pewno tez by ci kazala! przez 12 dni i w ciagu nastepnych 5 dni powinna przyjsc, bo tak to moze bedziesz czekac i czekac?

moj okres to mi dzis tak dal do wiwatu, ze myslalam, ze umre z bolu :(... ale za to nie bede miala na urlopie tylko cholera ten monitoring :(:(:( wolalabym pojsc do swojego ginekologa ...

Inne tematy z forum

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (63 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...