CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

:) ... ja porozmawiam teraz ze swoim o pregnylu, bo masz racje, ile mozna czekac i czekac? juz tak bardzo bym chciala miec malego skarba....

dzis dzwonila do mnie znajoma i mowi, ze jest w 9 tyg ciazy! ciesze sie dla niej bardzo ale nie ukrywam, ze sie rozplakalam po odlozeniu sluchawki :( ... tak mi przykro, ze ja nie moge zajsc w ciaze.

wiesz jak mi ciezko patrzec na male dzieci?
kolezanka, ktora urodzila i widze ja z daleka z wozkiem, to uciekam w druga strone, ale jak juz nie mam mozliwosci uciekania, to nie rzucam nawet okiem na malego....

szczerze, to strasznie sie z tym czuje, jak jakas idiotka sie zachowuje i to nie jest zazdrosc, zeby nie mylic tego, tylko to jest zal, zlosc nie wiem co sie dzieje ze mna, no ale nic na to nie poradze!

pojechalismy ostatnio do meza kolegi ze studiow i jego zona (ktorej nienawidze jak cholera, bo sie ze mnie podsmiechuje kretynka, tak jakby chciala mnie osmieszyc i mam wrazenie, ze robi to jakby chciala pokazac mojemu mezowi, ze to ona by byla o wiele lepsza zona i ciagle kokietuje mojego meza ) i nam oznajmila, ze jest w ciazy i jeszcze do mnie mowi, a ty co jalowa jestes, ze nie macie dalej dzieci? gdzie oni sa juz z 5 lat po slubie jak nie lepiej! normalnie myslalam, ze ja udusze! wyszlam i sie rozplakalam w lazience. Ale ona glupia jak but, wszystkiego mi zawsze zAzdroscila!

I taka jak ona zaszla a ja dalej nie moge i gdzie tu znowu jest sprawiedliwosc? :) Ale ona wie, gdzie ja mam ... :P

buzki :*:*:*:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

aguseek jak tam twoje maleństwo w brzuszku? :)

pozdrawiam !!!

Lusia nie możesz tak myśleć i mieć takiego negatywnego nastawienia... może pękł !!! Moja gin mi tez mowila ze raczej w tym cyklu sa marne szanse bo cylk troche przestymulowany ale podkreslila ze natura rządzi sie swoimi prawami i różnie bywa !!!

a jak twoj pecherzyk nie peknie w tym cyklu to moze w nastepnym pogadaj o pregnylu... ja mojej nadmieniłam i teraz jak bez clo urosnie mi pecherzyk a nie peknie to chce zastrzyk !!! bo nie ma co przedłużać tego czekania i czekania !!! Zawsze to wieksza szansa po zastosowaniu pregnylu!!!

hej ana, nie nie mierze temperetury i na poprawe sluzu kiedys bralam wiesiolek, ale pozniej mi gin powiedzial, ze on moze pomoc troche na sluz, ale moze zaszkodzic, bo jezeli kobieta ma kwasny sluz, to przez wiesiolek bedzie go jeszcze wiecej,. co w ogole niesprzyja plemnikom. Wiec nic nie biore.

duphaston mam brac od 16 d.c. a 17tego monitoring, ale ja akurat jestem pesymistka, wiec nigdy nie jest tak zle, zeby nie moglo byc jeszcze gorzej .... a wiec na pewno pecherzy nie pekl.

wiem Lusia... mnie równiez te cykle trwaja w nieskończoność...
super ze masz ten pecherzyk...przynajmniej wiadomo ze clo zadziałał.
Ja jestem ciekawa jak bedzie wygladal moj przyszly cykl bez clo ??? mam nadzieje ze bedzie owulacja.

A mierzysz temp.? ja mierzylam do polowy tego cyklu ale jak chodzilam na monitoring i gin mowila ze jajniki sa za bardzo pobudzone, clo za mocno zadzialal... i raczej w tym cyklu nici z ciazy to odechcialo mi sie mierzyc temp, obserwowac śluz itd.

Bralas cos na poprawe sluzu? ja ten wiesiolek ale narazie tylko jeden cykl go bralam (do 14dc.) i niewiele pomogl :/

A teraz bierzesz duphaston?

ana - teraz to tylko najgorsze jest czekanie i te cykle sie tak ciagmna i ciagna :(:(:( cholera.... jedynie co mnie pociesz, to to, ze mialam chociaz jakis pecherzyk!!!!

pewnie masz brac pol tabl zeby troszke mniejszy pecherzyk urósł. Nie martw sie ja oststnio jak bylam (16dc) mialam jeden pecherzyk -33mm szok!! i kilka innych ktore mialy od 20 do 24 mm. W kolejnym cyklu nie biore clo... mam nadzieje ze urosnie jeden a ładny nie za duzy nie za maly ;) endo tez powinno miec ok 11 mm w dniach okoloowulacyjnych. Pierwszy cykl z clo mialam super 1 pecherzyk 22mm i endo 11... mimo tego w ciaze nie zaszlam :/

licze na kolejny cykl... :))

tak mialam 18 mm .... kurde mac jak nie ma w ogole, to jest ale za duze :(:(:(:( szok 3 cm !!!! przeciez to olbrzymie, dlatego mnie tak brzuch bolal !!!!! a o pregnylu nic nie mowil .... tylko ze w nastepnym cyklu mam brac pol tabletki!

to endo tez masz duze... ja tez takie mialam jak bylam ostatnio dokladnie 18 mm.

No nic, zobaczysz jak tam w srode Ci powie. Trzymam kciuki Lusia :)**

ana- tak dobrze rozumoiesz, tylko cos zle napisalam.... endometrium chyba 18.mm

asiunia, tak przepraszam, dzien matki jest 26 maja, literowke zrobilam ....

dzień matki jest 26 maja!!

aa jeszcze mam pyt... jakie masz endometrium? A nic gin nie mowil o pregnylu wrazie gdyby nie pekl? Chociaz moze nie mowil bo najczesciej pregnyl podaja przy 20 mm pecherzyku...

to co znalazłas... to pisze ze osiaga 1 cm a Twoj ma 3 cm... chyba dobrze to zrozumialam ...

hej lusia.... widze ze w tym cyklu clo konkretnie zadziałal... wydaje mi sie ze jak pecherzyk peknie jest sznasa, ale moja gin mowila ez najlepszy najbardziej wartosciowy pecherzyk ma ok 20/22 mm, no ale oby pekł... bo czesto sie zdarza ze te wielkie nie pekaja... u mnie tak rosly i rosly... i nic :/
Ale miejmy nadzieje ze twoj peknie i sie uda... :))

a w srode 25.05. jest dzien matki :):):) moze jakas niespodzianka bedzie :D:D:D

ZNALAZŁAM COŚ TAKIEGO - http://www.ciazowy.pl/encyklopedia,pecherzyk-graafa,783.html

CZYLI CO? MOZE OSIAGNAC NAWET 1CM I SIE ZAPLODNI????

JA JUZ NIC NIE WIEM.... ZOBACZYMY....

KURDE UMRE DO TEJ SRODY :(:(:(

hej dziewczyny....

wrocilam wlasnie od lekarza i mialam pecherzyk ale mial 30 mm, to chba troche za duzy co? jest jakas szansa na zajscie w ciaze? loekarz mowil ze tak a wy co myslicie z doswiadczen??? ja raczej watpie. w sode jade zobaczyc czy pekl :(:(:( kurde zawsze cos.

jezeli sie nie uda, to mowil ze w nastepnym cyklu mam brac pol tabletki clo...

ktos zaszedl z takim wielkim jajem ???? :)

z mezem jestem ponad 2 lata po slubie i staramy sie juz ponad 2 lata :) juz w noc poslubną byla pierwsza próba :):):):)

no musimy byc cierpliwe.... oby ta cierpliwosc zostala wynagrodzona! :)

bużki :*:*

Hej Lusia... tzrymam kciuki za jutrzejszy monitoring...bedzie dobrze!!!!
Ja w pon ide do mojej gin zobaczyc jak tam jajniki, czy juz ok...bo byly bardzo powiekszone przez te liczne i duze pecherzyki ...

A tak wogole jak dlugo staracie sie juz z mezem o dzidzi? ja jestem rok po slubie a staramy sie niecaly rok...ale jak dla mnie to i tak dlugo, szczegolnie jak sie dowiaduje ze moje znajome planuja... i odrazu zachodza nawet w 1 cyklu staran.... szok!!!

A my musmiy byc bardzo cierpliwe :)
PO wizycie napisz jak tam pecherzyki ??? ;)

buźki :**

ana, fajnie, ze twoja przysadka w ogole zareagowala, bo moja zero!
nic sie nie dzialo... moglas mi oddac pare pecherzykow :D.... jutro chwila prawdy.... normalnie chyba sie zalamie, jak nie bedzie zadnego pecherzyka ....

Inne tematy z forum

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (22 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...