CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Niemartw się, sądzę że i u mnie tym razem pęcherzyk niepękł. W dodatku mój mąż często ma delegacje i nie zawsze może wrócić by działać. Dziś nad ranem znów wyjechał na 1,5 tygodnia.. i wczoraj w sumie była ostatnia szansa do działania.. pytanie tylko czy jajeczko już pekło ? :( No cóż zobaczymy.. głowa do góry..

Płacz podobno oczyszcza nas z żalu i zlości. Więc płacz jesli tego potrzebujesz niehamuj emocji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ona nic nie mówiła o pregnylu, muszę się jej zapytać na następnej wizycie żeby dała mi. ja biorę pod uwagę inseminację i invitro nawet bym bardzo chciała żeby skrócić to cierpienie :(((

Aguseek nie poddawaj się, masz duże szanse, ale też nie myśl o tym tak intensywnie. Tobie tylko nie pękł, ale urósł, pregnyl by się przydał i tyle. A jak ja nie miałam nawet pęcherza dominującego bo 3tabl/dobę? to dopiero powód do płaczu, cóż...dałam na luz, biorę dostinex i czekam... ten cykl wypadł bo miałam anginę, nie chcialo mi się nic, więc czekam do następnego. Do ginekologa idę dopiero za miesiąc a też nie wiem, czy ten lek w ogóle coś pomoże. Od kilku lat żyję wg zasady "nie ma tego złego..." i tego się trzymam, z resztą co innego mi pozostaje?? Wiem, że jak nie wyjdzie, nie będę robiła ani inseminacji, ani in vitro, bo szanse są niewielkie, a znając moje szczęście...więc nie ma po co.

Nie martw się. Ważne, że znasz przyczynę braku ciąży. Niepękające pęcherzyki to naprawdę nie jest koniec świata. Wiele dziewczyn przyjmuje zastrzyki Pregnyl na pęknięcie.
Wspominała coś gin. na ten temat?

Jeżeli nie to może warto skonsultować się z innym lekarzem, bo naprawdę jeżeli to była przyczyna to można jej zaradzić. Gorzej byłoby, gdyby pęcherzyki w ogóle nie rosły.

tak jak myślałam pęcherzyk nie pękł:((( pani dr nic mi nie zapisała i stwierdziła że się wchłonie on:( mam nadzieje ze tak będzie:((( zmartwiłam się bo to mój pierwszy cykl z CLO i były ładne pęcherzyki i nic:(((( nie wiem co dalej czy np. w następnym cyklu może być inaczej? już nie wiem co mam robić przepłakałam dzisiaj pół dnia...dlaczego to takie trudne a może ja nie mam mieć dzieci:(((skąd wziąść siłę na walkę :(((

u mnie nic nowego... a co do doła... jak zobaczyłam, że mój eks będzie ojcem szlag mnie trafił, wkurzyłam się niesamowicie (pierwszy raz w życiu, masę koleżanek ma dzieci i było mi to obojętne) że dlaczego jego żona mogła zajść w ciążę (ma dużą nadwagę i jakoś mogła mieć owulację) a ja nie... niestety dziecko urodziło się chore i wcale już jej nie zazdroszczę i nigdy więcej nie będę nikomu zazdrościła :-/ a u mnie co ma być to będzie... nic na siłę :-/

heh ale się zagalopowałam.. troszke się zakręciło z tymi datami :p

CLO od 5 do 9 dc
Estradiol od 10 do 13 dc
Luteina od 14 do 29 dc i TEST :D

Witam, ja już jestem na luteinie. Zobaczymy co z tego będzie. Brałam CLO od 5 do 9 dc po 2 tabletki, od 10 do 04 kwietnia estradiol (jedna tabletka), a od 5 kwietnia biorę luteine az do 29 dc. Wtedy mam zrobić test czy cos wyszło :)

Boję sie.

W święta odwiedzili nas znajomi, gdzie ona jest w 5 tym miesiącu. Zlapałam doła fizycznego (za duzo alkoholu) i psychicznego. Rycząłam po tej wizycie jak bóbr.

Też chce być w ciaży :)

P.S. Sylwia80 - moje najszczersze gratulacje, tak się ciesze, że się udało.

~aguseek u mnie w jednym cyklu nie pękł i miał 27mm. To chyba początki torbieli. Lekarz zwiększył mi dawkę Duphastonu i się wchłonął.
Ale nie myśl tak negatywnie. Ja w tamtym cyklu sama zablokowałam owulację, bo za wcześnie wzięłam Duphaston- przed pęknięciem pęcherzyka.
W innych cyklach zawsze pękały.

ja jutro ide do lekarza zobaczyć czy po CLO pękł mi pęcherzyk....mam nadzieję ze tak. Zastanawiam się a co będzie jeśli nie? co wtedy lekarz z tym robi?napiszcie bo to mój pierwszy cykl z CLO.

I po Świętach.......
Co tak wszystkie zamilkłyście?
Piszcie co słychać.
Ja czekam na owulację i znowu mam nadzieję, że się uda.

W te piękne Święta
gdy Pan Zmartwychwstanie.
Życzę Wam smacznych jajek na śniadanie,
żółtego kurczaczka, białego zająca
i oby te święta trwały bez końca
Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas radości.
Żeby ten rok przyniósł nam w końcu malutkie pociechy :)
WESOŁYCH ŚWIĄT

wesolych swiat dziewczynki...ja to mam zalamke...

witam was serdecznie dziewczeta...mam prosbe..pomozcie mi !!!wiec tak...jestem na 2 dawce clo..pierwszy cykl z clo pecherzyk urosl lecz nie pek i okresu nie mialam poszlam do ginekologa i dal mi duphaston na wywolanie przez 10 dni po 2 tabletki..dostalam okres i trwal 5 dni ..od 2 dnia do 6 mialam brac clo...bralam i po 2 dniach znowu dostalam okres...ja nie rozumiem co sie dzieje z moim organizmem..moze ktoras tak miala??pomozcie blagam!!!!

Dziewczyny nie poddawajcie się wyluzujcie tak jak ja.Neta nie poddawaj się i na ciebie przyjdzie czas.WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT I ŻYCZĘ DUŻO WIARY I NADZIEI.

~NETA może Tobie też wyjdzie to "na zdrowie". Tego Tobie oraz wszystkim dziewczynom życzę. Oby te święta były ostatnimi pełnymi oczekiwań, a każde kolejne z pociechą u boku.

sylwia80 moje najszczersze gratulacje :) Ja już sobie dałam spokój, w tym cyklu miałam brać 2xCLO i pronatal pro baby, ale nie biorę bo już brak mi sił, muszę odpocząć od tych tabletek. Mam nadzieje, że i kiedyś przyjdzie czas na mnie. Staramy się już 5 lat i chyba czas odpuścić ;( Smutne , ale co zrobić ...

sylwia 80 gratulacje :))))))))00

~sylwia80 gratulacje!!!!!!!

Hej hej dziewczyny co prawda w tym miesiącu nie brałam żadnych wspomagaczy ale jestem bardzo związana z tym wątkiem i jak tu nie podzielić się tą wspaniałą nowiną ja po prostu jestem w ciąży.Szok jeszcze nie mogę w to uwierzyć.Stało się tak gdy już sobie odpuściłam.Prawie dwa lata staraliśmy się a gdy w tym miesiącu w ogóle żadnego pilnowania dni płodnych seksu prawie co dzień biegania do gina na kontrolę pęcherzy nic jestem w ciąży. Ja nie mogę w to uwierzyć że zaszłam ot tak po
prostu. Widzicie jak to jest w tym miesiącu byłam zajęta szykowaniem się do wyjazdu za granicę a nie dzieckiem nie myślałam o tym w ogóle i tu taka miła niespodzianka.A wystarczyło wyluzować się i nie myśleć za dużo.

Inne tematy z forum

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

Czy jazda konna jest bezpieczna dla dzieci? Proszę o poradę... (10 odpowiedzi)

Dzieciaki namawiają i zmuszają do wykupienia lekcji ale ja mam obawy - że to niebezpieczne, że...

Drukarnia wielkoformatowa (4 odpowiedzi)

Jak ktoś potrzebuje wydrukować zdjęcie , plakat, wizytóki lub inne rzeczy , w tym upominek dla...