CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Mój mąż tych witamin i suplementów bierze tyle, że już mu więcej dokładać nie będę- przynajmniej na razie. Zobaczymy co wyjdzie po powtórzeniu badań. Mam nadzieję, że się poprawi. Ostatnio pisałam na innym forum do eksperta z kliniki niepłodności z Białegostoku. On stwierdził, że jeżeli powtórne wyniki będą bez zmian to jedyną szansą na ciążę jest in-vitro. Nie wiem czy mu wierzyć, bo nawet nic nie wspomniał o jakimkolwiek leczeniu. Dla mnie się wydaje, że in-vitro to ostateczność, ale niedługo się przekonam co z tymi wynikami będzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewa30 dodam jeszcze, ze ja zaczynam brac clo o marca prawdopodobnie od 13 :) do tego mam jeszcze estrofem i luteine ale dokładnie co w których dniach to musiałabym zajrzec na rozpiske w domu, jutro napisze :)

Witajcie, Ewa30, mąż robił tylko raz badania, zrobilismy tylko podstawowe badania + żywotność (bez morfologii) ja poszłam do swojego gina z wynikami i on od razu stwierdził że bierzemy się za leczenie :) Wierzcie mi juz tyle mi cykli ucieklo (staramy się juz 2 lata), aż wkońcu trafiłam na odpowiedniego lekarza, który sprawił iż wstapiło we mnie nowe zycie :) Wkońcu mam nadzieję, że cos się wykluje :D Oby clo zadziałał :), wybacicie ale moge zajrzec tu na forum tylko w czasie pracy :) w domku niemam na to czasu

to prawidłowe funkcjonowanie męskich narządów rozrodczych polega na tym, że zawartość cynku zwiększa ilość i ruchliwość plemników i lek może być pomocny w leczeniu bezpłodności męskiej

mój brał SALFAZIN ale czy coś pomogło to nie wiem bo później nie kontrolował... w ulotce jest napisane, że to preparat polecany dla mężczyzn w celu poprawy funkcjonowania narządów rozrodczych... cokolwiek to znaczy ;) na pewno są inne drogie specyfiki lub pewnie coś hormonalnego na receptę.

w takim razie ja tez nie pasuje do watku,dziewczyny na te meskie problemy sa tez jakies witaminy z tego co wiem,ktore pomagaja ale dokladnie nie wiem jakie,poszukajcie w necie

~vanilka ja też nie pasuję do wątku, bo mam przerwę w clo. Dzisiaj dołączył nowa koleżanka- Kasika, z podobnym problemem co ja. Tylko, że u nas plemniki leniwe nie są, ale jest ich mało. Kasika ile razy Twój mąz robiła badania? Mój tylko raz. Sama nie wiem czy te wyniki były wiarygodne, bo jak mówią przydałoby się je powtórzyć. My zaczęliśmy od razu od leczenia M.

Dzięki :-) za 3 mce jest szansa ze wyniki się poprawią, ale mam ogromną nadzieję, że z pół roku i coś się wykluje ;) pierwszy raz w życiu jestem optymistką :)

Daj spokój vanilka zawsze możesz tu być co za różnica czy bierzesz clo czy nie .Ja jestem ciekawa co u ciebie pisz na bieżąco .No to za trzy miesiące czekamy na dzidzie.Trzymam kciuki za pozytywne wyleczenie.

Byłam u lekarza, dostałam Dostniex, mam brać 3 miesiące, powtórzyć badanie prolaktyny i kolejna wizyta u lekarza... zobaczymy czy coś ruszy... Chyba powinnam już się nie odzywać na tym wątku bo już nie biorę Clostilu, więc temat mnie nie dotyczy :-/

Dziewczyny ja nie wiem czy wyluzowanie w czymś pomoże .Na początku naszych starań w ogóle niczym się nie przejmowałam byłam na kompletnym luzie i nic. Nie zależało mi wtedy aż tak bardzo.A teraz czas leci presja otoczenia i wiem że jest problem .Teraz to fakt ogarnął mnie jakiś lęk że może nigdy nie będę mamą.To wszystko zrobiło się przytłaczające.Z każdym nieudanym cyklem wpadam w coraz większą depresję.

Kasika gdy mąż ma słabe plemniki to nie jest to aż tak wielki problem wystarczy użyć odpowiednie preparaty i na pewno będzie dobrze.Parę krótkich miesięcy i będą dwie kreseczki.Życzę owocnego leczenia.

Witajcie, my z mężem też mamy małe kłopoty, w marcu w cyklu zaczynam brać clostilbegyt, zobaczymy co wyjdzie :) Mój mąż ma słabe plemniki.. same lenie :) I lekarz też mu kazał zażywać clostilbegyt przez 6 tygodni od pon do piątku na poprawe nasienia. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie babeczki :) Tak miło było by zobaczyć 2 kreski na teście :D

To prawda, psychika tworzy super blokadę i nawet jak wszystko jest ok nie można zaciążyć. Dziewczynki trzeba dać na luz i już... innego wyjścia nie ma ;)

~sylwia80 dzięki za słowa otuchy, ale Tobie zalecam trochę cierpliwości. Przecież miałaś pierwszy cykl z clo ? Jeżeli wyniki masz dobre to daj sobie szansę. To musiałoby byc naprawdę super szczęście żeby udało się w pierwszym cyklu. WYLUZUJ TO NA PEWNO POMOŻE. Mówią, że aby wyszło nie można bardzo mocno chcieć.

Neta i Vanilka wy macie ten sam problem brak owu. U was to jest problem z hormonami.Najważniejsze to odnalezć przyczynę .Vanilka ty już najprawdopodobniej odnalazłaś wyleczysz się i na pewno będzie ok.Neta ty musisz poszukać dobrego gin i zrobić badania we własnym zakresie zrób to badanie co vanilka czyli prolaktyna z obciążeniem może tu tkwi przyczyna.Ewa dobrze że u ciebie ok a mąż da się wyleczyć parę miesięcy i będzie dzidzia.Będzie dobrze.

Hej hej dziewczyny czy może wiecie gdzie można zrobić wrogość śluzu czy w specjalistycznej klinice leczenia niepłodności czy u normalnego gina czy może w laboratorium?Myślę by zrobić to badanie w końcu musi być jakaś przyczyna niepłodności.Jeśli owu jest i ładne pęcherzyki które pękły to trzeba szukać dalej.

Sylwia u mnie jest problem z owu, podobnie jak Neta nie mam owulki po Clo (brałam 3tabl/dobę), wyniki mam średnie, ogolnie są w normie tylko testosteron pod górną granice. Tydzień temu robilam prolaktyne z obciazeniem i wyszla 10krotnie wyzsza od tej zwyklej prolaktyny, wiec mam nadzieje ze tu tkwi problem. Mam juz umowioną wizyte u lekarza wiec zobaczę co mi powie. Ale moja nowa lekarka powiedziala, ze po badaniach zdecyduje czy nie iść z tym do endokrynologa, więc w sumie ma dobre podejście do sprawy. Co do męża... parametry ogolne ma ok, ale jest problem z upłynnianiem, ma powtórzyć badania, wiec zobaczymy czy to był chwilowy problem. Poprzedni lekarz widząc jego wyniki stwierdził, że są szanse, no ale nie potrafil wywołać u mnie owulacji, więc zrezygnowałam. Drożności jajowodów nie robiłam, wrogości śluzu też nie. 4miesięczna przerwa w lekach nie dała rezultatów, ale staramy się dopiero rok więc nie jest tak źle.

Może dobre NETA masz podejście, bo najczęściej jak człowiek zrezygnuje to mu się uda. Trzymam kciuki. Próbować zawsze trzeba.

Neta a u kogo się leczyłaś do tej pory?

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (71 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...