CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Olimpia - moj maz ma coreczke 7 letnia z poprzedniego zwiazku, wiec jesli mielisbysmy faktycznie miec teraz 2 synkow to na bank nie bedziemy robic coreczki..3 dzieci nam wystarczy:P

choc przyznam sie bez bicia,ze chcialabym parke..ale tak naprawde plec nie jest wazna..najwazniejsze,zeby rosly i rozwijaly sie zdrowo..przeciez czy to synek czy coreczka i tak bede ich tak samo kochala:-)

u mnie w pracy tej zimy nie jest az tak zimno..ale ja tez uwielbiam wiosne..zwlaszcza maj...kiedy drzewa dostaja pączki..kwiaty.. kiedy wszystko kwitnie.. ptaszki nas budza rano..a wieczorem slychac żaby..:-)

dziewczynki, ja też czekam na wiosnę... u mnie w pracy jest tak zimno, bo to stary budynek i nie ma jak dogrzac :(

Stokrotko... fajnie miec dwóch lobuziaków :) a skoro teraz dwóch chłopców, to później będziecie musieli postarac się o dziewuszkę :)

Hehe, no minke pewnie miałaś "zaskoczoną" my tu wszystkie życzyłyśmy parki :) ale może jednak dziewczynka psikusy robi, jeszcze musisz poczekać :p
mmm wiosna, ja uwielbiam wiosne, chyba nawet jest to moja ulubiona pora roku, wtedy wszystko się budzi... jest to dla mnie taki nowy początek, najlepsze wtedy przed nami, ciepłe i coraz dłuższe dni, sadze warzywka, kwiatki i widze jak rosną, eh się rozmarzyłam,może lepsze nastroje razem z wiosną przyjdą :) i nie tylko :p

Dziewczyny - faktycznie..napisalam relacje i myslalam,ze ona jest a jej tu nie ma://

otoz..wizytka..hm.. do tej pory mielismy coreczke i synka..a wczoraj sie okazalo - ale to jeszcze nie jest pewne..ze mamy 2 synkow:-)
przyznam sie,ze jak to uslyszalam musialam bardzo glupio wygladac.. mine mialam nieszczesna:P przeciez miala byc parka..i taki metlik w glowie..ale najwazniejsz,eze sa zdrowe..

no i rosna ksiazkowo mimo,ze to blizniaki to jednak rosna jak w pojedynczej ciazy..jedno ma 25 a drugie 26 cm.. i byly bardzo ruchliwe:-))

kolejna wizyta 27 lutego a potem usg 3d u innego gin..mzoe ten powie,czy mamy chlopcow czy jedna dziewczynke i chlopca:-)

kupilismy juz posciel...- dobrze,ze sie uparalm by nie kupwoac niebieskiej i rozowej:P mamy seledynkowa i jasna zolta:-)

ja tez codziennie mowie do kolezanki w pracy,ze jest nadzieja..ze juz blizej wiosny niz dalej..ze jak tylko luty minie to juz bedzie cieplej:-

noce przesypiam poki co cale..nie chodze siusiu.. no chyba,ze maluchy mnie obudza..ale to mile pobudka:-)
czasami obudze sie jak przewracam sie z boku na bok,ale to takie sekundowe przebudzenie i juz dalej spie..

wszystkiego dobrego w to dzisiejsze swieto:-)

Ja też coś gorzej śpię odkąd jestem w ciąży,budzę się codziennie około 2.00 na siusiu,pózniej około 4.00 czyli dwa razy toaleta,noi wybudzam się częto,śpię snem przyrywanym,nie wiem co jest.Od wczoraj głowa mnie boli od niewyspania właśnie, a dziś znów gorzej spałam.
Jeszcze synek mi kazał w nocy położyć się z nim a mnie tak głowa łupała,że rano ledwo wstałam.

Dziewczyny,nie wiem jak Wy ale ja odliczam do wiosny,jeszcze tylko 2 tygodnie niesczęsnego lutego i nadzieja ciepła przyjdzie...ach jak mi tego brakuje.

Olimpia, dokładnie nic nie czytaj, bez sensu sie nakręcać. Jak będzie się coś działo poważnego to do gina, a nie w internet :P

Stokrotko, nie widze Twojej relacji z wizyty :/

Ja jutro ide do ginki i już nie moge się doczekać, co mi powie.. eh

stokrotko, to dzis troszke dłużej pospały maluszki :):):)

A ja od jakis dwóch tygodnia codziennie się budze po 4tej :/... czy to dzień pracujący czy sobota, czy niedziela i nie ważne czy pójde spac późno czy wcześniej....
I juz mnie to trochę denerwuje :/ Wrrrr...

Aniu do u mnie do momentu zajścia w ciaze brałam tabletke przed wyjściem do pracy zanim dojechalm mijalo jakies pol godziny..potem była herbata..a sniadanie tez później..
bo endo mowil, by odczekać z jedzeniem te pol godziny ponieważ tabletka się lepiej wchłonie bez jedzenia..

no ale odkad jestem w ciąży nie mogłam przelknac tabletki na pusty zoladek wiec brałam ja do sniadania..teraz już jest lepiej choć czasami nie pilnuje tych pol godziny i jem np. po 20 minutach.. bo ja to jestem z tych co oczy otworzy i chce jesc:P

dzisiaj maluszki obudzily mnie o 5.45:-))

ale napisałam - co się ze mną dzieje ostatni? :/ wrrr....

Więc Mąż daje mi tabletke z rana przed wyjściem do pracy a ja zazwyczaj po dwóch godzinach coś jem dopiero... :)

Olimpia, Ty tak takich bzdur nie czytaj!! :) wszystko jest dobrze, także teraz cierpliwiej czekaj na wizyte u gina i się sama nie nakręcaj :)

Aniu, to ja odpowiem, mi endo powiedziała, że tabletke (też euthyrox) mam brać minimum ół godz przed jedzeniem, ale mi zazwyczaj Mąż rano daje i idę dalej spać, więc ja jak jem to nawet po 2h :) można tak, najważniejsze, żebyś od tabletki odczekała z jedzeniem nie wiem jak z piciem (ja przezornie tylko popijam wodą tabletkę i później odczekuje te pół godz - ja częściej pije niż jem ;))

także dobrze robisz Aniu27 :)

Wiecie co?To ja już chyba wszystko co złe w necie przeczytałam,ale też wiele rzeczy mnie uspokoiło,tak jak szukałam informacji na temat brania antybiotyku w momencie zapłodnienia,to lekarz mnie bardziej przestraszyła niż to co przeczytałam.
A o ciązy pozamacicznej też szukałam informacji na początku ciąży,bo to tak jest dopuki człowiek nie zobaczy sam na USG to będzie wymyślać,szukać,drążyć.My kobietki tak już mamy.

Olimpia napewno będzie dobrze,nie czytaj!czekaj do wizyty spokojnie,mnie wiązadła w pierszej ciąży jakoś bardziej bolały,teraz zauważyłam że w ciągu dnia wogóle,ale w nocy już tak,szczególnie jak chce mi się siusiu a długo trzymam,obudzę się,pójdę do toalety to póżniej w łóżku boli mnie brzuch.

Stokrotko czy też bierzesz na czczo eutyrox,na ile przed jedzeniem?Bo ja za czym zawiozę małego do przedszkola,po drodze zakupy,zanim wrócę to po godzinie dopiero jem posiłek,czy tak mogę?

No dobrze... będę to mocno ograniczać :)

Iwonko... przykro mi z powodu @ :(.... ale następny cykl będzie udany :) i trzymam mocno za to kciuki &&&& :)

Stokrotko - tak trzymać:) Bierz przykład Olimpia i nie czytaj - to naprawdę nie pomoga.

Olimpia - nie wolno czytac takich rzeczy w necie!!!! zakazane!!

moja wizytka - opisałam u góry..

mnie brzuch bolał jak na @ na początku ale potem był ok..a teraz jak szybko ide to kluje mnie z prawej str jakbym miała kolke tylko,ze dużo nizej..
kilka głębokich wdechow zwolnione tempo i mogę isc dalej:-)

ja już nic nie czytam w necie.. nie chce się denerwować..

Olimpia powinnaś mieć zakaz czytania/przeglądania internetu ! nie denerwuj się, nie stresuj -to na pewno nie pomoże. A już na kolejnej wizycie dowiesz sie co i jak:)

U mnie dziś znienawidzona @. Smutno troszku kolejny cykl nieudany. Jutro umawiam się na wizytę i działamy!

stokrotko... jak Twoja wizyta ??:)

zjadłam szpinak i jajeczko i trochę mi lepiej :)

wiecie co.... musze Wam się do czegoś przyznać.... przepraszam, że tak jęcze, ale strasznie się boje :(
Właśnie przeglądam strony w poszukiwaniu informacji o ciąży pozamacicznej :( Bo strasznie boli mnie lewy jajnik.... tak jak na mocną owulacje :(
I od początku mnie tak ćmił, ale nie zawsze... i wlasnie wieczorkami i tak do wytrzymania. Ale dziś dośc mocno :(
Doczytałam, że podobno to normalne, że więzadła sie moga rozciągać, ale tylko z jednej strony ?? :(

nie wiem,czy przy hashimoto moze tak skakac,ale moze ja jestem wybitna w tej dziedzinie i dlatego mi tak skakalo:PP

ja mdlosci mialam od 5tyg..ale wtedy nie wiedzialam,ze to mdlosci..bylo mi tak jakos inaczej.. a potem z kazdym dniem coraz silniejsze..do 13tyg..:-)) a potem jak reka odjal:-)

zjem cosik i ide sie przygotowac na wizyte u gin..mam ja na 16.35 ale pewnie okolo 17 wejdziemy..

Olimpia, mogą być już mdłości, kurczę jak masz fajnie :D chyba to były by moje pierwsze w życiu wyczekiwane i szczęśliwe mdłości :) he, he...

No nic Kochane, wielkie dzięki za info i tak jak piszecie, podejrzewam, że dopiero mi się wszystko rozkręci teraz i liczę na to, że za miesiąc o tej porze będę już miała piękny wynik tsh ;) i dr. Skweres będzie szukał problemu gdzie indziej a nie w tsh :)

Stokrotko, to przy Hashimoto tsh też tak może skakać? :/ najprawdopodobniej 95% też to mam, pewna będę w pon i się wystraszyłam :(

Tak,tak szukam,jest nawet jakiś dobry(gej hehe)ale chwalą go,noi teraz muszę tam podjechac i się zapytać czy przyjmie.
Tak Olimpia możesz mieć już mdłości...ale obyś nie miała i normalnie mogła jeść,bo to nic fajnego.

Aniu27.... ja na Twoim miejscu szukałabym innego lekarza. Tak w razie czego.... spróbuj chociaż! Moze jakies ogłoszenie czy coś.....

Dziewczyny czy to możliwe, że już (dziś 6t od OM) mam dolegliwości ciażowe??
Mam dziś straszne wzdęcia i lekkie mdłości :( a raczej nie jadłam nic ciezkiego.... czy to juz bejbik moze się odzywac ?? :) tzn. hormonki bejbikowe ?:)

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...