CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

A więc witam Was kochane wraz z Zosią i moją 6 tygodniową kropką w nowym wątku :D oby był szczęśliwy!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 14 :)

ŁOOO Matko jak mnie tu dawno nie było!
Chyba juz nie mam szans nadrobic zaległosci, ale ale .....
daleko nie musialam "biegac", zeby doczytac, że u Koraliczka druga cora w drodze!!!:)))
SERDECZNE GRATULACJE KOCHANA!!!

U mnie powolutku do przodu. Tymek w lutym skonczy 2lata. Rosnie i rozrabia coraz wiecej, niestety nie chce sie sluchac, za to wymuszanie krzykiem jest na porządku dziennym.
Ja chodzę na kurs norweskiego, żeby w koncu pomyslec o pracy,a Tymka planujemy może od kwietnia lub sierpnia posłac juz do przedszkola.
Niestety zanim nie "wyrobie" macierzynskiego nie planujemy drugiego szkraba:/
A przyznaje, że tesknie juz za takim malenstwem...;)
wszystkim staraczkom życzę szybkiego ujrzenia 2 kreseczek na tescie! myslcie pozytywnie, a na pewno sie uda!
pozdrawiam

Dziewczyny co tak cisza:)? już świąteczne przygotowania?

Ja rano na hormonkach byłam a za godzinę na PCT:)

Olesia dopowiadając - o tym ubezpieczeniu masz wątek tu :
http://forum.trojmiasto.pl/poleccie-pakiet-medyczny-t492569,1,160.html

Dziewczyny sobie chwalą -plusem jest to że płacisz 94 zł. a masz wizyty i badania hormonalne w pakiecie - czyli dziś już nie płaciłabym nic a tak jest 300 zł. do tyłu. No i dodatkowo prócz invikty masz jeszcze masę dostępnych placówek w trójmieście:
- endomed, laboratoria Bruss, eter-med, polmed, REVIMED i SWISSMED i jeszcze kilka innych:)

Hej dziewczyny:)

U mnie dzieje się nawet ambitnie - nie odzywałam się bo, jak tobie Olesia, pochorowało mi się :( pełen zestaw - kaszel, katar, gorączka:/

Ale po kolei :)
Byłam na wizycie w Invikcie - ze względu na swoje roztargnienie pomyliłam dzień wizyty i w związku z tym musiałam przesunąć wizytę na kolejny dzień i do Gdańska. I tym sposobem trafiłam do dr J. Szczyptańskiej;)

Powiem szczerze - pierwsze wejście do Invikty przerażenie -multum ludzi, zamieszanie, długie kolejki- no w porównaniu do Gdyni słabo (tam kameralnie, spokojnie, Pani wita od wejścia pyta do kogo) ale jak już znalazłam się w gabinecie dr Szczyptańskiej wszystko zaczęło się dziać tak jak powinno:)
Pani dr jest młoda (co duży osób traktuje jako cechę negatywną - ja wręcz przeciwnie) pełna werwy i pomysłów. Od razu wzięła kartkę zaczęła rozpisywac sobie pomysły co zrobić , analizowała. Wszystkie badania do tej pory zrobione omówiła (wszystko ok prócz AMH - Pani dr stwierdziła ze taki wynik byłby świetny gdybym miałą 35 lat, a nie 28;/ale już na usg podobno wyglądało trochę to trochę lepiej niż badanie by to wskazało) Dostałam listę badań do wykonania - ale Pani dr przy każdym badaniu mówiła czy można je zrobić na NFZ czy nie - jeśli można to oczywiście taką drogę zalecała. Przy badaniach genetycznych podkreślała, że teraz ich nie zrobię na NFZ ale od stycznia już tak więc warto poczekac - to baaardzo duży plus. Była pogodna- wszystko mi rozpisała - ponieważ czeka mnie PCT rozpisała mi nawet co do godziny co i jak :)
Jestem b. zadowolona z wizyty i myślę że będę kontynuować swoje leczenie własnie u Pani dr;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koraliczku - moje gratulacje, przepraszam, że takie spóźnione :D

Iwonus - mogłabyś mi coś bliżej napisać na temat tego ubezpieczenia medycznego i jak tam w invikcie? Zaczynam poważnie się zastanawiać nad zmianą lekarza, jak Wam wcześniej już o tym pisałam :)

a w ogóle co u Was? :)

Ja od 4 dni leże w łóżku i się kuruję :( najgorsze jest to, że musiałam iść na L4 :/

jak tam nastroje przed Świętami? :)

To rzeczywiście, przepraszam nie doczytałam wcześniejszych postów, ale i tak dziękuje za odpowiedz:) Dużo zdrówka,pozdrawiam:)

Luna no rozkraczyła się tak, że było widac dokladnie ja sama się domyśliłam jak zobaczyłam a on nam potwierdził, a ze wychodzi ze ciaza starsza czyli jakis 15 tydzien to całkiem mozliwe :) w 12 tyg w poprzedniej ciazy nie bylo widac a robilam u tego samego lekarza

niunia83 nie wiem czy Ci to coś pomoże bo ja ze Śląska :P do tego forum trafiłam przypadkiem i tak z Wami juz jestem od 2 lat :D
robiłam w dąbrowie górniczej u dr Łukasika

dziękuję :*

Koraliczek- Gratulacje :) mam pytanie gdzie robilas badanie genetyczne? czy mozesz kogos polecic???

koraliczek - gratulacje!

wszystko bedzie ok.

a plec - wow! nam w 13tc powiedzial ze to wrozenie z fusow.....

jestem, wyniki badan faktycznie w normie nie są, ale lekarz mowil ze moze to byc jeszcze spowodowane moimi chorymi jajnikami bo nadnercza pracuja ok, ze to od PCO moze byc i zlecil jeszcze jakies inne badania, mam zrobic tez hemoglobinę i glukozę... dzidzius ma sie dobrze, zdrowy jak ryba wg usg, zero wad genetycznych no i wychodzi ciaza starsza o 2 tygodnie, młoda ma 8 cm i jest dziewczynką :)

Koraliczek kciuki &&&&&&&&!!!!!
Daj znać po

ide dziś na prenatalne... sciska mnie juz w żołądku, niech mi powie czy te wyniki z cytomegali wyszlo dobrze bo zwariuje.... ani jeden nie miescił się w normie.

http://www.doz.pl/leki/p3710-Estrofem

minioszek ja mialam brac estrofen ale nie zdażylam ;) chyba na recepte

Koraliczek,to co napisałaś daje jakąś nadzieje :)
Do invicty nie będę juz chodzić,Jeślli lekarz na pierwszej wizycie po grubości endo stwierdza że nie mam szans na ciążę to więcej sie mu nie pokaże... I znów dopadnie mnie dylemat co do wyboru lekarza. Ehhh
Dziewczyny ten z invicty powiedział mi że na następnej wizycie przepisze Mi estrofem by poprawić endometrium,brała już to któraś z was? Można to kupić bez recepty i brać tak indywidualnie bez konsultacji lekarza?

ok dziewczyny, dzięki! w takim razie liczę wczoraj jako 1dc, bo w ciągu dnia były plamienia, a wieczorem już normalnie, dość krwawo, nie mówiąc o nocy ;)

minioszek no ja mialam endo 5 mm w cyklu w ktorym sie udalo.. tez kiepskie i nie powinno sie udac a jednak.. Zosia ma teraz 15 miesiecy

gg mnie uczono ze pierwszy dzien miesiaczki liczy sie juz od piewszych kropel krwi czyli np jakbym dzis wieczororem dostala plamien to 5 grudnia juz bym brałac clo

iwonus - doskonale Cię rozumiem :) też mam dni kiedy wszystko jest ok, a czasami dopada mnie rozpacz :(

ale nie poddaje się i powiem szczerze, staram się o tym nie myśleć :) wczoraj miałam imprezę w domu - była Rodzinka, to wszyscy wielkie oczy, że piję drinki kiedy mogę być w ciąży... staram się nie nastawiać na sukces, żeby potem się nie rozczarować :) poza tym stwierdziłam, że nie mogę ciągle wszystko pod kątem ciąży, bo skończyło by się na tym, że w domu musiałabym siedzieć :D

qq - to wszystko zależy jak wygląda Twój pierwszy dzień krwawienia :) mi lekarz mówił, że niby pierwszy dzień się nie liczy do cyklu, bo to są plamienia i dopiero wszystko się rozkręca, tylko, że u mnie zazwyczaj zaczyna się dość mocnymi plamieniami i później już jest żywa krew (przepraszam, że tak obrazowo :)), więc ja raczej pierwszy dzień zalicza do 1 dc :) sporadycznie zdarza mi się, że mam faktycznie zwykłe plamienie i wszystko się rozkręca na drugi dzień, więc wówczas ten drugi dzień zaliczam do 1 dc :)

Hej,

Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych w braniu CLO.
Lekarz zapisał mi CLO z zaleceniem brania od 3dc przez 5 dni.
Miesiączkę dostałam dzisiaj wieczorem - czy dzisiejszy dzień liczyć jako 1dc, czy zacząć od jutra? Czy w razie czego ma to duże znaczenie?
Z góry dzięki!

dagolek nie robiłam immunologii ponieważ mam z mezem jedno dziecko 7 letnie poczete droga naturalna. Teraz problemem sa tylko slabe wyniki nasienia-ponoc. Tak jestem potransferze nieudanym mam jeszcze zamrozonych 5 zarodkow ale nie wiem czy będę miała sile po nie wrocic tak na marginesie zapłodniono mi 6 kom wszystkie przetrwaly do satdium blastocysty ale niestey coiazy brak

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...