CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

cześć dziewczyny.
Aniouka szybko wracaj do zdrowia!!!
Brzuszki macie śliczne :-)
muszę powiedzieć, że ja teraz w drugiej ciąży tez mam wielki brzuchol. no i strasznie bolesne są już kopniaki. jakoś nie kojarze takiego bólu z pierwszej ciąży. a jak z tym u Was?

wiper Twój brzusio też niczego sobie :D a Miśka słodziutka i jakaś tam wydaje sie zajeta bardzo :)

Aniouka, wracajcie prędko do zdrówka!!!!
Ja też nie szłam jakoś specjalnie na usg 3d, miałam zwykłe usg za 300zł i 200zł, a przełączenie na 3d trwało z pół minuty może... i zadnego usg nie robiłam tylko po to zeby "popatrzec". W sumie mialam 3usg. pierwsze w 7tc zeby mi moja prowadząca stwierdzila czy Ania w macicy siedzi i czy serdusio jej bije, a dwa kolejne - genetyczne. Takze ja raczej nie jestem zwolenniczką "medykamentyzacji" :) ale wolę żeby (jak juz mam miec to usg) wykonali je najlepsi...choc wiadomo jak to jest-kazdy moze sie pomylic.. A co do kasy...to prawda...kazdy wydaje tyle ile moze (choc znam i takich co wydają wiecej niz mogą:) ). Apropo zarobków i kredytów i innych takich to chyba większosc ludzi je ma...takie czasy...

ale macie fajne te brzuchalki :) Ja pokażę się za jakis czas, jak wyjdę ze szpitala;) ale wydaje mi się, że mam największy :)

Też nie uważam, aby to było tanio, no ale poszłam do Preisa, aby stwierdził, czy rzeczywiście cc będzie w moim przypadku koniecznym rozwiązaniem ciąży.
W 16 tc oraz 20 tc, na usg, inni lekarze stwierdzili, że cc mnie nie ominie, a tu zdziwienie. Preis napisał we wnioskach dodatkowych na końcu opisu usg, wyraźnie czerwonym drukiem: "na chwilę obecną nie wskazań do cc nie stwierdzono".
Wiecie jak się cieszyłam ?!!!!!
Wiem, że to się jeszcze do końca ciąży może zmienić, ale to mnie naprawdę podbudowało.
Warto spróbować rodzić siłami natury, a jak się nie uda to trudno - będzie cc.

mój 25 tyg brzuch...z Misiakiem w tle ;)

image

ja nie byłam na 4d osobno...mój gin mi robił normalnie na wizycie takie szczegółowe usg przełączając tylko na 3d...
zresztą on co wizytę mi robi szczegółowe usg z dokładnymi pomiarami itp

zaraz poszukam mojego brzucha ;)

A z resztą mi lekarz powiedział, że na takim usg 4 d nie widac nic poza tym co można zobaczyć na zwykłym usg, takie rzeczy robi się przeważnie tylko dla radochy. I tego bedę sie trzymać żeby potem nie żałować, że nie mam filmu 4D

No nie wiem, dla mnie to jest zbędny luksus. Jakby mi lekarz zalecił wykonac takie badanie z jakichś tam względów medycznych to oczywiście nie szczędziłabym pieniędzy dla dobra dzidziusia, ale tak żeby tylko popatrzeć i to kilka razy to dla mnie zbyt dużo. Fajnie jeszcze jak się ma z czego odkładać, my spłacamy kredyt hipoteczny i kredyty "ślubne" + normalne opłaty więc nasz domowy budżet nie pozwala na takie wydatki. Ale gdybym więcej kasy miała i mogła sobie na takie coś pozwolić to czemu nie.

a właśnie-Jola i Daria-śliczne brzuszki macie :)

no ja byłam na razie na dwóch takich drogich usg - w 13tc i w 22tc-oba badania genetyczne. Pierwszy raz u dr Świątkowskiej-mało sympatyczna, wizyta 10min, koszt 300zł! Dobrze że chociaz dobrą specjalistką jest,a to chyba najwazniejsze... Drugie usg u dr Leszczyńskiej-dobra specjalistka, przesympatyczna, wizyta 200zł za jakies 20-25min. Za kazdym razem nagrany został filmik(w sumie nie zalezało nam, ale jak w cenie to czemu by nie? :)) Trzeci raz po 30tc pojde tez do dr Leszczyńskiej. Hmmm... ja nie wiem czy nas stać czy nie. Wychodzę po prostu z założenia że moje dziecko ma zobaczyć przez całą ciążą choć kilka razy jakiś spec, żeby potem nie okazało sie za późno na pewne rzeczy... nie wiem... po prostu odkładam sobie na takie rzeczy...

Ja tam nawet nie chce takiego usg 4d jakoś mnie przeraża, a poza tym tak jak Daria wolę przeznaczyć te pieniążki na coś innego.

Daria, całkiem zgrabne "brzuszysko" :D

Wiem, że film 4D to fajna sprawa i super pamiątka, ale to sie chyba nie opłaca (przynajmniej dla mnie), nie za 250-300 zł. Nie stać mnie. Za tyle miałabym łóżeczko i materac. A przecież zdjecia ze zwykłego USG tez są fajne.

ale duże zdjęcie mi sie wstawiło :0

image

Moje brzuszysko :)

Zapisywałam się ok. miesiąc wcześniej. To prywatny gabinet. Jeśli chodzi o te najważniejsze badania np. usg "połówkowe", zdecydowanie polecam. Jako prowadzący lekarz - nie polecam - jest specyficznym lekarzem powiedzmy, no i jest drogi i ktuciótka wizyta.
Płaciłam 300 zł. za 15 min. w gabinecie - badanie USG 4 D z opisem oczywiście.
Dziewczyna, która weszła po mnie, była w gabinecie jeszcze krócej - może z 8-10 min. - ja jeszcze nie zdążyłam się spakować, ubrać kurtki i wyjść, a ona już z gabinetu wychodziła i szła płacić za wizytę do kasy (a skoro płaciła, to wizyta i badanie się odbyło i nie przyszła do niego po przysłowiową receptę).

Fajnie Myszka ze juz wiecie... ja nadal nie wiem. A ile sie czeka na wizyte u Preisa? i ile trzeba placic z usg?

...
Coś mi się kliknęło niechcąco...
Teraz najważniejsze - doktor potwierdził płeć bez mrugnięcia okiem - a przecież do wczoraj nikt nie mógł jej dostrzec - będzie Dziewczynka ! Jesteśmy zachwyceni !
Maluszek zdrowy, wszystko gra, wszystkie parametry w normie i waży już 615 g. Powiedział, że to nawet troszkę powyżej normy.
Jesteśmy mega szczęśliwi. Bardzo się bałam. Ciesze się, że poszliśmy do Preisa. Badanie warte zapłaconych pieniędzy.

hej Dziewczynki !
Dwa dni nie pisałam i teraz nadrabiam zaległości w czytaniu :-)
Wczoraj byłam na późnym USG "połówkowym" u prof. K. Preisa.
Relacja: sprawdziły się opinie o Panu Doktorze tj. specyficzne poczucie humoru, mamrotanie pod nosem że nic nie słychać i gdybyśmy z Małżonem nie zerkali raz na monitor z Maluchem a raz na usta lekarza aby czytać z ruchu jego warg co mówi to nic byśmy nie słyszeli. Poza tym świetny fachowiec. Ma taką wiedzę, oko i doświadczenie, że bylismy w szoku!
A

ja tak samo :-) w pierwszej ciązy taki fajniusi malusi brzucio a teraz taki ogromny :-(

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...