CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

a wlasnie, jak sie daje w szpitalu wlasne ciuszki dla dzidzi, takie pierwsze najfajniejsze dla nas:) to czy je potem oddaja?czy jak brudne to wyrzucaja? jak to jest? czy przy dziecku na tym stojaczku czy pod jest miejsce na nasza torbe dla malca i stamtad sobie biora potrzebne rzeczy czy jak?

zależy od szpitala...w moim ubierali sami i rożki też dawali...ale wiadomo jakie te szpitalne są...ja przebrałam Miśkę w swoje ciuszki i miała swój rożek, w którym praktycznie nie spała bo spała ze mną na łóżku ;)

a czy własny rożek trzeba zabrać, czy zawsze szpital "owija" w swoje?

aparat fotograficzny też może się przydać :) Miło mieć sfotografowane pierwsze chwile maleństwa :)

aniouka! zdrowej szybciutko!

co do rzeczy ktore nalezy brac do szpitala to co szpital to jest inaczej, chociaż większość jest podobna, ja z miesiac przed porodem wybiore sie na zwiady do swojego szpitala :)

My w wakacje robiliśmy generalny remont mieszkania+meble wiec tylko czekamy na dzidzie:)
Ale sie uśmiałam z tymi hakami, dobre porównanie!!!
Miłej nocki!

No mi sie tantum rosa bardzo przydało ale dopiero w domu, bo w szpitalu i tak nie było jak robić sobie nasiadówek, polecam wziąc też klapki w których mozna bedzie brac przysznic (wiadomo:grzybica) Mi osobiście przydał się też laktator (drugiej nocy miałam nawał i nie było co zrobić z pokarmem :/ - mała nie była jeszce w stanie tyle przyjąć. Nigdy nie wiadomo jak cycki zareagują :/

ano tak Tantum Rosa ;) hihihi...coś mi nie pasiło jak pisałam ale nie mogłam skumać co... ;)

Dziewczyny pozwoliłam sobie napisac w naszym wątki , mam nadzieję że się nie pogniewacie :-))) że mam do sprzedania ciuszki po Zuzi , zdjęcia mogę przesłać na maila. Zuzia była rodzona w lipcu wieć w sam raz dla waszych dziewuszek.

wiper Tantum Verde jest na gardło więc po co Ci ? ? :-)))) chyba chodziło Ci o Tantum Rose :-))))))

Pozdr

do szpitala brałam
pampki, chusteczki, Bepanten na cycki i do pupy malucha, pajacyki i body, rożek, pieluchy tetrowe - nic więcej nie było mi potrzebne

w szpitalach rozdaja takie paczki z próbkami, dostałam pampki, chusteczki, sudocrem, bepanthen itp w takich fajnych małych opakowaniach więc w sumie nie ma bólu jak się czegoś zapomni
zresztą zawsze Tatuś może dowieźć i już

dla siebie..koszule nocne 3 szt. a i tak były prane codziennie ;), ręczniki 2 szt. ciemniejsze, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, szlafrok, klapki pod prysznic, kosmetyki, miałam jeszcze Tantum Verde ale po cc nie było potrzebne
i w sumie to wsio...wzięłam tez stanik do karmienia i wkładki ale po jednym założeniu chowałam z powrotem do walizy ;) lepiej z cycami na wierzchu było ;)

Aniouko szybkiego powrotu do zdrowia. Mamusie, zwłaszcza te doświadczone, może byśmy zrobili jakieś listy co potrzebują nasze maluszki na początek i my, co trzeba zabrać do szpitala. Co kilka głów to nie jedna :) Mi np. to by bardzo pomogło.

dzięki dziewczyny
nasza córcia też długo nie chciała się pokazać, lekarz od początku mówił, że to dziewucha i tak też jest ;)

Aniouka, trzymaj sie ciepło i wracaj do siebie szybciutko

ja też jem żelazo...standartowo morfologia mi spadła nieco poniżej normy ale to normalne w ciąży

Aniouko dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa !

Byłam dzisiaj na kontroli i troche popsuła mi się morfologia :( Mam brać żelazo w tabletkach.
Robił mi usg żeby sprawdzić płeć dzidzi , ale oczywiście mój maluszek miał nóżki skrzyzowane i nic nie zobaczył. Powiedział tylko, że po budowie stwierdza, że to kobieta (już drugi raz) ale pewności nie ma.

Mój lekarz wyjeżdża na dwa miesiące do Warszawy na jakieś dokształcanie także musze zmienić lekarza. Za m-c mam wizytę u dr Karina Kulikowska - Ciecieląg - czy któraś z Was miał jakis kontakt z tą doktorką?

Aniouka trzymaj się, będzie dobrze. Pobyt w szpitalu to nic miłego, ale zawsze to fachowa opieka. Najważniejsze, że Maleństwo ma się dobrze, a Ty też dojdziesz do siebie.
Miłego wieczoru.

aniouka....zdórówka i szybkiego powrotu do domciu :)

Iza bardzo się cieszę, że z Twym dzieciem wszystko ok, teraz na mnie kolej. Dowiem się tego w dzień kobiet

tymczasem leżę od wczoraj wieczorem na patologii:( Wczoraj miałam biegunkę i wymiotowałam, jak przeszło to pojawiła się gorączka i drgawki, przyjechałam na pogotowie i zostałam przyjęta.
Dostałam kroplówkę, która ścięła mnie z nóg, jakieś ciężarówki doholowały mnie do lekarza. Z małą jest wszystko w porządku- to najważniejsze, ja już dzisiaj się dobrze czuję, powiedzieli, że mam za dużo leukocytów, ale poza tym wszystko ok. Zostaję pod obserwacją do poniedziałku :((

Okruszek, no to ja dałam plamę, bo pokoik dla bliźniaków pomalowałam na niebiesko i żółto. Dodatkowo kupiłam pościel w kolorach żółto-niebieskich.
Ja myślałam, że mam już większość rzeczy takich jak: kocyki, pościel, ciuszki, rożki, pieluszki tetrowe, łóżeczka, przewijak, a i tak co chwile coś mi się przypomina. Końca nie widać....

Daria ja Ci mogę jakies haki odstąpić jak Ci brakuje :p

Ja mam swoje mieszkanie od 7 lat i niestety dla mojego męża wszytsko w nim jest w moim guście bo kiedy je urządzałam jeszce nie bylismy razem ;)
No ale za miesiąc planujemy remoncik więc wspólnie wybierzemy nową paletę barw tzn. ja wybiorę a on się zgodzi ;)

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...