CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Witam w nowym wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ. 12

Nooo, my też musimy kupić wszystko sami. Chyba, że nagle maja mama dostanie olśnienia i kupi coś spontanicznie, ale to raczej jakieś drobiazgi bedą, w każdym razie w planowaniu dzidziusiowych wydatków nie możemy brać rodziców pod uwagę.
Już nie mogę się doczekać kiedy coś kupię, ale czekam aż będzie letni czynsz :( Wtedy bede mogła sobie pozwolić na jakieś wydatki bo teraz budżet napięty

Magda81 jest sporo takich ubranek. Powiem Ci szczerze, ze ja dla chlopca prawie nic neibieskiego nie kupilam :D Kupowalam zielone, żółte, biało np czerwone, granatowe nic w tych kolorach typu clopiec to musi na niebiesko a dzieczynka na różowo ;> Sliczne sa ubranka w roznych kolorkach!!!
Ja mojego chopaczka bede styliozwac bardziej na zielono niz niebiesko :) bo te niebieskie chlopaczki to normalnie juz jakas plaga:)Nawert posciel do lozeczk azamaiam bialo-zieloną :D

Mimii wiem właśnie że Ty do niego chodzisz ale myślałam, ze to tajemnica ;) żart-rzecz jasna :)
poza tym nam też wózek kupują moi rodzice, ale tylko dlatego że sami to na nas wymusili :) Teściowie na razie nic nie deklarują więc nie będę szła do nich i prosiła o cokolwiek bo przecież mamy kasę odłożoną na te rzeczy... Jakby sami chcieli to oki, a może wcale nie wiedzą (zresztą ja też nie wiedziałam dopóki mi mama nie powiedziala) że wózek czy łózeczko kupują dziadkowie :)
Ps Mimii popieram Cię w tym kupowaniu. Ja już właściwie mam wszystko wybrane, wózek i łózeczko mamy już wybrane ale będziemy zamawiać na nowe mieszkanko (żeby tego nie targać ze sobą). A resztę akcesoriów chcę kupić teraz-w marcu i już też mieć to z głowy.
Miłego dzionka dziewczęta, choć wygląda ten dzionek paskudnie :)

Fajnie macie dziewczyny, że możecie liczyć na pomoc najbliższych. U nas niestety nie ma na to szansy :( Wręcz jest odwrotnie i jeszcze my powinnismy pomagać rodzicom - no ale cóż, poradzimy sobie :)
I już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy zakupy pełną parą. Dzisiaj ide do swojego lekarza i musze mu pomarudzić, że nie znam płci - może zrobi mi usg i będę mogła zacząć kupować sliczniutkie ubranka itp. Jakoś mało jest takich neutralnych ubranek :(
Już bym chciała mieć wszystko kupione - przygotowane i czekać na czerwiec :P

Mimii, ja już takiego męża mam, że sam się za nic nie weźmie w domu ale jak ja to zrobię to ho ho! Pioruny i grzmoty były! Powiedział, że absolutnie nie weźmie kogoś kogo nie zna i tylko znanym firmom wierzy.. Jedno co dobre z tego wynikło to to, że ta szafa błyskawicznie pojawiła się w domu mimo, że wcześniej mogłam gadać i nic... Widocznie mój mąż nalezy do facetów, którzy działają tylko wtedy gdy są przyparci do muru :O
A szafę zrobiliśmy w Indeco. Dziękuję Ci za pomoc jeszce raz! :)

Moja mama bardzo się bo pierwszy raz zostanie babcią, a teściowa ma dwoje wnuków i wszystkim powtarza, że teraz będzie prawdziwą babcią, a nie tylko żoną dziadka :) Zresztą swojej córki maluchom też kupiła łóżeczka, tylko że tam dwa bo szwagierka ma bliźniaki. Więc nam kupi i łóżeczko i kołyskę, tzn da pieniądze na to bo wychodzi z założenia, że młodzi mają inny gust i lepiej żebyśmy sobie sami wybrali. Wózek, łóżeczko będę kupowała dopiero w maju. Wszystko inne już zaczęłam kupować.

3 oko wiesz co ja nie czekam na ostatnią chwile z zakupami dla maluszka, niewiadomo co moze sie zdarzyc. Zobacz dziewczyny co maja termin na maj- juz sa w szpitalu i nic nei maja dla dziecka ktore pewnie neidlugo pojawi si ena swiecie choc podtrzymywana jest ciaza. Ja wychodze zz alozenia ze co ma byc to bedzie, a w razie co -choc bedzie wsyztsko ok- mozna zawsze to sprzedac. A tak jesli juz musisz byc w szpitalu zamiast |Ciebie to Twoja tesciowa bedzie wybierala ubranka, wozek itd. A tego chyba nie chcesz przegapic:)
Ja juz mam wszystko i powiem szczerze z ejestem szczescliwa:))

nam też rodzice kupowali wózek i fotelik na spółkę z teściami

co prawda nie ten co wybrałam ale też go brałam pod uwagę ;)

ale masz fajnie! my niestety wszystko sami musimy kupować. Moja mama jest zdania ze nic nie nalezy kupowac przed urodzeniem dziecka, mam nadzieje ze dorośnie do roli babci jak sie bąbelek urodzi:)
A teściowa, jak ją znam to kupi różowe ciuszki, bo "Pewnie drugie to będzie dziewczynka" :)!!!

Hej!!
Okruszku ja do nie chodze i naprawde warty polecenia!! A zeby sie do niego przeneisc zaden wstyd bo ja tez sie na neigo zdecydowalam ok 3miesiaca i mowilam ze chodzilam do innego. Wlasciwie to sie chyba ucieszyl, ze wybralam jego :))

Aniuka jesli chodzi o wozeczek to wlasnie maj bylby dobrym terminem, cos tak siostra wspominala ze chcialaby do maja go miec :)) Jest naprawde w dobrym, a nawet w bardzo dobrym stanie. Sama go nie wzielam bo dla mnie za ciezki-juz to wspominalam, ale za taka kase z fotelikiem mysle ze warto. Nie nalegam ale namawiam :) To jak chcesz to mozesz sobie go zarezerwowac ;)Jak cos podam namiary do mojej siostry to mozecie sobie ustalic.\

Ja dzis wcale spac nie moglam :(( brzucho juz troszku przeszkadza...no ale niech przeszkadza. Smieszne jest jego przelewanie:))

Milego dzionka!!! I tak jak wspominalam nie przemeczajcie sie!!!!

Mamamia i co wzielas tego pana co Ci polecilam czy wybor fachowca padl na kogos innego-oczywiscie zdradz jesli to nie tajemnica;)

Ja większość czasu leniuchuje. Dzisiaj coś mnie kłuje w dole brzucha tak po bokach. Chyba mi się więzadła rozciągają. Brzuch mam miękki, mała się wierci, a niczym się nie przemęczyłam. Dziewczyny oszczędzajcie się, bo ostatnio obserwuję i dużo dziewczyn ma problemy, muszą leżeć, albo już są w szpitalach. Co do wózka to mojej malutkiej kupują moi rodzice wózek i mama powiedziała, że mam sobie wybrać taki jaki będzie mi się podobał, cena nie ma znaczenia także mam wolny wybór :) Na łóżeczko i kołyskę teściowe chcą dać pieniążki. Także te większe wydatki mamy z głowy. Zostanie reszta rzeczy.

anuko apropo lekarza to ja Ci polecam dr Mielcarka (jedna z NAS do niego chodzi i też polecała :)). Ja co prawda nie chodzę, a teraz głupio byłoby mi zmieniać lekarza w połowie ciąży, ale słyszałam tyle pochlebnych opinii z różnych stron, że chyba warto! Przyjmuje m.in. na Orunii Górnej.

A odnośnie wózeczka MUTSY URBAN RIDER to ja byłabym zainteresowana, ale dopiero gdzieś w maju. Narazie mam za dużo wydatków związanych ze zmianą mieszkania.

dziewczyny, bardzo dziękuję za rady, chyba wybiorę się do dr Zienkiewicza. Do dr Frankowskiej chodziłam kiedyś i na poczatku poprzedniej ciąży dałam się mamie namówić na zmianę lekarza. Teraz troszkę mi tak głupio do niej wracać, w połowie kolejnej ciąży tymbardziej ,że ona mnie dobrze kojarzy, bo nieraz urządzałyśmy sobie godzinne pogaduchy w gabinecie.

mammamia nie powinnaś dźwigać, już więcej tego nie rób, bo szkoda zdrowia. Musisz chyba pomarudzić mężowi, żeby w końcu zauważył, że jesteś w odmiennym stanie. Najlepiej się nie przemęczać aż do 38 tygodnia ciąży, potem już można żeby poród przyspieszyć.

Jak to się stało, że mi mikt nie "powiedział" o nowym wątku ?? :O
Masakra, a ja już myslałam, że Was wszystkie dziś wywiało!
Chyba coś przespałam przez wczorajszą mogrenę ;)

A propos dzwigania to miałam dziś nauczkę - od 2 dni mam w domu tajfun, bo nam szafe robili i wzięłam się za dźwiganie, przenoszenie, włązenie co raz na drabinkę no i dostałam dziś takiego rwania brzucha, a może kręgosłupa - tak bolało, że trudno mi było zlokalizować :/
Nie żebym się skarżyła czy marudziła, ale mój małżon jakoś nie zauwaza że jestem w ciąży i z tego powodu możnaby mnie trochę "oszczędzić". No ale mała kopała cały wieczór więc się uspokoiłam i obiecałam jej i sobie, że jutro odpoczywam.

Czuję się trochę niepełnosprawna - nie mogę nawet sama przenieść donic do brodzika żeby opłukac kwiaty :/

Aniuko - ja mogę Ci poleciC dr Konopę- Frankowską z Chełmu, ul.Chałubińskiego. Ona ma stronkę swoją pt. dr Basia czy jakoś tak.
Prowadziła moją pierwszą ciążę i jeżdziłam do niej tez przez kolejne lata. Ma swoje USG i detektor tętna. Wizyta rok temu kosztowała 70 zł ale nie pamiętam czy to było z cytologią czy bez. W każdym razie bardzo ją cenię i gdyby nie to, że mam teraz abonament med. i nie opłaca mi się dojeżdzać aż do Gdańska to nadal bym była jej pacjentką.

Mimi, to supcio, ze Ci się udało okazyjnie kupić wózeczek :)

na pewno bedziesz zadowolona bo Teutonia robi super wózki, no i one maja 3 letnia gwarancję o ile dobrze pamiętam

mi odkurzanie nie sprawia problemu akurat...najgorzej jak muszę się poschylac trochę, czyli układanie zabawek w Miśki pokoju...a tak to jest ok, tylko wszystko wolniej robię ;)

ja bym sobie kupiłam nowy wózeczek ale Maż nie chce :(
twierdzi, ze Mura nam się sprawdziła to po co szukać nowego...wyraził jedynie poglad że jak już to drugi raz taki sam jest skłonny kupić ;)

Sama nie wiem jak to zrobiłam, zważyłam się z ciekawości i myślałam że będzie ze 2 kg więcej niż ostatnio, bo jem jak opętana i niczego sobie nie żałuję, hehe!

Hej!!!
Dziewczyny jesli chodzi o teutonię to trafiła mi się okazyjna cena:) A wczesniej o niej nie pisalam, bo to wozek -jak dla mnie- z górnej połki i w cenie 3000zl raczej bym go nie wybrala, choc bardzo mi się podobał... Trafiła sie okazja i jest taki jaki chciałam, jedynie kolorek troszku inny. A zwyciezyl jesli chodzi o komfort malenstwa, w spacerowce jest mozliwosc zdjecia poszycia budki i jest jedynie siateczka, gondola na odpowiedniej wysokosci no i waga wozeczka- 13 kg wozka glebokiego. A jesli chodzi o model to jest to teutonia spirit S3( trojkolowiec). Zobaczcie moze i Wam się spodoba jesli bedzie dostepna cena, bo tak to jak dla mnie jest bardzo drogi. Teraz w mama i ja jest promocja -10% na asortyment z ekspozycji. Mam nadzieję, że wybór był i jest trafny :)

A ja zamierzam ostrożnie się prowadzic, bo nie chce tych ostatnich 2 miesiecy spedzic w lozku. Moj partner wyrecza mnie w domu jesli chodzi o odkurzanie bo to naprawde wielki wysilek. Raz zrobic chcialam mu przyjemnosc i go w tym wyreczylam to zdychalam pol dnia-brzuch strasznie stwardniał:( a odkurzylam jedynie chodnik na przedpokoju.

Dziewczyny jesli ktoras jest zainteresowana WÓZKIEM MUTSY URBAN RIDER to moja siostra ma do sprzedania cały komplet- w. gleboki, spacerowke i fotelik w kolorze granatowym. Cena jaka podala to 1600 zł z dodatkami typu parasolka, jakis spiworek. Dla zainteresowanych podam więcej informacji. To solidny wozek, ale jak dla mnie to zbyt ciezki :((

Pozdrowionka dla was wszystkich:)

Polecam Ci dr.Zinkiewicza.Przyjmuje w przychodni na Jagiellonskiej ale na pierwsza wizyte troche sie czeka.Jesli chcesz prywatnie to wiem ze przyjmuje tez na Opolskiej.
Facet jest rewelacyjny.Prowadzil mi cala ciaze.Zwolnienie daje bez problemu.Nawet sam sie pierwszy pytal przy kazdej wizycie czy chce.Ja czulam sie dobrze a i tak bralam..jak dawal:)

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?