Przeczytałem tu kilka złych opinii na temat szkoły Olimpijczyk. Szkoła jest kierowana przez dobrego dyrektora, który w mojej opinii ma wizję tej placówki i konsekwentnie dąży do wyniesienia jej na najwyższy poziom. Dobry gospodarz, to podstawa. Dostrzega problemy kadrowe i w porę reaguje. Obecnie nauczyciele są na bardzo przyzwoitym poziomie. Miałem zastrzeżenia do nauki języka angielskiego. Czekamy na kolejną zmianę nauczyciela. Mam nadzieję, że tym razem będzie to nauczyciel z prawdziwego zdarzenia. Jestem szczęśliwym rodzicem, którego córka trenuje w Akademii Sportu Olimpijczyk, jest całkiem niezła, otrzymuje stypendium, co jest bardzo odczuwalną ulgą dla budżetu domowego. Jest to szkoła sportowa, ale oczywiście nie wszystkie uczęszczające do niej dzieci są zawodnikami. Otrzymują jednak ogromną dawkę sportu, który ma niebagatelny wpływ również na rozwój intelektualny. Rzeczywiście w szkole tej było wiele zawirowań, wiele zmian nauczycieli. Tak jak pisałem wcześniej, szkoła ma dobrego gospodarza od niedawna. Poziom zajęć sportowych jest na bardzo dobrym poziomie, ze świetnymi trenerami. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Dobra szkoła, polecam!!!!