Coś tu smierdzi...
~Polak przed szkodą
(10 lat temu)
Obserwuję trójmiejski rynek nieruchomości z naciskiem na Pruszcz i okolice, od ponad roku. Uzyskaliśmy właśnie z żoną zdolność kredytową i postanowiliśmy osobiście obejrzeć inwestycje deweloperskie, oglądane dotąd głównie przez Internet. I bardzo zdziwił mnie fakt podniesionych cen Cambel Town, jeszcze w budowie, gdzie dopiero mieszkania zaczynają się sprzedawać. Otóż rok temu, gdy budowa dopiero ruszała, wielokrotnie przy niej przejeżdżałem i stała reklama "ceny mieszkań od 3.690 zł", i takie też ceny widniały dotąd na stronie Internetowej, którą odwiedzałem wielokrotnie przez kilka miesięcy. Natomiast dziś, ku mojemu zdziwieniu, ceny są od 3.990! I nap. mieszkanie ok. 70 m kosztowało ok. 270 tyś. zł, a dziś już kosztuje niemal 300 tyś. zł! Obserwowałem kilka mieszkań i wszystkie podrożały o 20-30 tyś. zł. Kiedy zatem będzie kolejna podwyżka? Oby nie po tym jak ludzie się wprowadzą do mieszkań, jak to było w ubiegłych latach działalności tejże firmy. Mimo że pan Mach zmienił nazwę firmy na TGI, to dalej kusi go do powrotu do starych, nieuczciwych nawyków. Cóż, szukamy mieszkania, ale wobec tego, za Cambel Town podziękujemy, mimo że zapowiadało się obiecująco.
16
3