Carmen

Temat dostępny też na forum: Carmen
Opinie do spektaklu: Carmen.
Georges Bizet
Carmen

Premiera 21 kwietnia 2012

Marek Weiss o "Carmen":
Kolejne arcydzieło gatunku na naszej scenie. Muzyka i literatura francuska postawiły sobie za cel opisanie świata zza Pirenejów, a w rzeczywistości z innej planety. Bowiem temperament i prawdziwe tło tej historii daleko odbiegają od paryskich klimatów. Ta sprzeczność stanowi zawsze komplikację w realizacji "Carmen". ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

plakat

pół miasta zostało rozplakatowane tym okropnym plakatem...litości!! czy po serii plakatowych niepowodzeń, opera nadal niczego się nie nauczyła??
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 3

okropieństwo

absolutna racja, opera ma chyba najbardziej szkaradne plakaty!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

bilety na sprzedaż

CARMEN 21-04-2012 godzina 19:00.

Odsprzedam dwa bilety po 80zł czyli w sumie 160zł.
Balkon: 1 rząd miejsca 4 i 5.

Jak ktoś jest chętny proszę o kontakt pod numer 791196439.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

oferta nieaktualna

Bilety sprzedane.
Opera pozdrawia p. Marcina
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czy znowu

będzie na skróty ? Tak, żeby nie trzeba było pokazywać baletu ?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znowu "NOWOCZESNIE"?????

Jeżeli ta opinia oznacza, że Carmen odarta będzie z całej rodzajowości - to już szczyty wszystkiego. DOŚĆ TYCH UNOWOCZĘSNIAŃ!!!!
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na plakacie laska świeci gołymi cycami całkiem pokaźnych rozmiarów

jest to zachecajace ale czy taki miał byc efekt?
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 7

fajny cycek :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

ktoś podzieli się opinią na temat carmen z 26

Paweł Skałuba, Ingrida Gapova, Robert Gierlach co o nich sądzicie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Byłam, mogę się podzielić

Skałuba rządzi, Gierlach y-yyy, a Micaëla dostała (zasłużenie!) więcej braw od Carmen, co chyba mówi samo za siebie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Carmen z 26.04

Najsłabszym punktem wg. mnie była Margarita Mamsirova tytułowa Carmen- niestety nie podołała zadaniu. Ingrida Gapova - największa owacja, zasłużona w 100 %. Mi osobiści też nie podobał się I akt i taniec dziewczyn - niestety bardzo nie równo...może czas wrócić trochę do klasyki?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Carmen 26.04.2012

Tytułowa Carmen wypadła niestety słabiej od dwóch cyganek oraz Ingridy Gapowej, która tego wieczoru była zdecydowanie najlepsza:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 13

Gapowa rządzi!

I tak ma być!Bravo Ingrida!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18

Carmen wraca na scenę ?

Zupełnie niepotrzebnie . Ryk silników motocyklowych mamy na ul. Grunwaldzkiej autentyczny i za darmo.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Carmen wraca na scenę ?

taaa... jakby po Hallera/Grunwaldzkiej na co dzień harleje jeździły ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Carmen dla młodzieży.

Przedstawienie dla młodych, nowoczesne spojrzenie, skóry , fury i tatuaże. Muzyka oczywiście wspaniała. Miłosne gierki aktualne i ponadczasowe. Podobało mi się . Tylko prośba do obsługi opery - włączajcie częściej klimatyzację na widowni !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Załosne..

ja byłam z dwoma 17-stkami , jednej i drugiej zdarzyło się przysnąć w drugiej odsłonie Ja pierwszy raz w życiu, mało do nich nie dołączyłam.
A naiwnie wydawało mi się , że Carmen zepsuć się nie da.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tańsze bilety

Warto wiedzieć, że w sektorach B i C bilet z kartą do kultury kosztuje 30% taniej (nie dot. premier).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i jak tam p.Weiss?

Maria chociaż warta obejrzenia nie sprzedała się trzeba było wypełnic salę biletami za złotówkę.Carmen nie sprzedała się pewnie też bilety będą za 1zł a Pan nadal forsuje granie w miesiącach letnich.Za rok pewnie też odbębni Pan sukces kiedy Pana żona będzie musiała w miesiącu sierpniu oddać salę za 1zł a gdzie szacunek dla podatnika a gdzie szacunek dla pracowników którym obiecał Pan długie urlopy za przepracowane wolne dni? Łamanie obietnic jest niestety POwszechne .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

rewelacyjna adaptacja, jak dla mnie Micaela ma mocniejszy głos , przynajmniej w spektaklu z 07.09 scena modlitwy majstersztyk aż ciarki przeszły mi po plecach.
Polecam każdemu z czystym sumieniem
p.s. "jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził" - cóż akurat w tym przypadku te słowa pasują jak najbardziej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pelna rozpacz

Kompletny kicz!!! Gdyby nie muzyka Bizetta mozna wyjsc zaraz po podniesieniu kurtyny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Pelna rozpacz

nie komentuj jak nawet nie potrafisz poprawnie napisać nazwisko kompozytora
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo udane przedstawienie, trzeba obejrzec samemu, warto ses
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetnie się to ogląda

Na operze byliśmy 19.09.2014. Widowisko pełne emocji. "Unowocześnienie" opery też dało ciekawy efekt. Idealne na rozpoczęcie przygody z operą. Główne aktorki dobrze wpasowują się w role. Panowie mogli by trochę pobiegać z miesiąc czy dwa przed spektaklem jeśli maja grać amantów bo z takimi brzuszkami wypadają nieco mniej wiarygodnie od pań :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Prometeusz (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Prometeusz . "Prometeusz" - akrobatyczne widowisko rozpoczyna nowe tournée...

Jeden, jeden, dwa (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa . "Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o...

Kochanie, wróciłem! (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Kochanie, wróciłem! . Zabawna opowieść o tym, że stereotypowe postrzeganie...