Casa Valentina

Temat dostępny też na forum: Casa Valentina
Opinie do spektaklu: Casa Valentina.
Och! Teatr w Warszawie
Casa Valentina
Harvey Fiersten

Przekład: Kamila Jansen

Czerwiec 1962 r., mały hotel w górach Catskills w Stanach Zjednoczonych. Pensjonat Rity i George'a to na pozór zwykłe letnie siedlisko. W rzeczywistości jest to miejsce, dokąd z całego kraju przyjeżdżają heteroseksualni mężczyźni, którzy ubierają się jak kobiety.

Ricie i George'owi (alias Valentinie) udało się ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jupiii

bileciki już kupione dawno :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem pod wrażeniem

Temat, scenografia, muzyka i przede wszystkim - aktorzy - wspaniałe wrażenia!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajnie zobaczyć sławy, ale ...nie polecam

Ja, niestety, nie polecam. Nawet nie chodzi o cenę tego biletu. Rozumiem, że temat społecznie ważki - ale w moim odczuciu, to 1. dotyczy rzeczywiscie wąskiego grona (transwestyci) i ja zupełnie nie czuję tematu - choć wierzę, że transi są i bardzo współczuję, temat wydaje się sztuczny na polskim gruncie; 2. to jest tragi-komedia, mało komedii, niestety - zupełnie nie spełniła moich oczekiwań; choć społecznie zaangażowana, to przegadana.
Bardzo rozczarował się mój mąż, który oczekiwał "kupy smiechu".
"Szalone nożyczki" - to jest coś, co chciałoby się oglądać i na to go zabiorę, jeśli jeszcze będą grać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przypływ (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Przypływ . "Przypływ" reżyseria: Alicja Morawska-Rubczak scenografia:...

Awantura w Chioggi (20 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Awantura w Chioggi . "AWANTURA W CHIOGGI" Carlo Goldoniego w reżyserii...

Musical Kosmos (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Musical Kosmos . Musical Kosmos Niepowtarzalna opowieść Wszechświata,...