Ceny paliw na stacji benz. "Green Zoone" w Gdy.Cisowej.

Temat dostępny też na forum: Cisowa
Dzisiaj tj. 14bm. wyjeżdżając z Gdyni w kierunku Wejherowa na wysokości Cisowej postanowiłem zatankować paliwo na stacji benzynowej "Green Zoone", gdyż z daleka na słupie z cenami znajdującym się obok stacji zachęcały do tego atrakcyjne ceny paliw gdzie; PB-98 = 4,57zł , Pb-95 = 00,0zł.(!?) On = 4,10zł. więc podjechałem pod dystrybutor.
Po wyjęciu pistoletu z dystrybutora cena za paliwo Pb-98 wynosiła już 4,75zł. za Pb-95 wynosiła 4,10zł.
W takim razie poszedłem spytać się personelu jakie ceny obowiązują,czy te na słupie czy te na dystrybutorze. Panie gremialnie stwierdziły ,że wszystko O.K. i można tankować. Dla mnie nie było O.K. więc zadzwoniłem do naczelnika Urzędu Miar w Gdyni odpowiedzialnego za prawidłowe wskazania na urządzeniach pomiarowych celem wyjaśnienia tegoż. Naczelnik przyznał mi rację owym nieprawidłowościom ale... takie zgłoszenie musi być złożone na piśmie.
Ponieważ jestem w podróży, pisma do Urzędu Miar nie napiszę od ręki i nie wyślę,bo nie mam takiej możliwości. Mogę jedynie urząd powiadomić o nieprawidłowościach telefonicznie. A telefonicznie to tak jakby wcale.
- Wniosek prosty, dzisiaj to można wszędzie oszukiwać,kombinować na różne sposoby, a zanim organ kontrolny dotrze do miejsca wskazanego koniecznie na piśmie minie kilka dni i w tym czasie wszystko wróci do normy zaś konsekwencji nikt za nic nie poniesie. Takie sobie przepisy ustaliliśmy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ceny paliw na stacji benz.

Muszą sprzedać za tyle ile jest na pylonie, koniec kropka. Z kierownikiem trzeba było prosić.

Tak ogólnie to niezły z Ciebie pieniacz, współczuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ceny paliw na stacji benz.

Sam jesteś jak ten bezradny pylon przy stacji ,pod którym każdy pies może tylną nogę podnieść i nic na to nie poradzisz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (11 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

Wymiana opon na felgach nieprzelotowych (6 odpowiedzi)

Czy orientujecie sie gdzie najtaniej mozna wymienic opony na felgach nieprzelotowych (15')?...

Dobór wycieraczek (64 odpowiedzi)

Czas przygotować auto na wiosnę. Wraz z wymianą opon chciałabym zmienić również wycieraczki....