Ceny wszystkiego idą do góry- materiałów, robocizny

Temat dostępny też na forum: Aniołki
Ja obserwuję rynek mieszkaniowy w trójmieście od ok. 2 lat. Kupiłam mieszkanie ok. 1,5 roku temu ale co jakiś czas dalej wchodzę na ogłoszenia żeby sobie pooglądać co się dzieje z cenami. Sytuacja jest taka że ceny cały czas rosną jeszcze 2 lata temu można było natrafić w ogłoszeniach na sensowne mieszkania w ciekawej okolicy w przyzwoitej cenie np. 4 pokojowe mieszkanie z dobrym układem na Przymorzu/Wrzeszczu w nowym budownictwie za ok. 700k.- teraz to bliżej 900k-1 mil. Oczywiście są też ogłoszenia które cały czas wiszą od kilku miesięcy lub nawet tych 2 lat ale to są mieszkania z poważnymi wadami np. lokal użytkowy przerobiony na mieszkanie. Przeróbka średnio udana- standard słaby a w dodatku jedyne okno jest przy drzwiach wejściowych które wychodzą bezpośrednio na plac...a cena jak za normalne mieszkanie.
Ceny wszystkiego idą do góry- materiałów, robocizny, jedzenia. Wielu chce uratować oszczędności przed inflacją i kupuje co się da
Skoro tak dużo ludzi kupuje to znaczy że ich na to stać.

virtual phone system service
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No proszę jak ktoś ślicznie ukradł moją wypowiedź z innego tematu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najwidoczniej wypowiedź warta powielenia, ale co z prawami autorskimi? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Opinie o Borkowie Łostowickim... (19 odpowiedzi)

Witam, Planuję zakup działki w Borkowie w celach budowlanych ale chciałem usłyszeć opinie...

Gecco Deweloper (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Ozdoby do pokoju (5 odpowiedzi)

Każdy chce aby pokoje w jego domu były zadbane, a on sam jak i jego goście czuli się w nich...