Re: Chamska postawa klienta.
~Kelnerka Restauracji Kresowa
(12 lat temu)
Nie miałam zamiaru się wtrącać ponieważ uważam, że to kwestia dobrego wychowania bądź w ogóle minimum przyzwoitości aby w takim miejscu jak restauracja zachowywać się tak, jak na to przystało i okazywać chociaż minimum szacunku, nie tylko dla obsługi- również dla właścicieli. Nie mogę jednak pozwolić by szargano dobre imię Pani Tatiany. Podczas Państwa wizyty nie dało się nie zauważyć ciągłych, kąśliwych uwag pewnego Pana, poddającego wątpliwościom niemal wszystko. Każdy restaurator ma własny pomysł na sukces tak wiec i w tej restauracji oryginalność i wyjątkowość potraw czy wystroju nie jest czymś nienormalnym. Nie zawsze przychodzą klienci z rodziną i znajomymi tak jak w Państwa przypadku. Osoby samotne również tu goszczą a co więcej niektóre z nich są stałymi klientami. Idąc Państwa tokiem myślenia jeżeli dla 9 osób Pani Tatiana skwitowała zamówienie w/w słowami to takich pojedynczych gości nie powinno się w ogóle obsługiwać. Absurd jakiego dawno już nie słyszałam. Każdy ma swój gust i smak. Nikt nie jest idealny a słowa krytyki i sugestie od klientów nie są czymś złym ponieważ mają pomagać udoskonalić to, co już jest i uczynić to jeszcze bardziej wyśmienitym, tak aby nawet największy koneser był zachwycony nie tylko smakiem lecz również niesamowitym i niepowtarzalnym charakterem potraw jak i wystroju. Uważam iż Pan pomylił pojęcie konstruktywnej krytyki ze zwykłym powiem brzydko chamstwem bo już nie wiem jak to nazwać . Pani Tatiana przez długi czas cierpliwie ignorowała ten nietakt, który był zapewne robiony pod publikę, co oczywiście dało się zauważyć . Gdyby Państwo faktycznie usłyszeli TAKIE słowa, od razu wyszliby Państwo z restauracji ponieważ żaden klient nie chciałby być potraktowany w ten sposób nie mówiąc już o spożywaniu posiłku w miejscu w którym zostało się tak dotkliwie obrażonym i niemile potraktowanym, gdzie nie liczy się klient a jedynie to aby na nim zarobić. Ten jeden fakt a zarazem przeoczenie z Pana/Pani strony świadczy o tym iż oskarżenia w stronę właścicielki są bezpodstawne i jak widać wymyślone .
A tak na marginesie pragnę zauważyć, że Pani Tatiana nigdy nie zniża się do tak niskiego poziomu jaki reprezentował Pan swoją osobą tamtego popołudnia.
5
9