Chce wyjsc za maz

Temat dostępny też na forum: Towarzyskie
jestesmy razem juz 3 lata mamy syna noszę pierscinek zaręczynowy juz 2rok i nic dolej stanelismy w miejscu ile mozna czekac . powiedziedz mu wprost ze chce slubu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Chce wyjsc za maz

tak. najwyzej powie nie.a ty sobie kochana przemyslisz temat.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze i masz racje ale ja go kocham dobrze nam ze sobą tylko mi teg papierka brakuje a dziecko wsumie powinno miec pełną rodzine
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro nosisz drugi rok pierścionek zaręczynowy to chyba oboje chcecie ślubu? Według mnie teraz jest kolej na pytania typu "kiedy ślub, jakie wesele, gdzie, jaka sukienka...?" itp, a nie cofać się do kwestii "czy w ogóle?" No chyba, że nie jesteście pewni...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktoś musi zacząć załatwiać...a pierścionek zobowiązuje.
Raczej każ mu zrobić listę osób które chce zaprosić na ślub i zapytaj się jaki miesiąc na to preferuje :)
Jeśli wtedy zobaczysz przerażenie w oczach to radzę poważnie porozmawiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

macie racje tak zrobie woz albo przewoz niemam nic do stracenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

najlepiej zacząc od wyznaczenia daty ślubu bo bez tego nic nie ruszy :-) Można tak gadać w nieskończoność a jak już masz wzyznaczoną datę to wtedy trzeba już działać ...

@adriana83
Dlaczego brakuje Ci tego papierka? Co on zmieni w Twoim życiu? Przecież to tylko "papierek"...

skoro były zaręczyny, to naczy że będzie ślub...
Jeśli 2 lata milczy to proponuję poważną rozmowę z której celem jest ustalić co wybiera "czy rybka czy akwarium"....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

E tam. Nie każdy pierścionek obrączką się kończy.
Zwłaszcza, jeśli był wymuszony przez wieczne narzekanie, zagajanie na temat...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hm wszystko zależy od sytuacji w jakiej się znajdujecie.Najpierw pomyśl czy nie stoją jakieś przeszkody między Wami , dla których on odkłada ślub - chodzi mi np. o sprawy finansowe , może on uważa , że nie wszystko gra między Wami.Jeśli stwierdzisz , że nie ma żadnych poważniejszych przeszkód tylko zwykłe odkładnie sprawy to wtedy porozmawiaj i spytaj czy wg niego są jakieś przeszkody , dla których odwleka z decyzją.Powiedz, że 2 lata to dość czasu by przemyśleć i zastanowić się nad datą.Poza tym samo "załatwienie " wszystkich formalności (o ile zamierzacie wziąść ślub kościelny) to kolejne kilka m-cy a jeśli planujecie wesele to powinno się mniej więcej rok wcześniej zaplanować by zdążyć ze wszystkim.Dlatego to odpowiednia pora na rozmowę bo i tak i tak ślubu z dnia na dzień nie weźmiesz więc i tak jeszcze conajmniej kilka m-cy ponosisz pierścionek a od finału rozmowy zależy jak długo...Poza tym niedługo Walentynki - myślę , że to dobra okazja na taką rozmowę...:) zycze powodzenia!!!!

Ja jestem z moim 4 rok, mamy ponad roczne dziecko a nawet nie jestesmy zareczeni ... wiec nie masz az tak zle poczekaj jeszcze troszke a o slubie mozesz wspomnic ale delikatnie i nie nachalnie. takie moje zdanie

Przepraszam, ale nie zrozumiałem chyba...
3 letnie dziecko, już po zaręczynach dawno w wy nawet o tym nie rozmawialiście jeszcze??
To co wy robicie? Mieszkacie pod jednym dachem i nic? Zupełnie? Po przecież O CZYMŚ rozmawiać musicie chyba?

Nie wierzę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

każdy człowiek może mieć wątpliwości a może ten facet lepiej się realizuje w związku bez zaobrączkowania........
kiedy to zrobi będzie przytłoczony psychiczną manipulacją osób trzecich....
a on udowadnia że papierek nie ma wpływu na pożycie.......
dla nie których kobiet akt zaślubin staje się artykułem prawnym a on tak i tak do niczego nie obliguje..........
chcesz się go pozbyć walcz o ślub ...... będziesz miała satysfakcję..... a rodzina która przy każdej okazji się wypytuje ....kiedy,kiedy,kiedy powie a nie mówiliśmy........
pozdrawiam

A ja mam odwrotnie :-)
Jestesmy ze sobą 3 lata, mamy roczne dziecko i to ja nie chce ślubu. Po co? Dla papierka? Jesli mamy ochotę tworzyc rodzinę to ślub do niczego nie jest potrzebny. Moj mezczyzna dosc czesto o tym wspomina, dopytuje sie a ja tego ślubu nie potrzebuje !!!

też nie rozumiem co ludzie mają parcie na te "papierki", jakby miały wpływ na wierność partnera albo zapewniały udany związek 0.o chyba

na szczęście i w tym przypadku można pójść na kompromis, papierek za papierek -> intercyza za ślub, tylko w tym momencie pewnie połowa się rozmyśli ;)