Chleb. na dowóz

... może jakas piekarnia , rozszerzy sie o dowoz chleba pod dom do 6 rano. Tak jak działaja boxy , to moze siwzutki chlebek pod drzwi na sniadanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Chleb. na dowóz

Od 6:30 jest kropka czynna, wystarczy podjechać/ podejść
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

i co jeszczse, ludzie poszaleliście do reszty!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ile więcej za bochenek jesteś w stanie zapłacić, jeśli ktoś przyjdzie i dostarczy Ci go do drzwi?

Ale nie strzelaj w ciemno... policz ile spalisz jadąc rano autem. Pamiętaj, że zimne pali więcej. I ile czasu Ci to zajmie.

A potem policz, czy w Twojej okolicy znajdzie się więcej takich osób, a wtedy tylko kwestia znalezienia np. ucznia, który sobie będzie chciał dorobić do kieszonkowego i rano rowerkiem obskoczy okolicę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To już jest lenistwo..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bogaci żyją inaczej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie interesuje mnie ze mam blisko czy daleko , czy jestem leniwy oraz nie będę się tłumaczył .ja by. Kupował chleb z dowozem nawet jakby kosztował 10/13 zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja tez kupie chleb z dowozem nawet za 10 czy 13 zł. Mam wieksza stawkę godzinowa i chętnie zrobię zakupy na dowóz. Czas to pieniądz . Niech emeryci spacerują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za 100% żytni mogę dać 18 zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rzeczywiście 13 zł za h to nielada osiągnięcie. Skończcie nosić głowę w chmurach, a wyjście na zakupy traktujcie jak przyjemność a nie obowiązek. Trochę odpoczynku od tej korpo, gdzie wkładają Wam do głowy, że 'czas to pieniądz'.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

w przodkowie wożą pieczywo ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dronami od razu, automatycznie niech nawiguja ;)

Ty sobie spaceruj po chleb . Ja zamówię na dowóz jak będzie taka możliwość. Super pomysł czas to pieniądz.

Znajdź 6 domów w okolicy, które zapłacą za pieczywo 10 zł za dowiezienie rano (powiedzmy sklep od 6:00, to 6:20-6:40 jest u Ciebie).
Codziennie... to za godzinkę roboty ktoś zarabia 60 zł. I tak codziennie.... więc miesięcznie 1800 zł. Co w wakacje daje jakiemuś dzieciakowi 3600 zł!
Za to, że codziennie rano wstanie przed 6:00, wsiądzie na rower i ogarnie temat w około godzinkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale to już działalność gospodarcza i haracz dla ZUS się należy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

O marzenie aby codziennie sprzedać w ten sposób 6 chlebów ;) a poza tym to tylko przychód, a gdzie koszta produkcji tego chleba, surowce, podatki, ZUS i inne...?

ZUS plus to około 600 złoty. Bo obroty małe. To nie jest jak kiedyś. Poza tym to jest zlecenie zatem stawka podatku nizsza .Mlodzi też teraz płacą mniejsze podatki . Niech nawet usługa kosztuje 15 zł co to za problem. Usługi są teraz cenie. Niech Polacy sie bogaca i korzystają z wzrostu gospodarczego .

Rozpisać biznesplan i do PUPy się zgłosić. Na modernizację roweru/skutera, na termo sakwy czy inne bajery. Do tego na reklamę, stronkę gdzie możesz zamawiać na konkretny dzień na konkretne godziny - z płatnością online.
I jeden bezrobotny z okolicy może się ustawić i mieć zajęcie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolejny nawiedzonych, bez pojęcia o realiach prowadzenia własnej firmy pisior. Przestań słuchać Mateusza, klamczuszka i spółki, zacznij się uczyć.

To było tak "nieco" ironicznie... każdy kto ma choć trochę oleju w głowie wie, że to nie jest prosta sprawa.
Ale może w Baninie mieszka już dość dużo bogaczy, którzy za świeży chleb kupiony w sklepie po 3 zł są w stanie zapłacić 15 zł jeśli dostaną go pod drzwi.
Co do PUP i dofinansowania, to jedno przerabiałem, inne biznesplany opiniowałem i poprawiałem. Kompletnie bez kasy nie da się tego zrobić, bo np. PUP nie da na zakup auta, ale da się tak ustawić, żeby kupić coś innego potrzebnego "do domu", a domowe przeznaczyć na auto. Minusem jest płacenie ZUSu, ale to się da ogarnąć, bo jest obniżony.

Czy będzie też można zamówić kawę z śmietaną na godz 7-00 codziennie oprócz niedziel i za ile
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozumiem , ze twoja głowa pomysł traktuje jak coś nierealnego , kapryśnego .
Wiem ze 3/4 to biedaki z kredytami na kurniki ale koedys wprowadzali się ludzie do domów tutaj , którzy myślą na żucie innymi kategoriami niż właściciel czworaka z chmary . I dlatego ze mamy odmienne zdanie ty masz czworaka ja mam dom .
Tak będę lipowa chleb z dowozem , gdyż mam ten komfort finansowy ze mogę jeść świeżo i wygodnie . Jedni jadą na domek karpatka inni do hotelu z kilkoma gwiazdami . Takie zycie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wolę być "biedakiem" i pisać poprawnie w języku polskim, niż tak niechlujnie. Nie wszystko da się kupić.

Jako osoba majętna zainwestuj może w swoją edukację, dokształcanie, kup i przeczytaj może jakąś książkę (pierwsze kroki w czytelnictwie mogą wydać Ci się trudne więc początkowo może być komiks) bo Twoje braki intelektualne i pospolite buractwo są zwyczajnie rytujące.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ppmysl na biznes świetny bo nie potrzebne praktycznie nic na start. Samochód teraz ma juz każdy dzieciak. Jak coś nie wyjdzie nie zostajemy z 100tys na.minusie. Plus ze nie ma takich usług. Problemem może być źródlo chleba bo lokalne punkty oferują bardzo niską jakość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...