Chopin & Friends Candlelight Concerts

Temat dostępny też na forum: Rozrywka
Koncerty fortepianowe w blasku świec dedykowane są wybitnemu i najpopularniejszemu polskiemu kompozytorowi Fryderykowi Chopinowi. Jego utwory są rozpoznawalne na całym świecie, a jego nazwisko jest wśród najwybitniejszych kompozytorów wszech czasów. Utwory Chopina są uznawane za jedne z najpiękniejszych kompozycji na fortepian w dziejach muzyki.Oprócz wybranych utworów Chopina usłyszymy ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielkie rozczarowanie

Bardzo nieprzyjemne jest to, że organizatorzy wykorzystują głośną reklamę koncertów Caldelight, aby przyciągnąć uwagę. Ponieważ wydarzenie w rzeczywistości wyglądało zupełnie inaczej.. Świec było o wiele mniej niż na reklamowym zdjęciu. Wydarzenie odbywało się w jednym z kątów kościoła, naprzeciwko ściany z rusztowaniami. Ustawiono kilka rzędów drewnianych krzeseł. Jeden muzyk grał na fortepianie. Wokół fortepianu było niewiele świec. Jeśli nie siedzisz w pierwszym rzędzie, raczej ich nie zobaczysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie mogę się zgodzić.

byłam na koncercie 31 sierpnia, wspaniały wykonawca, świetnie zagrał utwory Chopina i trzech innych kompozytorów. jeśli chodzi o miejsce - nigdy nie powiedziałabym o tym miejscu "jeden z kątów kościoła'. to była wspaniała przestrzeń z dobrą akustyką, a fortepian stał parę metrów od grobowca, w którym leży Jan Heweliusz. to, że stoją rusztowania jest ciekawe, bo coś się dzieje w temacie restauracja kościoła. krzesła były drewniane, dobrze, że nie plastikowe. grał jeden pianista, ale za to jaki:) miły, przystojny, zdolny:) co do świec to mogę się zgodzić, było ich niewiele. zmusiłaś mnie i policzyłam - około 70. w miarę jak się ściemniało za oknem, na twarzy pianisty pojawiał się blask ze świec, było to urocze:) jednym słowem - byłam zachwycona koncertem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0