Ciąg

Temat dostępny też na forum: Ciąg
Opinie do spektaklu: Ciąg.
Ciąg
Michał Buszewicz

Picie jest naszym sportem narodowym. Piwo to nie alkohol. Nieważne ile alkoholu wypijesz, jeśli się wyśpisz możesz wsiąść za kierownicę. Jeden dla kurażu zawsze pomoże. Lepiej jest pić raz w tygodniu ale do nieprzytomności niż mniej, ale codziennie. Lampka wina dziennie jest dobra na serce. Jedno piwo dziennie jest dobre na nerki. Kieliszek wódki z pieprzem jest dobry ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby nie K. Figura...

Poszłabym bardzo chętnie ... ale K. Figura, więc poczekam na zmianę obsady. Niestety ona jest bardzo irytująca i ciągle taka sama (chodzi mi o grę aktorską a nie wygląd).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

zgadzam się...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dramat!!

Sztuka schodzi do najniższego poziomu jaki może sobą reprezentować. Nie rozumiem nagminnej nagości występującej w każdej nowej współczesnej sztuce. czy teatr przestaje już działać na wyobraźnię ? Czy sztuki z obsadą pana Biedronia wiążą się zawsze z nagością ?? Zastanawiam się czy automatycznie nie omijać sztuk gdzie jest taka obsada.
Interaktywność sztuki rozumiem, iż pozwala widzowi uczestniczyć w spektaklu, jednakże coraz częściej zauważam, że widzowie są skrępowani tym co się dzieje wokół nich. Wulgaryzm, nagminna nagość, krępująca interaktywność to teatr którego na pewno nie szukam. Widocznie nie rozumiem współczesnego przekazu.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

INTERAKTYWNOŚĆ.

A ja mam pytanie odnośnie tego wciągania widowni do gry. Jaką konkretnie rolę odgrywa publiczność?
Mam kupione bilety, ale chyba zrezygnuję bo sama myśl o tym mnie niepokoi. :) A chodzi chyba o przyjemność z oglądania sztuki, a nie stres. ;p
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

stresuj się, stresuj...

lekko nie będzie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Biedroń nie siedz na forum tyle:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciąg

Cz dzisiejszy teatr przyciaga widza nagoscią? Nie polecam tej sztuki, teatr ma rozbudzac wyobraznie, a nie pokazywac latajace penisy, czy piersi.zepsuli tym wlasnie przedstawienie.idac do teatru spodziewalabym sie czegos wyzszego i zaskakujacego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Katarzyna Dałek = totalna pomyłka

Pani Dałek jest dla mnie totalną pomyłką w kwestii aktorki. Obejrzałam już kolejne z nią przedstawienie i kolejny raz słyszę w jej wykonaniu WZIOĆ, ZACZOĆ, PRZYJOĆ. W swoich kwestiach nigdy nie akcentuje ą czy ę. Na dodatek ma straszną wadę wymowy jakby miała ciągle kluski po obiedzie w policzkach. Gra tym samym trikiem - szklanymi oczami i płaczem, w każdej postaci bije ta sama wymuszona, sztuczna energia. Za to w każdym przedstawieniu nadrabia nagością i chyba po to jest głównie obsadzana. Kolejne przedstawienia z tą Panią będę omijać szerokim łukiem, bo nie dość że nie potrafi grac (tak, taka jest właśnie moja opinia!) to jeszcze gra w szmirowatych przedstawieniach jak Amatorki czy Ciąg.

PS. Pozdrawiam Panią Dałek serdecznie i polecam wizytę u logopedy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Czarnoksiężnik z Krainy Oz (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Czarnoksiężnik z Krainy Oz . Czarnoksiężnik z Krainy Oz na podstawie...

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Stosunki na szczycie (47 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...