Ciąża a pies

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jestem w ciazy i mam w domu 2 letniego pieska, dosyc duzego adoptowanego, nie mamy go od szczeniaka. Jest on strasznym przytulakiem wobec osob ktore zna i wiemy ze wobec dzieci wiekszych (8-9 lat zachowuje sie ok) ale jest tez nadpobudliwy i nie zdaje sobie sprawy ze swojej wagi hahahah. Zastanawiam sie jak zachowa sie gdy do domu przyjdzie niemowle, oddanie go nie wchodzi w gre. Czy sa tu osoby ktore sa w takiej sytuacji i powiedzialyby jak ich psy zachowywaly sie wobec malutkiego dziecka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłam w takiej sytuacji dwukrotnie
pierwsze dziecko pojawiło się na świecie, gdy (też poschroniskowy) pies był u nas od roku; pies omijał dziecko szerokim łukiem, gdy znalazło się w jego pobliżu - przechodził na inne miejsce; Tobi odszedł, gdy córka miała pół roku; kilka miesięcy później wzięliśmy ze schroniska suczkę; gdy była u nas gdzieś 10 miesięcy, pojawił się syn; Buba od początku była do niego mega przyjazna, usiłowała go wylizywać :) dzieciaki właziły na nią, przytulały się, generalnie mogły z nią robić wszystko (co nie znaczy, że na wszystko pozwalaliśmy!)
tak czy inaczej - w obu przypadkach nie mieliśmy żadnych problemów na linii pies-dziecko

Dziekuje za odpowiedz :)

u nas pies poschroniskowy byl kilka lat, wiżety jako dorsoły ze schroniska.
jak przyjechalismy z synkiem do domu, ze mna sie przywital; synka udawal ze nie widzi i tak było długggo; choc jak widzial wozek to sie cieszyl bo wiedzial ze kolejny spacer sie szykuje. problem pojawil sie jak synek zaczal raczkowac; pierwszy raz jak zblizyl sie do legowiska psiego byl ostrzegawcze warczenie; zareagowalismy natychmiast; pies dostał sygnał, że dziecko jest wyżej w hierarchii od niego; poźniej jak sie synek zblizal do psa to pies szedl gdzie indziej; do czasu az odkrylili ze jedzenie łączy gatunki ;) teraz są największymi kumplami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

podziwiam. dzieci prawie rok po roku. tym czasie odchodzi pies. i za chwile kolejny pies ze schroniska.

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...