Cicha ziemia

Temat dostępny też na forum: Cicha ziemia
Opinie do filmu: Cicha ziemia.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozczarowanie

Pomysł na historię ciekawy ale czym dalej tym gorzej. Film jest po prostu nudny, główna aktorka z jedną miną przez cały film, dłużące się ujęcia, słabe dialogi. Plus dla dźwiękowca bo można było zrozumieć co mówią aktorzy, a w polskich filmach różnie z tym bywa. Nie polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

W kinie polskim...

Czyli polskiego kina ciąg dalszy" A w filmie polskim, proszę pana, to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana... Dialogi niedobre... Bardzo niedobre dialogi są. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje...".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gniot

Powinni oddawać pieniądze, za tak marne filmy- bo czasu już niestety nikt nie zwróci. Przeintelektualizowane, nudne kino bez wyrazu, chociaż pomysł na film dobry....
Gra aktorska tak marna, że gorzej już chyba się nie da, smutek,,smutek i jeszcze raz smutek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciężki film, zmarnowany potencjał

Bardzo ciężki film, pomysł wydaje się dobry i fabuła mogłoby też tak być, jednak wiele jej zabrakło. Można by pewnie szukać porównań do Zbrodni i kary pod kątem tworzenia klimatu i podobnego oddziaływania na widza, jednak na to film był trochę zbyt płytki. Może gdyby dialogi były lepsze.. Poza tym pewne rzeczy można byłoby pokazać subtelniej, aby widz je sobie dopowiedział, a włożenie ich palcem w oko odbiorcy to zawsze słaby wybór. Dla mnie ten film to takie 3/10
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetne, rasowe kino.

Zaskakująco dojrzałe jak na wiek ekipy. Dziś na pokazie w teatrze okazało się, że naprawdę dziewuchy górą. To dobrze, bo dość już kobietek maskotek w kinie. Bardzo dobra gra aktorska, fantastyczne zdjęcia i zniewalająca ścieżka dźwiękowa. Uniwersalne przesłanie. I niestety prawdziwe, tylko ... Film powstawał przez lata, dzisiaj te parę powinien zagrać duet o innej kolorystyce, schemat czarno biały już jest anachroniczny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słebe kino

Nie wiadomo dla kogo ten obraz. Czekałam na jakąś kulminację. Nic. Nuda i irytacja....a takie były nadzieje!!! Zupełnie Państwu nie polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja polecam

film trzeba zrozumieć
podobał mi się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

It Ends with Us (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: It Ends with Us . Przeczytaj o filmie.

Wytłumaczenie wszystkiego (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wytłumaczenie wszystkiego . Przeczytaj o filmie.

Ponyo. W krainie Ghibli (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ponyo. W krainie Ghibli . Przeczytaj o filmie.