Cisowa - czy dobra dzielnica.

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Witam.
Dostałem fajna pracę w Gdyni i szukam mieszkania do kupna. Interesuje mnie Osiedle Cisowa koło SKM, pas od torów do Morskiej czyli okolice ulic Chmielna, Grochowa, Żytnia itp.
Słyszałem ze Chylonia i okolice to dzielnica latających noży, czy to prawda.
Ogólnie zawse sie trafia jakiś element, dresy i inne chamstwo.
Czy możecie napisać coś więcej o tej części Gdyni, jej plusy dodatnie i ujemne :)
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cisowa - czy dobra dzielnica.

Witam,
mieszkalam w Cisowej ponad 20 lat. Nigdy nie przelecial nade mna zaden noz. Nigdy nie spotkalam sie z jakims wyjatkowym chamstwem czy dresiarstwem. Kiedys dawno temu kiedy istnial jeszcze bar Cis to moze czlowiek potykal sie o pijaczkow ale po Cisie nie ma juz sladu. Zostala Cisowianka aczkolwiek nie wiem czy jest ona "szkodliwa". Ja nigdy nie mialam nieprzyjemnosci z jej tytulu.
Ulice Chmielna, Zytnia i Grochowa to ulice domkow wiec tam mieszkania nie kupisz. Jak juz to w blokach 4-ro pietrowych wzdluz Chylonskiej. Wlasnie tam mieszkalam. Do szkoly podstawowej blisko, trolejbusy pod nosem, SKMka rzut beretem, pod blokami piaskownice, pakowne parkingi, osiedlowe sklepiki a nawet Biedronka, cicho, fajnie, polecam. Jedyny minus to moze to ze Cisowa to juz koniec Gdyni. Ale jak zawsze - cos za cos. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez mieszkalam ponad 20 lat na Cisowej i wlos mi z glowy nie spadl a element wszedzie sie znajdzie nawet pod strzezonym luksusowym osiedlem Niby koniec Gdyni ale jest dobra komunikacja i wszedzie mozna dojechac ja polecam

Dzięki za odpowiedz.
Jutro jadę ogladać mieszkania, może jakieś sie spodoba:)
Pozdrawiam.

Tragedia!!!
Mieszkam tu od 6 miesięcy i nic pozytywnego mnie tu nie spotkało. Może i komisariat nowy jest, ale bezpieczniej tu nie jest. Włamali mi się do domu, pod klatkami stoi element tej dzielnicy. Nie ma gdzie spacerować z wózkiem, no chyba, że wzdłuż Morskiej, ale to samo zdrowie, więc chodzę do lasu i po takim spacerze mam wszystkiego dosyć od pchania wózka po górach i dolinach. Place zabaw zdewastowane, ogólnie bardzo brzydka dzielnica i do wszystkiego daleko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdecydowanie odradzam Cisowa czy Chylonie,nic ciekawego tam nie ma,a pozniej berdziesz mial klopoty ze sprzedaza tam mieszkania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkam na tych dzielnicach od urodzenia.......
na początku chylonia, pózniej pustki cisowskie a teraz cisowa.....i tak minęło 30 lat....a teraz postanowiłem się wynieść z tej dzielnicy i już nigdy nie wracać...idę tam gdzie ludzie kupili mieszkanie za własne pieniądze a nie tam gdzie je dostali z przydziału 20 lat temu. Z tych wszystkich dzielic to najbardziej ci polecam pustki ale chyba dla ciebie za daleko, a cisowa....soryyyy ale NIEEEE na resztę sam sobie odpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja mieszkalam i na chyloni i na cisowej i nie spotkalam sie tam z niczym zlym , przeciwnie wiele dobrego a element zawsze sie trafi ,nawet w najlepszych dzielnicach gdyni czy gdanska

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=35059

tyle w temacie

ten artykuł to apropo Chyloni a Cisowa to troszkę dalej ;] mieszkałam na Cisowej 20 lat, od dwóch lat mieszkam na Chyloni ( bo muszę ;] ) niby nie duża różnica a jednak... na Cisowej nigdy a bynajmniej bardzo rzadko trafialam na jakies element, awantury, agresję itp duże podwórka dla dzieci, szkoła blisko, skm i trolejbusy też. Ludzie sympatyczni. Generalnie chce tam wrócić. Chylonia to dno a mieszkam na wysokości domu towarowego.Codziennie goryle pod klatką, na rusz jakieś pyskówki do mnie i męża. Piwo na klatce, nie mówiąc o dewastacji ale tak jest wszędzie w okolicznych blokach ;/ na Cisowej tego nie było. Mówię to z ręką na sercu a nawte jeśli to młodzież nie zaczepiała i nie była agresywna, tutaj aż kipi od wyzwisk w stronę spokojnych ludzi. Co do opini powyżej, jak się nie chce po lesie z wózkiem chodzić to proszę na tzw bogatsze dzielnice się wyprowadzić typu Dąbrowa. Las w Cisowej jest piękny, piękne wzgorza morenowe, widoki super, w zimie jest gdzie na sanki chodzić, do tego 3 boisku na terenie szkoły :) naprawdę dzieci i mlodzież mają gdzie się ruszyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobra.wszystko pod reka.nie jak na jakis zadupiach typu nowe osiedla,gdzie niby masz nowe,ale moga cos ci pod oknami wybudowac.polecam

A JAKIE MIESZKANIE CIE INTERESUJE...KUPNO? WYNAJEM?

Mieszkam na chyloni i pod moim blokiem nie ma latajacych nozy, dresiarzy, są zwykli ludzi, chodzacy do pracy . Oczywiście w mojj klatce zdarzył sie jeden pijaczek, ale jego kompletnie nie widuję, nie sprasza on ludzi, bo sie boi, że będzie za głosno i go usuną sosiędzi. więc bidak pije w samotności.
Cisowa również mi sie podoba.
Wszędzie jest blisko, i jest dobra komunikacja, jest dużo przedszkoli.
Wole Chylonię niz Karwiny, gdzie wszędzie daleko i nie po drodze.

Chylonia Chyloni nie równa, zależy w którym miejscu mieszkasz.

Inne tematy z forum

Parafia Chrystusa Dobrego Pasterza - kobieta przy ołtarzu (12 odpowiedzi)

Od chwili gdy w parafii pojawil sie nowy proboszcz przy oltarzu przed Msza zaczela sie krecic...

Parafia Dobrego Pasterza - księża odwołani ???!!! (22 odpowiedzi)

Czy to możliwe aby, Nasz Ksiądz Proboszcz, który całe swoje serce oddał tej parafii został...

Symbioza (4 odpowiedzi)

Symbioza powstanie w miejscu, które zapewnia wygodne, miejskie życie, a jednocześnie pozwala na...