Citroen Xsara Picasso

Picasso konstrukcyjnie wywodzi się z modelu Xsara, choć z wyglądu zupełnie go nie przypomina. Wg. Donato Coco, głównego projektanta, rozpoczyna on nową linię Citroenów, które mają łączyć sztukę i wzornictwo z technologią. Pięciodrzwiowe nadwozie ma bardzo opływową, jajowato-owalną sylwetkę. Wąskie słupki i duże przeszklone powierzchnie sprawiają, że widoczność z auta jest bardzo dobra. Jedynym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

szyba-kokpit-słońce...

Czy ktoś ma na to sposób???
Pozwolę sobie zacytować opis:
"Jedynym mankamentem jest kąt nachylenia szyby przedniej (wymuszony przez design auta), który powoduje, że odbija się w niej górna powierzchnia kokpitu."

Dla mnie to prawdziwa męczarnia, zamówiłam okulary polaryzacyjne, ale to nie rozwiąże problemu. Może jakiś środek matujący kokpit? Czytałam o flokowaniu, ale to już byłby akt desperacji :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

klucz

klucz prawdopodobnie oznacza konieczność serwisowania - u nas wyłączył się po wymianie oleju :)
Jeździmy cytrynką jakieś 3 tygodnie (ja, żona, wzdycham do starego a4 bo był to automacik :) ), ogólnie na plus przestrzeń w aucie. Dzieciaki siedzą wysoko, wszystko widzą a i miejsca dla mamusi po środku jest wystarczająco w razie wu.

ryba

witam posiadam cytryne jezdzi doskonale ale mam problem zapalila mi sie kontrolka z wizerunkiem klucza w lewym dolnym rogo czy ktos wie co ona oznacza dzieki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

261 tys

u mnie ok jak sie dba to sie jezdzi ja mam 261 tyś oleju nie bierze spalanie w mieście ok 6.5 ltr ropy w zime w trasie w lato ok 5.2
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ponawiam pytanie .....

ja

u mnie tez pali 7,7 uwierz

podpowiedz

wyświetlacz jest dobry masz włączony tryb nocny.z lewej obok wyświetlacza się go wyłącza:) Mój Pikuś 1,8 gaz sekwencja 2001 180000, na gazie zero straty mocy odczuwalnej, łączniki stabilizatora padają jak w każdym samochodzie bo żyjemy w dziórawej PL:) żeby ''poszedł '' trzeba piłować z wysokich obrotów ale ok, buja na zakrętach jak to VAn- lepsze sztywniejsze amory załatwiają sprawę komfort jazdy lepszy jak w a4 b5 którym jeździłem wcześniej 5lat miała 700tyśnalatane:) , ogólnie auto ok POLECAM.

wskaźniki

Witam 1 czy ktoś podpowie mi co zrobić, gdy zepsuł się wyświetlacz wskaźników w Xsara Picasso - świeci praktycznie tylko prędkościomierz
dziękuję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

problem z przyczepką

gdzie można zdobyc samą wtyczkę do lampy , aby nie kaleczyc przewodów elektrycznych , żeby podłączyc wiązkę przewodów do przyczepki. oryginalna kosztuje w serwisie 310 zł , a hak kupiłem za 350 zł.to dla mnie drogo.
może ktoś podpowiedziec.

1.9 TDI? Jesteś pewien że nie piszesz o VW?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To normalne w tych silnikach, ten typ tak ma.

PORÓWNANIE SKRZYNI BIEGÓW

Proszę o pomoc w kwesti czy skrzynia biegów z citroena C5 2,0HDI będzie pasowała do Xsary picasso 2,0 HDI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

problem ze stacyjką

mam problem ze stacyjką wogule nieraguje na klucz ,cały czas świeci zapłon nawet po wyciongnięciu klucza . a jak prubuje odpalić to brak jakiejkolwiek reakcji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lipa z gazem.

Od kiedy założyłam gaz... totalna lipa... wszystko trzeba wymieniać, ciągle jakieś awarie, problemy z katalizatorem, z zapłonem i wyskakujące błędy. Bez gazu był jak marzenie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak zdjąć kierownice ?

Mam pytanko jak zdjąć kierownice w xsara picasso 2004r
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

spalanie disla

Witam, a ja jezdze tym samochodem Citroen Xsara Pisasso 2.0 Diesel, i w trasie mi spala zaledwie 4 litry.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

było nie kupowac sprowadzonej niebitej po emerycie co tylko do kościoła jeździł

XSARA PICASSO 2000r .8 16v

Mam problem.Spalanie na poziomie 13.1L tak pokazuje komputer za 100 zl robie 150km przy cena paliwa 4.8/l.Ogolnie auto bardzo wygonde ,naprawy bierzace,koszty w miare
Czy ktos mial problem z takim spalaniem????
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: akumulator

jest pod siedzeniem na dole od tyly siedzenia sa dwie blaszki nacisnij je rownolegle i podnies fotel

Picasso 1.6 HDI, 90 KM, 2006

Opinie są jak zwykle różne, ale mimo to moja będzie jak najbardziej pozytywna! Jeżdżę moim Picasso (od "nowości") prawie 5 lat i poza drobnymi usterkami jestem z niego bardzo zadowolony. Zakup tego auta to bardzo dobry kompromis między rozsądną ceną, a dużym, funkcjonalnym i ekonomicznym samochodem na polskim rynku ....
Spalanie w 1.6 HDI/90 KM w ruchu miejskim : 6,8-7,4 l/100 km, a trasie : 5,2-5,8 l/100 km (w zależności od średniej prędkości)
Bardzo funkcjonale i obszerne wnętrze, duży bagażnik, wygodne i w miarę "ciche" zawieszenie.