Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lumpeksy są dla wieśniaków

biedaków, leni i innych nieudaczników
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 26

Przyjedźcie jutro na giełdę do Pruszcza a traficie rzeczy nowe , tańsze niż w lumpexie.

Sami sprawdźcie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Problem lemingów

Polega na tym,że każdy z nich mysli,że jest mądry. A tak naprawde wszystkie dosłownie wszyskie partie w rządzie chcą jednego.Pełnych kieszeni i pełnych brzuchów ludzie ich nie interesują.W sumie już bardziej niewolnicy niż ludzie.Chłop pańszczyźniany pracował krócej na swojego pana niż dzisiejszy obywatel na swoją partie. W Polsce od tych głąbów powinno wymagać się jednej realnej rzeczy bo korupcja i sku**ysyństow zawsze będzie.Pensji minimalnej wynoszącej 4000 zl na rękę.Ceny w sklepach takie same jak w starej unii i wartości konraktów budowlanych też.Więc przestanie się cieszyć z 3000 zł na rękę bo to jest stolec.I przez to,że się tak nisko cenicie zarabiacie grosze.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak trzymaj.

:-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie, nie wszyscy.

Ja nigdy nie kupiłam nic w takim sklepie bo zwyczajnie wolę nowe, prosto ze sklepu w galerii handlowej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

Gdyby nie było takich sklepów i gdyby nie przekupni celnicy i urzędnicy = Chiny.

To miliony ludzi miałoby w Polsce i w UE pracę oraz na nowe ubrania.

Co ONE wam zrobili z tymi głowami ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Uhm... jest się z czego cieszyć...

Najlepszy tekst z tej bajki brzmi: " Nawet bogate tam chodzą , takie które stać na Galerie , ale one wolą lumpeksy..."

żal mi was.

Nie dość , że bieda to jeszcze bez honoru i poczucia godności...

Kupujcie tam ale po co to dorabiać jakieś udawane ideologie ?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 14

w charity shop a nie lumpeksach

I to jest roznica!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

wybrałbym tam gdzie akurat mnie stać, poza tym w lumpach jak i w mleczakach potrafi być lepiej niż w butikach czy restauracjach.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

nikt nie robi ciuchow w eu

Bo na D&G czy Prade,Fendi to cie nie stac.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby nie było takich sklepów wszyscy chodzilibyśmy z gołą d..ą.Ja uwielbiam,nie lubię za to galerii itp...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tragedia

Kiedyś ubrania były dezynfekowane bo z Niemiec lub Anglii ,a teraz z tych dużych pojemników na ubrania stojących przy śmietnikach ,a więc bez dezynfecji grzybica ,świerzbowiec i inne choroby szaleją , nikt nie ma nad tym kontroli ,nikt nie sprawdza ,bo komu na tym zależy. Bardzo dużo polaków dostaje paczki z zagranicy od rodziny ,a gdy ponosi trochę , to bez żadnej dezynfekcji wrzuca w te duże pojemniki na odzież, dramat . Firmy farmaceutyczne się cieszą i ja też ,bo mam kasę jak nigdy . Dermatolog
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

Coś mi się wydaje,

że handlujesz na All Armanim. Podaj swój nick i masz darmową reklamę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielka Brytania biedna nie jest, a ludzie jakoś w lumpeksach też kupują.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10

gdzies to uslyszal

od meneli pod monopolowym?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

nie kupuje tam

bo wole miec mało rzeczy ale rzeczy które sa uszyte dla mnie nie potępiam innych ale ja jakoś żle bym sie czuła w ciuchach po kimś tym bardziej że w sklepach jest do wyboru do koloru rzeczy wcale nie drogich a jeszcze z kartą stałego klienta płaci się mniej niż wynosi stała cena
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 13

te z Anglii...

te ciuchy z Anglii to nisicie po nas;) co dwa tygodnie wyrzucamy worek bo nam sie znudzily. enjoy!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12

Emigruj do Zimbabwe, założysz spódniczkę z trawy i będziesz mieć super,bo bez Tuska!

Jak ci w Polsce źle!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10