Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą

Opinie do artykułu: Ciucholandy, lumpeksy, szmateksy, second-handy... Odwiedziliśmy sklepy z używaną odzieżą.

Najlepsze ubrania to te z Anglii i krajów skandynawskich. Najlepiej kupować w poniedziałki - dzień dostaw i soboty - wyprzedaże. Kto kupuje? Wszyscy. Eleganckie panie, studentki, młodzi panowie, bogaci i biedni. - Wie pani, kryzys jest, teraz każdy ubiera się w lumpeksach - mówi nam jedna ze sprzedawczyń.Coś w tym jest, bo wystarczy przejść się po Głównym Mieście w Gdańsku, żeby po drodze znaleźć co najmniej kilkanaście sklepów z używaną odzieżą. Każdy z nich inny. Są te dużych sieci, małe ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wszyscy kupują w lumpeksach.Mam uraz do tego typu sklepów.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

to nie moda to walka o przeżycie w żle rządzonym kraju!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

wiesz , partia też musi oszczędzać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a kto by chciał kupować w firmie X która produkuje w Bangladeszu w zakładach które potem zawalają się biedakom na głowy?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ktoś widział ad.wicza w second handzie?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja ja, my mówić Polska robotnik dobra robotnik, chinczyk europy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lumpeksy...

Ostatnio czytałem że chińskie płace przegoniły polskie...( przy chińskich niskich cenach ...)- bieda. Nie tego spodziewaliśmy się w 1989 roku, pamiętam tę nadzieję że wreszcie będziemy żyć w normalnym europejskim kraju...Jedno dziecko już wyemigrowało, drugie na studiach...jakie perspektywy w tym Tuskolandzie?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

POlska = syf, brud, malaria i zaścianek Europy

to nie jest żadna oznaka czegoś dobrego. Lumpeksy rządzą w POlszy bo przy zarobkach 300-400 Euro miesięcznie ciężko wydać na buty 50 Euro czy na koszulkę 10 E lub na spodnie 30 Euro. Chodzę po Galerii i widzę te ceny. Za spodnie w przeliczeniu 18 Euro. Żałosna cena przy zarobkach 50 Euro dziennie najniższej zachodniej krajowej. GDZIE MY KU*WA ŻYJEMY ? Dziadostwa ciąg dalszy. Z roku na rok coraz większego. Polacy to królowe survivalu. Ale o to chodzi. Polacy mają całe życie jechać na kredycie. Być coraz bardziej zadłużeni bo przecież po ciężko przepracowanym miesiącu to się w głowie nie mieści by kupić sobie nie wiem, nowy telewizor czy telefon. Żeby to zrobić to niewolnik Kowalski musi iść do banku i poprosić swojego ''boga'' by ten mu pozwolił kupić najtańszej klasy TV i spłacać go przez 2 lata. Kara śmierci dla POlityków okrągłego stolca to mało !!!! UPODLIĆ WŁASNY NARÓD !!!! TEGO NIE GRALI NIGDZIE !!!! TYLKO W ZSRR ZA STALINA !!! NIGDY WIĘCEJ NIE GŁOSUJCIE JUŻ NA ZDRAJCÓW, ŻYDÓW I SPRZEDAWCZYKÓW !!! GŁOSUJCIE NA POLAKÓW I PATRIOTÓW !!!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

A właśnie że są często sobie kupuje bieliznę oczywiście nieznoszoną ,w bardzo dobrym stanie większość to chyba nawet noszona nie była .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

ciucholandy

Ja kocham ciucholandy !!!!! Możecie sobie gadać co chcecie, guzik mnie to obchodzi. Kupuję ciuszki z metkami lub oryginalnie zapakowane i markowe. Wszyscy mi zazdroszczą i to jest moja satysfakcja.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

na allegro najczęściej są podróby. A niektóre ciuchy to też są z lumeksów wiele osób sprzedaje w necie ciuch trafione w lumpach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie teżstać na nowe

ale szkoda mi kasy na takie przyziemne rzeczy jak ciuchy. Po kilku mies. i tak lecą do kosza.
Wolę podróże zwiedzc świat i przed każdą wyprawą zakupy w lumpku obowiązkowe;-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Media nie czują żadnych oporów

Coraz częściej promują ubieranie się w lumpach, jedzenie resztek z restauracji upolowanych przy śmietniku, jakby były u nas warunki atmosferyczne to pewnie namawiałyby nas na mieszkanie w namiocie lub lepiance:) A prawda jest taka, że mamy europejskie ceny przy bardzo wschodnich zarobkach, stąd moda na lumpy.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyprzedaże ze slynną "przeceną"

o 70%?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W JAKIEJ SIECI LUMPA

Zaopatruje się pani premierowa?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdzie??

gdzie są najlepsze lumpy w Gdańsku??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo drogie sklepy , przelicz zanim się zdecydujesz...

Kiedyś
lumpeksy były faktycznie tanie, teraz to bardzo drogie sklepy, można taniej kupić zupełnie nową rzecz na wyprzedażach.... i nie śmierdzi lumpeksem...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4